Skip to content

Doi Joi, un proiect in care galeriile de arta din Bucuresti au programe comune in a doua zi de joi a fiecarei luni. Galeriile vor avea program prelungit de vizite pana la ora 21.00 in zilele din proiect

Pe 10 februarie 2022 incepe proiectul Doi Joi, cea mai recenta initiativa colaborativa a scenei de arta romaneasca, care va avea loc in a doua joi a fiecarei luni ca parte dintr-un program extins after-work al spatiilor artistice contemporane. Programul extins de vizitare (18-21.00) si evenimente speciale fac ca vizitatorii sa poata circula in ziua respectiva la mai multe galerii.

Programul se desfasoara prin tururi ghidate, screening-uri, artist-talk-uri sau prin extinderea programului expozitiilor in curs, unde galeriile de arta isi propun sa creeze un circuit facil pentru dezvoltarea interesului si accesului la arta contemporana a comunitatilor locale.

Primele galerii din proiectul Doi Joi care au anuntat programul sunt Suprainfinit Gallery, Nicodim, Gaep, Sandwich Offspace, IOMO, SAC @ Malmaison, Catina Tabacaru Gallery, Cazul 101, dar si Anaid Art, Anca Poterasu, ETAJ artist-run space, Goethe Pavilion, H’art & H’art Malmaison, Rezidenta BRD Scena 9 si Rotenberg Uzinov.

Proiectul este initiativa Catincai Tabacaru, recent intoarsa de la New York, si al Danielei Palimariu de la Sandwich, dupa cum noteaza publicatia Propagarta. “Scena romaneasca de arta nu o sa aiba niciodata vreo vizibilitate reala daca nu este vazuta ca o scena de arta. Doua-trei galerii care participa la targuri si se vad in afara nu inseamna ceva coeziv. In Romania, spiritul asta de a te atasa de un loc in care vii si stii ca ai ce face acolo si ca te vezi cu oamenii tai exista mai degraba la club, decat la galerie. Ideea asta de a crea comunitate este ceea ce poate sa aduca mult mai multa activitate pentru public”, mentioneaza Catinca pentru Propagarta.

In ceea ce priveste sezonul expozitional extins al Bucurestiului,  inca de la inceputul anului avem in capitala una dintre cele mai generoase perioade in materie de expozitii pe care le puteti vizita.

De la noile expozitii deschise la MNAC, MNAR, MARe dar si la galeriile mici ale capitalei pana la o retrospectiva dedicata lui Nicolae Iorga, un tablou spectaculos cu „Incoronarea Regelui Ferdinand”, oferta expozitionala este diversa si prezinta instalatii performative, arta veche romaneasca, arta moderna, contemporana, sculpturi new media si instalatii multimedia.

Citește în continuare