Skip to content

Noua campanie Dior, promovata de imagini cu 8 sportive din intreaga lume. Boxera de origine somaleza Ramla Ali a fost fotografiata de romanul Dan Beleiu.

Dior a dezvaluit imaginile care promoveaza colectia capsula „Dior Vibe” din cadrul Dior Cruise 2022, selectia anuala de piese vestimentare si accesorii destinate vacantelor. 

Vazuta pentru prima data in cadrul defilarii de anul trecut cand designerul Maria Grazia Chiuri a lansat-o in Atena, „Dior Vibe” este inspirata din vietile sportivilor. Are drept ambasadoare 8 atlete amatoare si de performanta din intreaga lume care au fost fotografiate de 4 fotografi renumiti: Dan Beleiu (de origine romana), Harry Eelman, Min Hyun Woo, Wang Ziqian.

Cele 8 ambasadoare au pozat cu cele mai noi modele de genti si piese de imbracaminte pentru exterior si activitati sportive. Colectia „Vibe” include adidasi, hanorace si genti decorate cu simbolurile Dior Étoile, Dior Athlet sau Dior Oblique.

Pe langa sportul pe care il practica fiecare dintre ele, imaginile evidentiaza in mod deosebit cele 3 stiluri de genti „Vibe”: Jumbo, Bowling si Hobo, menite sa imbine elemente specifice casei de moda cu Dior in lumea atletilor. 

Gentile Bowling sunt inspirate din talpile pantofilor sport, cu o baza de cauciuc si o silueta decorata cu stele in relief. Modelul Jobo este echipat cu 2 curele de umar si o catarama din metal cu finisaj auriu in timp ce Jumbo are fermoare in aceeasi nuanta si logo-ul Dior dispus sub forma unor dungi.

Ambasadoarele colectiei sunt fosta patinatoare olimpica Yuna Kim din Coreea de Sud, skateboarderita americana Briana King, fotbalista Nadia Nadim de origine afgana si daneza, boxera Ramla Ali din Somalia, prima balerina Eleonora Abbagnato din Italia, spadasina Sun Yiwen din China (de 2 ori campioana mondiala la scrima), practicanta de surf Darsea Liu din China si sportiva de origine greaca Athina Koini.

Fotograful roman Dan Beleiu a pozat seria de imagini care o au ca protagonista pe boxera de origine somaleza Ramla Ali. 

Nascut in Romania, Dan Beleiu era student la informatica in momentul in care si-a descoperit pasiunea pentru fotografie. S-a mutat la Berlin unde activeaza in prezent si a absolvit un masterat in design fotografic si, in acelasi timp, a inceput sa lucreze intr-un studio foto.

Fiind inspirat de David Lynch si Peter Greenaway, Beleiu are o estetica cu radacini in artele fine: picturi, sculpturi, muzica, cinema dar si in viata de noapte a Berlinului. 

Inainte de a deveni celebru la nivel international, a realizat mai multe coperti pentru Elle Romania care l-a rasplatit in 2018 cu premiul pentru cel mai bun fotograf roman.

De-a lungul timpului, fotografiile lui au aparut in majoritatea revistelor importante din industria modei: Numero, Interview, Wonderland, Vogue (a realizat mai multe coperti pentru editiile Vogue din Europa), CR Fashion Book, New York Times. 

Cariera lui a luat o intorsatura fericita in 2019 cand a regizat si fotografiat campania globala Balmain care o avea in prim plan pe Cara Delevigne, filmul marca prima schimbare de logo din istoria de 74 de ani a casei de moda franceze. Ulterior, a lucrat pentru Dior, Paco Rabanne, Bvlgari, Carolina Herrera, Loewe, branduri ale grupului Inditex, Moncler, Selfridges, Xiaomi, CCC, Adidas si Reebok.

Printre noii ambasadori Dior anuntati in ultimul an se numara jucatorii echipei de fotbal Paris Saint-Germain, tenismena Emma Raducanu si Pierre Casiraghi, nepotul lui Grace Kelly.

Citește în continuare