Skip to content

Doar in acest week end, Festivalul unteatru cinematic ofera spectacole “Aici Moscova”, “3 surori” si “Proof” online gratuit disponibile in toata tara

Festivalul unteatru cinematic, evenimentul online care isi propune sa aduca productiile unteatru mai aproape de spectatorii din afara Bucurestiului, continua pana duminica, pe 12 decembrie, pe platforma de streaming unteatru.

Spectacole noi precum “Aici Moscova”, in regia Catincai Draganescu, “3 surori”, (r. Peter Kerek) sau “Proof“ (r. Andrei si Andreea Grosu) sunt programate la finalul acestei saptamani. Accesul la toate inregistrarile premium disponibile online si accesibile de pe orice dispozitiv este gratuit.

„Aici Moscova”, noua productie multimedia semnata de Catinca Draganescu, dupa textul autoarei contemporane Iulia Pospelova, in traducerea Ralucai Radulescu, unde personajul centrual este fiica lui Stalin.

Aici Moscova dinamiteaza ideea de adevar unic si propune spectatorilor o experienta teatral – cinematica intensa, in care aparatul de filmat devine personaj principal, iar reconstituirea adevarului, un puzzle de rezolvat individual. Subiectul, o cronica insolita a vietii si mortii lui Stalin din perspectiva fiicei lui, implica atat un salt in trecut, cat si lucrul cu un univers magic al memoriei afective. Actorii Nicoleta Lefter, Alex Calin, Liviu Romanescu si Razvan Rotaru sunt protagonistii spectacolului care ii va pune pe spectatori fata in fata cu un proces sensibil atat al trecutului, cat si al prezentului.

Florina Gleznea, Cristina Casian si Madalina Anea vor putea fi revazuri pe scena in spectacolul ,,3 surori’’ (r. Peter Kerek), in care muzica, efectele vizuale, coregrafia si jocul actoricesc construiesc o noua perspectiva asupra universului cehovian. 

Actritele dau viata nu doar celor trei surori, ci tuturor personajelor din celebra piesa a dramaturgului rus, intr-un experiment teatral, care isi propune sa renegocieze limitele conventionalului.

“Proof” de David Auburn ea fost scris in 2000 de dramaturgul american David Auburn, iar premiera a fost un spectacolul original in acelasi an pe Broadway.

Montarea de la unteatru aduce pe scena un cuplu cunoscut, intr-o noua postura: Marian Ralea joaca rolul lui Robert, tatal, iar Dana Rogoz are rolul fiicei Catherine.

Domnisoara Iulia”, cel mai nou spectacol montat de regizorii Andrei si Andreea Grosu la unteatru, “Efecte secundare”, debutul regizorului Vlad Balan, selectionat la editia din acest an a Festivalului National de Teatru, dar si “Pisica lui Schrödinger” (r. Alexandru Berceanu), sunt disponibile deja pe platforma. De asemenea, spectatorii vor putea urmari “Clasa a II-a B”, un spectacol pentru copii si parinti realizat de Oana Rasuceanu in stagiunea unteatru de copii.

Platforma a aparut la finalul anului 2020, iar cele mai indragite productii din repertoriul unteatru se pot urmari acum din toata tara, in baza unui abonament lunar sau in sistem pay-per-view.

Citește în continuare