Skip to content

Charlie Ottley a lansat un nou documentar despre Romania, de aceasta data despre Delta Dunarii. Filmul urmeaza sa fie difuzat pe BBC anul viitor

Producatorul de televiziune britanic Charlie Ottley a lansat documentarul „Wild Danube”, care a avut premiera de ziua nationala pe Digi24, iar acum se poate vedea in cinema, momentan doar la Tulcea, ca ulterior, sa fie prezentat de BBC anul viitor.

Filmul surprinde Delta in cele patru anotimpuri si prezinta rezervatia atat cu biodiversitatea ei, cat si cu problemele cu care se confrunta comunitatile.

In demersul sau de a descoperi Delta Dunarii, Charlie a lucrat indeaproape cu Asociatia de Management a Destinatiei Delta Dunarii (AMDTDD), alaturi de care a petrecut mai multe anotimpuri, dupa cum mentioneaza acestia intr-o comunicare oficiala: ”Ne-am facut drum pe cel mai crunt viscol, am sarbatorit impreuna Pastele, am privit alaturi de el cum Delta renaste primavara, dar si cum este asaltata de turisti vara, am pescuit si am vizitat comunitatile deltaice si i-am aratat problemele cu care se confrunta acestea”.

“Documentarul, lansat intr-un moment cu puternica incarcatura emotionala, Ziua Nationala a Romaniei, dar si disparitia prematura a celui care a fost Ivan Patzachin, va arata intregii lumi Delta Dunarii, necosmetizata, cu bune si cu rele, exact asa cum este ea. Putem spune ca documentarul “Wild Danube” se incadreaza perfect in motto-ul ”Delta pentru oameni, oameni pentru Delta” si speram sa traga un semnal de alarma pentru autoritati,” a mentionat Catalin Tibuleac, presedintele AMDTDD.

In 45 de minute, documentarul „Wild Danube” vorbeste despre salbaticie, despre traditii si oamenii simpli din Delta Dunarii. Jurnalistul britanic Charlie Ottley isi doreste ca acest film sa aduca cat mai multi iubitori de natura in zona, iar oamenii sa constinetizeze importanta acestui spatiu unic in Europa.

Charlie Ottley a mai realizat si documentarele „Wild Carpathia” si „Flavors of Romania”, fiind unul dintre ambasadorii neoficiali ai Romaniei, alaturi de Printul Charles al Marii Britanii.

Jurnalistul a ajuns pentru prima data in Romania in 2010, la invitatia unui prieten, comparand la vremea respectiva Romania cu Scotia cu 500 de ani in urma, inainte sa fie taiati copacii si sa fie distrusa biodiversitatea.

Charlie este unul dintre cunoscatorii traditiilor romanesti, al gastronomiei locale, al zonelor turistice si al faunei, care transforma Romania intr-o destinatie fantastica, atat pentru localnici, cat si pentru turistii internationali.

Serialele despre Romania realizate impreuna cu echipa sa au fost difuzate in Europa, Statele Unite si Orientul Mijlociu si prezinta o Romanie altfel decat cea cu care am fost obisnuiti, aducand avantaje turismului romanesc.

„Wild Carpathia” a avut audienta in peste 110 tari din lume si a fost tradusa in 11 limbi diferite. Productia a fost sustinuta de Alteta Sa Printul Charles si Majestatea Sa Margareta a Romaniei.

Pentru „Flavours of Romania”, Charlie Ottley a strabatut pe motocicleta fiecare regiune a tarii ca sa surprinda si sa descrie peisaje naturale uimitoare, aspecte din viata oamenilor, traditiile si gastronomia specifice locurilor pe unde a trecut, adevarate comori nedescoperite.

Impartit in 9 episoade, documentarul „Flavours of Romania” prezinta atractii si povesti din toate regiunile tarii, iar seria este disponibila pe Netflix.

Citește în continuare