Skip to content

La final de La Casa de Papel, o intalnire emotionanta cu intreaga echipa. Alex Pina, creatorul serialului “Nu stim nimic despre televiziune si despre ce ii place publicului. Singura noastra sansa este sa ne fim onesti noua insine in alegeri.”

De astazi pe Netflix puteti vedea ultima parte din sezonul 5 al serialului fenomen La Casa de Papel. Pentru a marca finalul emotionant atat pentru spectatori cat si pentru echipa, la inceputul acestei saptamani a fost organizata o conferinta de presa transmisa live global cu o mare parte din actorii in rolurile principale dar si cu creatorii serialului.

Urban.ro a participat la aceasta conferinta de presa si va spunem ca a fost un prilej frumos sa vedem cum sunt actorii dincolo de mastile inspirate de Dali sau de replicile scenaristilor.

Ultimele zile de filmare pentru fiecare dintre actorii implicati au fost foarte emotionante si fiecare dintre ei a plans, conform propriilor marturisiri. Actorii au recunoscut ca se obisnuisera cu ideea unui sfarsit de ceva vreme, mai ales ca serialul a fost gandit initial in doua parti cu 15 episoade. Dupa achizitia Netflix, in 2017, la cateva luni de la difuzarea in Spania, si dupa succesul mondial, a fost regandita povestea si continuata.

Din aceasta perspectiva, chiar daca ultima zi de filmare a fost diferita pentru fiecare membru al distributiei, toti au fost profund marcati de gandul unei despartiri inevitabile si pentru totdeauna. Chiar si in conferinta de presa actorul care il interpreteaza pe Profesor (Alvaro Morte) a marcat ca e foarte posibil ca ei sa nu se mai intalneasca in aceasta formula de echipa mare niciodata.

Echipa a fost insotita pe parcursul filmarilor de final de un sentiment de familie marcat frumos de scrisorile pe care le-au primit de la scenaristi in ultima zi de filmare a fiecaruia. Cei mai multi au spus, la fel ca si “profesorul”, ca nu au putut sa le citeasca cu voce tare in fata echipei tehnice din cauza emotiilor. In cazul profesorului, lucrurile au fost si mai pline de semnificatii pentru ca ultima sa zi de filmare a fost alaturi de exact aceeasi echipa cu care a filmat in prima zi, in urma cu 5 ani, pentru serialul La Casa de Papel.

“Cand m-am trezit in dimineata ultimei zi de filmare mi-am spus ca am sa o duc la capat ca si cum e doar o alta zi de lucru, fara griji si presiuni speciale, e doar o scena la fel ca multe altele. Dupa care… cand s-a dat stop, am vazut cum vine toata echipa tehnica cu care am lucrat in toti acesti ani, echipa cu care am trecut prin multe si pe care o iubesc foarte mult… Asa ca am plans ca un copil, ca si cum se sfarseste lumea. Au fost multe lacrimi, dar sunt foarte recunoscator pentru tot.”

Alvaro Morte spune ca finalul serialului este unul cu adevarat special “As spune ca e plin de actiune, dar de fapt e plin de tensiune.”

Despre culisele dezvoltarii povestii din final, Alex Pina, creatorul serialului, a povestit cam cum au aratat ultimele zile de lucru. Pentru ca echipa de scenaristi isi dorea un final cu adevarat memorabil si nu erau deloc multumiti cu ideile pe care le propuneau, ajunsesera sa mearga pe holuri cu capul in jos fara sa mai interactioneze intre ei, cu un disconfort teribil din cauza presiunii pe care singuri si-o puneau pe propriile persoane.

In echipa de scenaristi au fost atat femei cat si barbati si asta e poate una dintre retetele de succes ale acestei povesti care are foarte multe straturi in dezvoltarea ei, precum si roluri feminine foarte puternice.

Alex Pina spune ca “Am lucrat intotdeauna in echipe formate in egala masura si din femei si din barbati, iar asta ne-a ajutat sa avem roluri puternice pentru femei, la fel ca si roluri memorabile pentru barbati. In aceasta ultima parte din sezonul 5 avem un twist special pentru femei.”

Creatorul La Casa de Papel a adaugat ca un bilant la finalul serialului “Am creat peste 2000 de minute de fictiune in baza a doua furturi, personajele au trecut prin transformari multiple si suntem epuizati si noi creatorii, si ele – personajele – ca personalitate. Am vrut sa avem un final memorabil cat inca suntem in glorie cu acest serial, si ne-am pus toate atu-urile din poveste in aceste ultime episoade. Daca am invatat ceva din toti acesti ani de La Casa de Papel, de la o productie pentru Spania pana la succesul international, e ca, de fapt, nu stim nimic despre televiziune si despre ce ii place publicului. Si singura noastra sansa ca realizatori, in calitatea noastra de creatori de povesti, este sa ne fim onesti noua insine in alegeri.”

Ultimele episoade din Casa de Papel pot fi vazute de astazi pe Netflix.

*

Mai jos un mesaj din partea echipei, pentru Romania:

La Banda a turnat 5 monede de aur la Monetaria Statului pentru 5 succesori ai Rezistentei. Pentru a câstiga una dintre acestea, fanii vor trebui sa descopere un numar de telefon, pornind de la indicii inspirate din serialul La Casa de Papel. Pregatim conexiunea pentru 4 decembrie -> 07labanda.ro.”

Pana atunci, fanii mai au inca timp sa se puna la punct cu serialul – orice detaliu ii va ajuta pe acestia sa se apropie de premiu. Urmariti paginile Netflix de Facebook sau Instagram pentru a afla mai multe detalii

Credit foto: Borja B. Hojas/ Juan Naharro

Citește în continuare