Skip to content

Proiectul The Smile al trupei RadioHead anunta o serie de concerte live online. Biletele se vand in intervale diferite de timp pentru fiecare zona geografica

Proiectul secundar de la Radiohead, The Smile, a anuntat modalitatea prin care fanii pot accesa biletele la concertul care urmeaza la sfarsitul lunii, pe 29 si 30 ianuarie.

Grupul – format din Thom Yorke si Jonny Greenwood de la Radiohead, dar si Tom Skinner de la Sons Of Kemet – a anuntat cele trei spectacole live, care urmeaza sa aiba loc. Acestia s-au gandit la o varianta in care fanii din intreaga lume sa poata cumpara bilete, impartind disponibilitatea biletelor pe geografii, astfel incat de maine pot cumpara fanii din EMEA, Romania inclusiv, iar din 23 ianuarie, cei din Americi si zona Asia-Pacific.

Biletele se cumpara prin inscriere, aici, iar castigatorii vor primi un link cu biletul specific fusului orar. Toate cele trei transmisiuni live vor fi disponibile si pentru detinatorii de bilete ca reluari la cerere timp de 48 de ore.

The Smile si-au lansat single-ul de debut „You Will Never Work In Television Again” pe 5 ianuarie, produs de Nigel Godrich, colaboratorul de lunga durata al lui Yorke si Greenwood.

Despre acest proiect muzical, Greenwood a spus ca acesta  „a aparut doar din dorinta de a lucra muzică cu Thom in izolare”, mentioneaza publicatia NME.

In toamna, fanii Radiohead se vor bucura de lansarea unui triplu album: „Kid A”, Amnesiac” si piese care nu au mai fost auzite pana acum.

Pe 5 noiembrie 2021, Radiohead a anuntat ca va lansa un triplu album, care va include variante remasterizate de „Kid A” si „Amnesiac”, dar si un disc cu piese care nu au mai fost difuzate pana acum.

„KID A MNESIA” a fost conceput ca un cantec aniversar, care sarbatoreste 21 de ani de la lansarea „Kid A” si „Amnesiac”. Cele doua albume au fost lansate in octombrie 2000, respectiv mai 2001. Al treilea album se numeste „Kid Amnesiae” si este o compilatie de track-uri din arhivele trupei, care nu au mai fost ascultate de public pana acum. Melodiile au rezultat din sesiunile de inregistrat pentru LP-urile din 2000 si 2001.

In 2019, Radiohead a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame si are in palmares peste 20 de premii si 16 nominalizari la Brit Awards.

Cel de-al doilea album, „The Bends”, lansat in anul 1995, a cucerit publicul prin atmosfera densa de chitara a pieselor si interpretarea expresiva a vocalistului Thom Yorke. A urmat al treilea album al trupei, „OK Computer” (1997), cu un sunet expansiv. La inceputul anilor 2000 au lansat materialele discografice „Kid A” (2000) si „Amnesiac” (2001), ajungand la apogeul popularitatii mondiale.

Formatia rock Radiohead a fost fondata in 1986, in Marea Britanie, si a devenit cunoscuta la nivel mondial dupa lansarea piesei „Creep” (1992) si al albumului de debut „Pablo Honey”, un an mai tarziu. Trupa ii are ca membri pe Thom Yorke (voce, chitara), Jonny Greenwood (chitara), Colin Greenwood (bas, clape), Ed O’Brien (chitara) si Philip Selway (tobe).

Citește în continuare