Skip to content

Actorul Gaspard Ulliel („Juste la fin du monde”) a murit in urma unui accident de schi. Avea 37 de ani.

Gaspard Ulliel attends the jury photocall as part of the Gerardmer Fantastic Film Festivalon January 27, 2021 in Paris, France. (Sipa via AP Images)

 Actorul francez Gaspard Ulliel, 37 de ani, a murit in urma unui accident de schi in La Rosière, in Savoia, a declarat pentru AFP agentul sau. Un schior a fost transportat cu elicopterul la spitalul universitar din Grenoble, marti, cu putin timp inainte de ora 16.00, dupa ce s-a ciocnit cu un alt schior la intersectia a doua pârtii albastre, potrivit unei purtatoare de cuvânt a statiunii. O ancheta a fost deschisa, a precizat procurorul din Albertville, Anne Gaches.

Gaspard Ulliel a devenit celebru in franta cu filmul „Les Égarés”, de André Téchiné, alaturi de Emmanuelle Béart si a câstigat prestigiosul premiu César pentru cea mai buna speranta masculina in 2005 pentru interpretarea unui soldat din Primul Razboi Mondial in „Un long dimanche de fiançailles”, de Jean-Pierre Jeunet.

Ulliel este cel mai bine cunoscut pentru ca l-a interpretat pe tânarul Hannibal Lecter in Hannibal Rising, pe mogulul modei Yves Saint Laurent in filmul biografic Saint Laurent, regizat de Bertrand Bonello in 2014.  Era imaginea parfumului Chanel Bleu de Chanel.

Xavier Dolan. El are, de asemenea, o cariera internationala si a fost anuntat ca va juca in serialul Marvel „Moon Knight” pe platforma Disney, alaturi de Oscar Isaac si Ethan Hawke.

Actorul a avut un fiu cu modelul si cântareata franceza Gaëlle Piétri.

Citește în continuare