Skip to content

10 concerte de Craciun in Bucuresti. Maria Raducanu, Irina Sarbu, Emy Dragoi, Orchestra Salii Radio, Corul Madrigal si Orchestra Romana de Tineret ofera magia Craciunului prin sunete

Chiar daca vremea de afara inca nu inspira a Craciun, urban.ro va recomanda sa va petreceti o seara in spiritul Craciunului la unul dintre concertele organizate special pentru aceasta perioada, unde rasuna atat colinde romanesti, cat si colinde internationale.

Corul de camera Preludiu si Orchestra Romana de Tineret dirijate de Andrei Stanculescu vor evolua pe 8 decembrie, ora 19, la Ateneul Roman, intr-un prim eveniment pe care il sustin in aceasta formula, sub conducerea muzicala a tanarului dirijor.

Solistii concertului vor fi : Diana Alexe – soprana, stefania Chițulescu – mezzosoprana, Andreea Iftimescu – contralto, Andrei Lazar – tenor, Jinxin Chen – bariton.

In programul muzical pregatit de Corul Preludiu pentru partea a cappella a concertului vor putea fi ascultate lucrari celebre de sezon si sau cunoscutele cantece de Craciun internationale Le Roi des cieux, Noël Nouvelet, Cantique de Noël. In partea a doua, va fi prezentat Oratoriul de Craciun op. 12 de Camille Saint-Saëns. Detalii despre bilete, aici.

Adrian Naidin si IonutJohn” Micu vor concerta in 10 decembrie, la restaurantul 14th Lane cu un program de 90 de minute, in care vor interpreta colinde si melodii rock-manifest.

Spectacolul marcheaza si lansarea CD-ului “Colindul Florii Soarelui”, un album ale carui melodii au fost compuse de Adrian Naidin intr-un stil arhaic cu influente rock.

Adrian Naidin este un muzician complet, experimental in jazz, inspirat in clasic, plin de forța si har in folclor. Bilete aici.

Sub bagheta lui Adrian Grigoras, Sala Radio va rasuna pe 10 decembrie cu colinde romanesti, alaturi de Orchestra de Muzica Populara Radio.

Biletele pentru concertul traditional costa incepand de la 10 lei, detalii aici. Totodata, pe 22 decembrie, Sala Radio organizeaza Concert de Craciun cu Orchestra de Nationala Radio. Bilete aici.

Un concert traditional de colinde este oferit si de Corul SYMBOL-JEAN LUPU”, la Ateneul Roman, pe 11 decembrie.

Evenimentul are loc la matineu, incepe la ora 11.00 si sub baghetele dirijorilor Luminita Gutanu Stoian si Jean Lupu, Maria Cazacu (voce), Maria Crangasu (vioara) si invitata speciala, Nico, vor canta colinde si nationale si internationale. Bilete aici.

Tot pe scena Ateneului Roman urca si Irina Sarbu, intr-un concert de colinde si cantece de iarna din repertoriul romanesc si international.

Evenimentul „Clasic e fantastic. De sarbatori” ii are ca invitati pe Irina Sarbu, Puiu Pascu (pian), Ciprian Parghel (bas), Claudiu Purcariu (percutie), Sebastian Burneci (trompeta) si Catalin Milea (saxofon). Concertul are loc pe 12 decembrie, de la ora 18.00, iar biletele sunt aici.

Pe 16 si 17 decembrie 2021, de la ora 19:00, Corul Național de Camera Madrigal – Marin Constantin” si Programul National Cantus Mundi invita publicul la Spectacolul Extraordinar „Pe drumul Craciunului”, care se va desfasura la Opera Nationala Bucuresti.

Spectacolul ii va avea ca invitați speciali pe doi dintre cei mai talentați actori romani, care vor intregi acest proiect cu o serie remarcabila de elemente literare. De peste jumatate de secol, sunetul sarbatorii Nasterii Domnului este similar pentru romani cu cel al Madrigalului, iar concertele sale de Craciun reprezinta una dintre cele mai longevive si consecvente tradiții culturale din Romania.

Celebrul ansamblu, dirijat de Anna Ungureanu, pregateste un spectacol fara precedent, printr-un concept artistic realizat in premiera, care va aduce laolalta sonoritatea unica a Corului Madrigal, arta teatrala, o scenografie impresionanta si o imbinare excepționala a vocilor madrigalesti cu cele ale celor peste 100 de copii din Programul Național Cantus Mundi. Detalii despre program si bilete, aici.

TNB prezinta un spectacol-concert avandu-l la pupitru pe Emy Dragoi, considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului, pe 19 decembrie.

Alaturi de acesta, vor aparea pe scena Grand Orchestra- o orchestra ce aduna laolalta instrumentisti de valoare – 20 violonisti, pian, percutie, bas, chitara etc, Alls’choir – un cor format din solisti ai Operei Romane din Bucuresti, dar si Magic Violin.

De asemenea, alaturi de cei peste 50 de muzicieni, vor evolua in cadrul spectacolului, Maestrul Horațiu Malaele, invitatul de onoare al acestui spectacol magic, Medeea Marinescu – intr-o ipostaza mai putin cunoscuta, aceea de interpreta a muzicii gospel.

Repertoriul ales – ce reuneste unele dintre cele mai valoroase creatii muzicale dedicate Craciunului: White Christmas, Merry Christmas, Let it Snow, Santa Claus…., Christmas Lights, The Christmas Song, etc, diversitatea ritmurilor – de la jazz la gospel, de la piese care au facut istorie la improvizatii si virtuozitate. Bilete  aici.

Bucuria, caldura si speranta sunt atributele unui Craciun Magic petrecut la Teatrul Godot pe 19 decembrie. 10 voci impresionante si autentice isi dau mana pentru a-ti oferi o seara memorabila.

Actrita Antoaneta Cojocaru si echipa formata din artisti, actori si solisti de opera aduc publicului cele mai frumoase colinde romanesti si internationale, precum si de povesti rare de Craciun. Detalii aici.

Pe 23 decembrie, Teatrul Infinit va rasuna in Un Craciun cu Maria Raducanu”, una dintre cele mai calde prezente feminine din Romania.

Colinde, sansonete, fado sunt doar cateva dintre genurile muzicale care vor completa muzica pentru un Craciun Fericit. Bilete aici.

Citește în continuare