Skip to content

(galerie foto) Kyle MacLachlan si Jeff Goldblum au deschis, respectiv inchis, defilarea colectiei Prada pentru toamna 2022. Alaturi ei au fost alti 8 actori de la Hollywood.

Inspirata din teatru si cinematografie, noua colectie Prada pentru barbati dedicata sezonului Toamna/Iarna 2022 a avut ca protagonisti 10 actori de la Hollywood din generatii diferite.

Colectia creata de Miuccia Prada si Raf Simons a fost prezentata in interiorul Deposito din Fondazione Prada dupa un concept scenografic semnat de AMO.

Avand la baza ideea ca „actorii sunt interpreti ai realitatii, angajati sa prezinte adevarul prin portretizarile lor”, defilarea de moda a fost deschisa de Kyle MacLachlan, unul dintre cei mai eleganti actori din Hollywood, si inchisa de Jeff Goldblum, cunoscut pentru stilul vestimentar extravagant si pe alocuri excentric.

In cadrul defilarii Prada – care a inclus 49 de modele – au mai aparut actori precum Thomas Brodie-Sangster (Love Actually, Game of Thrones, Maze Runner, The Queen’s Gambit), Asa Butterfield (Hugo, Ender’s Game, Sex Education), Damson Idris (Black Mirror, Snowfall), Tom Mercier (We Are Who We Are), Jaden Michael (The Get Down, Paterson), Louis Partridge (Enola Holmes, Medici, Paddington 2), Ashton Sanders (Moonlight, Judas and the Black Messiah) si Filippo Scotti, vedeta noului film al lui Paolo Sorrentino – Mana lui Dumnezeu.

Colectia se numeste „Body of Work” si prezinta „munca precum o stare a realitatii, o componenta esentiala a vietii. Realitatea intrerupe spectacolul de moda care este idealizat, cu o estetica fantastica si vernaculara.”

Conceptul creativ al colectiei Prada este cel al modernismul construit, inspirat din formele arhitecturii moderniste. Trupul este accentuat in zonele umerilor si taliei prin metode traditionale de croitorie si siluete transformate pentru a fi purtate zilnic pe strada sau in activitati cotidiene. Au fost reinterpretate uniformele impuse de anumite joburi si transpuse in piele fina, matase, tricotaje si jachete de tip bomber, parka si haine care sunt deopotriva elegante si practice.

Pe langa statutul de actori multi-premiati care au inspirat o generatie intreaga de tinere talente, prezenta lui Kyle MacLachlan si Jeff Goldblum transmite un mesaj pozitiv si optimist despre cum poti sa fii considerat „cool”, „trendy” si un exemplu de stil la orice varsta.

De obicei, defilarile Prada si ale multor case de moda de lux includ preponderent modele cu varste cuprinse intre 14 si 20-21 de ani pentru a se adresa unui public foarte tanar si pentru a reda ideea unor haine care te fac sa pari mai tanar.

Prezenta lui MacLachlan – 62 de ani – si Goldblum – 69 de ani – transmite un mesaj despre diversitate si despre cum ar trebui depasit conceptul de „ageism” in care oamenii sunt discriminati sau discreditati in functie de varsta. Participarea lor este cu atat mai marcanta cu cat au deschis si, respectiv, inchis defilarea, pozitiile fiind considerate cele mai importante din cadrul unei defilari de moda.

Ajuns la aproape 70 de ani, Jeff Goldblum s-a remarcat in ultimii ani pentru tinutele colorate purtate atat in aparitiile publice, dar si in fotografiile personale de pe contul de Instagram. Una dintre cele mai apreciate piese vestimentare ale sale a fost o camasa Prada cu imprimeu inflacarat in care a aparut la emisiunea lui Jimmy Kimmel din 2018. 

Imediat dupa aparitia sa in aceasta defilare, MacLachlan a postat pe contul de Instagram multumiri catre Raf Simons, directorul creativ al casei de moda si a declarat ca a fost o onoare sa deschida show-ul.

De origine americana, Kyle MacLachlan a devenit cunoscut pentru rolurile din „Sex and the city” si „Twin Peaks”, unde a revenit recent in remake-ul serialului care i-a adus a doua nominalizare la Globurile de Aur din cariera.

S-a remarcat mai mult in seriale decat in filme, avand roluri in „Neveste Disperate”, „How I Met Your Mother”, „Law & Order” sau „Portlandia”. In lungmetraje a debutat in rolul iconic al lui Paul Atreides in filmul „Dune” din 1984, iar recent a impresionat criticii de specialitate in „Tesla”, „Capone” si „The House with a Clock on Its Walls”.

In curand il veti vedea intr-o serie inspirata de viata lui Joe Exotic unde va juca personajul Howard Baskin, al treilea sot al lui Carole Baskin care a avut un rol semnificativ in documentarul Netflix Tiger King, care a socat lumea in perioada de inceput a pandemiei.

Citește în continuare