Skip to content

Ajutor de Mos Craciun: ce solutii avem cand cei dragi spun ca „nu vor niciun dar”.

Toti avem pe aproape prieteni care spun „nu doresc niciun cadou de Craciun” si care te dezarmeaza cu aceasta exprimare.

Un experiment social dezvoltat de eMAG a aratat ca, de obicei, acest raspuns ascunde diverse motive precum „nu vreau sa deranjez”, „nu vreau sa oblig”, „nu vreau sa fiu dezamagit”, dar, in realitate, oamenii isi doresc cadouri „meaningful”, cu sens si emotie, care pot fi alese de cei dragi daca sunt atenti in timpul anului la dorințele pe care le exprima. Chiar daca oamenii spun ca nu vor nimic, de fapt, le-ar placea sa primeasca un cadou care sa fie relevant prin prisma relatiei pe care o au cu cel care il ofera.

Ca sa mai eliberam putin din stresul alegerii cadourilor, iata recomandari despre cum alegem un cadou „meaningful” in trei pasi simpli.

  1. Avem tot timpul in minte intrebarea „de ce fac cadoul acesta, ce scop are el?”

Presiunea alegerii unui cadou care sa conteze cu adevarat intre multele cadouri care ar putea fi solutii pentru un Mos Craciun urban e accentuata de mai multi factori. Sigur ca in primul rand vrem sa bucuram persoana careia ii facem darul, dar avem o multime de restrictii – care pot fi de buget, de timp si, uneori, sa fie influentate asteptarile nerealiste date de social media care ilustreaza o viata perfecta. Dar daca ne punem mereu intrebarea „care e scopul acestui cadou” si cautam ca el sa fie un semn al dragostei si aprecierii pe care o avem pentru persoana care primeste darul, o dovada ca am fost atenti la micile dorinte de peste an sau la intamplarile care au adus o bucurie comuna, dintr-o data cadoul nu mai este doar o obligatie pusa pe to do list.

2. Ne punem intrebari realiste despre persoana careia ii facem darul.

Obisnuita si viata cotidiana ne fac sa luam de-a gata multe dintre gesturile si intamplarile dintre noi si prietenii apropiati sau rudele noastre. Ni se pare normal sa ne ajute cand ii solicitam si rareori luam in calcul efortul (de la timp pana la bani, cateodata) pe care-l fac pentru a ne fi alaturi. Ca sa facem un dar „meaningful”, un cadou cu sens care va transmite o emotie speciala, o cale simpla este sa ne raspundem la cateva intrebari:

Care sunt pasiunile, hobbiurile persoanei care primeste darul? Care e cea mai frumoasa amintire comuna a noastra, putem alege un cadou legat de aceasta amintire? E ceva practic de care are nevoie in mod special? Ce si-ar dori, dar nu ar da banii pentru acel lucru? E genul de persoana care se bucura mai degraba de o experienta, in locul unui obiect propriu zis?

Daca e genul de persoana care merge in zona experientelor ati putea alege delicatese alimentare, un vin foarte bun (aveti aici o selectie foarte buna de produse gourmand, iar aici dulciuri pentru toate gusturile ) sau chiar un parfum cu o nota speciala care sa aminteasca de un loc cu o semnificatie comuna (aici o alta selectie frumoasa ).

In graba ultimelor zile dinainte de Craciun e destul de presant sa facem aceste analize si o solutie relaxanta, fara nicio presiune, e sa ne facem o lista pe o platforma online unde punem peste an cadourile care ar putea fi corelate cu amintiri legate de persoanele dragi, in timp aproape real cu momentul intamplarii care s-a transformat intr-o amintire memorabila.

eMAG are aceasta optiune precum si avantajul ca iti trimite notificari atunci cand pretul respectivelor obiecte a devenit mai mic ca urmare a intrarii lor la promotii speciale. Genul acesta de obicei in planificarea cadourilor mai are un avantaj: elimina stresul aglomeratiei prin magazine, iar darurile ajung acasa fara sa treci prin aglomeratie sau prin nebunia din trafic.

3. Un cadou „meaningful”, cu sens si emotie, nu inseamna neaparat un cadou scump

Un cadou „meaningful” inseamna ca alegi ceva care se potriveste cel mai bine cu persoana care-l primeste, cu emotiile, pasiunile si nevoile sale, dar se pliaza pe bugetul tau. De cele mai multe ori cel mai important aspect e emotia celui care primeste darul cand realizeaza ca, de fapt, ai fost atent la dorintele sale, la ceea ce ii place cu adevarat, la timpul petrecut impreuna peste an, cand isi da seama ca ai trait constient si activ langa el sau ea. Iar asta e nepretuit pentru oricine si e dincolo de orice dar.

Pastrati in minte gandul ca o persoana care spune ca „nu doreste niciun cadou” are fie o doza mare de timiditate, mult bun simt si nu vrea sa deranjeze cu inca o obligatie care ocupa timp sau ii e teama sa nu fie dezamagit. Adaugati la asta o amintire comuna si ceva despre pasiunile celui care primeste darul si deja sunteti pe drumul bun.

Apoi, ca sa salvati timpul, puteti alege din aceste liste de cadouri de pe eMAG, sortate, aranjate si gandite de specialisti care stiu cum simt si gandesc cumparatorii: Favorite pentru favoriti sau Viziteaza magazinul lui Mos Craciun (mai ales pentru jucarii)

Va dorim sa fiti cele mai simpatice ajutoare de Mos Craciun si sa va bucurati din plin de bucuria si emotiile celor care primesc darurile voastre.

Citește în continuare