Skip to content

In Rusia se poate vedea una dintre cele mai impresionante sculpturi ale unui dragon cu 3 capete care sufla flacari reale. Cu o inaltime de 15 metri, dragonul pare inspirat din Game of Thrones insa reflecta un balaur din folclorul rus.

Dragonii au fost de-a lungul timpului subiectul unor legende medievale din diversele tari ale lumii. Dragonii, zmeii si balaurii reprezentau adesea creaturi mistice si feroce care intrigau oamenii si inspirau povestile cu printi si printese. In ton cu popularitatea uriasa a serialului Game of Thrones si in special a dragonilor lui Daenerys Targaryen, intr-un parc tematic din Rusia s-a construit o sculptura a unui zmeu cu 3 capete care sufla flacari reale si care scoate sunete terifiante.

Parcul tematic Kudykina Gora din micul orasel Kamenka a devenit o atractie pentru pasionatii de mitologie si legende medievale datorita noii sculpturi. Atat cei mici cat si cei mari vin sa admire zmeul cu 3 capete care a devenit celebru pe retelele de socializare inca dinainte de a fi finalizat. 

Lucrarea creata de catre sculptorul ucrainean Vladimir Kolenikov, a fost gandita la dimensiuni impresionante pentru a da senzatia unui dragon real care sufla flacari si a fost realizata din fier si ciment. Zmeul lui Kolenikov este inspirat din povestile pe care parintii i le spuneau in copilarie si reflecta imaginea perfecta a unui balaur din folclorul rus si ucrainean. Dragonul sau este asociat cu ”Zmei Gorynich”, un personaj mitologic cu trei capete care lua nastere din munti si care teroriza populatiile din zonele de campie.

Munca la sculptura a inceput inca din 2015 si a durat mai bine de 2 ani pana la finalizare. Vestile au circulat repede, iar fanii nerabdatori au publicat inainte cu cateva luni de la inaugurare fotografii cu dragonul cu 3 capete in timp ce era inca in lucru. Astfel sculptura a devenit populara intr-un timp relativ scurt, mai ales pentru ca seamana cu imaginea dragonilor din Game of Thrones. 

Proiectul final reprezinta cele 3 capete lungi si cu gaturile rasucite in directii diferite, doua aripi monumentale si 4 picioare uriase. Corpul dragonului este acoperit cu detalii, solzi, gheare si dinti, figura sa imensa inspirand frica si in acelasi timp curiozitate. 

Fanii povestilor cu dragoni din Game of Thrones vor avea ocazia sa vada sculpturi similare in viitorul studio tematic dedicat decorului si costumelor din serial. Va fi o experienta imersiva in universul celor 7 regate.

Desi serialul TV de succes s-a incheiat, fanii Game of Thrones pot continua sa se bucure de magia si misterul celor Sapte Regate datorita noului studio tematic. Realizat de producatorii seriei si sustinut de HBO, proiectul urmeaza sa fie deschis  la inceputul anului viitor in Irlanda de Nord.

Studiou Game of Thrones se va deschide pe 4 februarie 2022 la Linen Mill Studios in Bandridge, intre Belfast si Dublin, in locul unde au fost filmate cele mai multe scene din serial. Experienta pe care producatorii o promit publicului va include decoruri complete si identice cu cele din serial, costume, imagini și recuzita originala a universului Game of Thrones. Bineinteles, una dintre atractiile principale va fi ocazia de a face o poza pe celebrul tron forjat din sute de sabii.

Citește în continuare