Skip to content

Daniel Craig revine pe Broadway intr-o noua montare a piesei shakesperiene „Macbeth”. Actorul care l-a interpretat pe James Bond va juca alaturi de Ruth Negga („Loving”).

Primavara lui 2022 aduce la Teatrul Longacre din Broadway o renastere a lui „Macbeth” cu Daniel Craig si nominalizata la Oscar Ruth Negga, in debutul ei pe Broadway. Spectacolul are aceiasi producatori ca filmul James Bond.

Rolul marcheaza debutul lui Negga pe Broadway, in timp ce Craig revine pe scena din New York după ce a aparut anterior in „A Steady Rain” din 2009 alaturi de Hugh Jackman si a jucat intr-un remake din 2013 al filmului „Betrayal”.

„Cred ca acum, pe masura ce iesim din intunericul extrem al ultimilor doi ani, exista un instinct sa va prefaceti ca viata este normala si sa va descurcati doar in fata a ceva atat de enorm incat am impartasit cu totii”, a spus regizorul Sam Gold despre repunerea in scena a piesei.

Sam Gold i-a mai pus in scena pe Craig in „Othello”, Oscar Isaac in „Hamlet” si Glenda Jackson in rolul Regelui Lear.

Intr-un interviu oferit publicatiei Entertainment Weekly, regizorul a povestit despre relatia lui cu David Craig. „Am spus: „Hei, dupa Othello, ar trebui sa facem Macbeth?” Ne-a placut foarte mult sa lucram impreuna si am vrut sa facem altceva si ne-am gandit la aceasta piesa”, a mentionat Gold.

Gold, care sufera de insomnie, crede ca „tortura de a nu dormi” ofera o perspectiva importanta asupra comportamentului lui Macbeth. „Mai mult decat orice, caut indicii pentru a contextualiza experienta, astfel incat sa-l pot ajuta cel mai bine pe Daniel sa abordeze unul dintre cele mai grele roluri din literatura dramatica”, a spus el, citat de Entertainment Weekly.

Sam Gold l-a numit pe Craig agentul perfect pentru rol: „Il gasesc extrem de uman. Este un actor grozav pentru ca a preluat amploarea poeziei lui Shakespeare si a simtit ca ai putea fi tu acolo. Pur si simplu se simte foarte abordabil, real, vulnerabil si, de asemenea, are in el adancimea pe care o cere a doua jumatate a piesei”.

Gold era dornic sa lucreze si cu Negga dupa ce a vazut-o jucand intr-un Hamlet. Despre actrita, regizorul mentioneaza ca „Ea are o relatie superba cu Shakespeare. Ea are atat de multa putere si, dupa ce am vazut-o in Hamlet, stiu ca ma pot baza pe ea pentru a centra casatoria si a o centra pe Lady Macbeth in aceasta productie”.

Combinatia dintre cele doua personaje permite spectacolului si regizorului sa exploreze diferit dinamica complicata a uneia dintre cele mai faimoase povesti de casatorie din literatura.

„Macbeth se refera la putere, ce se intampla cu oamenii care o au si ce se intampla cu cei din jur”, a spus Gold. „Casatoria este un microcosmos domestic pentru modul in care puterea se desfasoara in societate. Asa ca sunt foarte interesat de acest spectacol ca o piesa despre casatorie si, in special, o piesa despre o casatorie interrasiala, o piesa in care se joaca dinamica puterii la multe niveluri. Devine un microcosmos poetic sa explorezi puterea in moduri mai mari,” a explicat Sam Gold pentru Entertainment Weekly.

Spectacolul „Macbeth” va avea avanpremiera la Teatrul Longacre pe 29 martie 2022, iar premiera pe 28 aprilie 2022.

Daniel Craig s-a intors pentru a cincea oara, si ultima, in rolul lui James Bond odata cu “No time to die”. Filmul a avut premiera pe 30 septembrie in cinematografele din Romania si din toata lumea.

Citește în continuare