Skip to content

Teatrul de Opereta si Musical Ion Dacian prezinta in premiera spectacolul „Alice in Tara Minunilor”, cu participarea elevilor liceului de coregrafie Floria Capsali.

Teatrul de Opereta Ion Dacian din Bucuresti va avea pe 18 decembrie 2021 premiera spectacolului „Alice in Tara Minunilor”, avand la baza povestea scrisa de Lewis Carroll in 1865. Echipa formata din Iolanda Petrescu, Damiano Bisozzi si Diego Mecchi au creat un spectacol dinamic, unde evolueaza si elevii liceului de coregrafie Floria Capsali din Bucuresti.

In rolurile principale danseaza Andreea Barzescu (Alice), Sabina Ionita (Iepurele alb), Marian Chirazi (Palarierul), Vlad Tentu (Iepurele de Martie) si  Eugenia Stoian (Regina).

Alice este personajul principal din romanul pentru copii “Alice in Tara Minunilor”, fiind descrisa de autor ca “iubitoare si blanda”, “politicoasa fata de toti”, “de incredere”, “extrem de curioasa si cu bucuria nerabdatoare fata de viata”, bucurie pe care nu o poti avea decat in copilarie. Alice viseaza la o lume a ei, unde totul ar fi pe dos. Copila cade victima propriei curiozitati si urmarindu-l pe Iepurele Alb ajunge in Tara Minunilor unde observa ca totul e invers fata de cum ar trebui sa fie.

Coregrafia si regia sunt semnate de Damiano Bisozzi, dansator si coregraf international pentru teatru, film si televiziune. Acesta se remarca prin colaborari in calitate de dansator pentru musicalul “Tosca amore disperato” de L. Dalla- coregrafia de Daniel Ezralow, opera rock “Dracula in love”- coregrafie de Annamaria Stekelman, precum si pentru “Giulietta e Romeo”, ce a avut premiera mondiala la Arena di Verona. Printre altele, activitatea sa cuprinde si roluri de dansator principal pentru musicalul “Nine” in regia si coregrafia lui Rob Marshall, “Turistul” (coregrafia- Luca Tommassini), sau “Cindarella”(Gianni Santucci).

Muzica este scrisa special pentru acest spectacol, reinterpretata de compozitorii Diego Mecchi si Gaspare Bartelloni. Muzica compusa de Diego Mecchi este plina de viata si antrenanta. “Alice e o poveste noir si am vrut sa redau asta prin muzica. Vreau ca spectatorii sa aiba o experienta cinematografica si sa traiasca fiecare moment alaturi de Alice”, a spus compozitorul.

Gandit atat pentru copii, cat si pentru adulti, spectacolul propune publicului o interpretare clasica a celebrei piese englezesti. “Alice in Tara Minunilor” e imaginat ca un spatiu conceptual, la granita dintre lumi tangibile sivirtuale, transformand astfel scena teatrului intr-un teren de joaca al viitorului. Spectacolul ofera o experienta tridimensionala, prin imbinarea muzicii, comunicarii si tehnologiei. 

Premiera are loc pe 18 decembrie la Teatrul de Opereta si Musical Ion Dacian, iar urmatoarea reprezentatie anuntata peste pe  29 ianuarie 2022 si biletele se gasesc aici.

Citește în continuare