Skip to content

Amy Schumer, Wanda Sykes si Regina Hall vor fi gazdele galei Oscar 2022. Va fi prima data in ultimii 4 ani cand gala va avea prezentatori. Intre timp, pe Twitter puteti vota pentru Premiul Publicului.

Pentru prima data dupa 4 ani, gala premiilor Oscar va avea o gazda oficiala, de fapt, vor fi 3 gazde: Amy Schumer, Wanda Sykes si Regina Hall. Informatia a fost confirmata de mai multe surse din presa americana, in frunte cu New York Times si Deadline.

Cele 3 actrite de comedie se afla in negocierile finale cu organizatorii galei Oscar 2022 iar anuntul oficial va avea loc maine dimineata in cadrul emisiunii „Good Morning, America!”. Evenimentul va avea loc pe 27 martie 2022.

 In ultimii ani, ceremonia nu a avut gazda dupa ce Kevin Hart – anuntat in 2018 ca gazda a galei din 2019 – a renuntat la rol in urma unor controverse legate de utilizarea, in trecut, a unor comentarii homofobe si transfobe. 

Comedianul a fost unul dintre primii actori din Hollywood care au devenit o prada a fenomenului „cancel culture” in care celebritatile sunt boicotate din cauza parerilor pe care le-au exprimat pe anumite subiecte sensibile. Ulterior, Hart si-a cerut scuze pentru atitudinea lui si a promis ca se afla intr-o evolutie personala in care va incerca sa aiba pareri mult mai tolerante insa din cauza presiunii publice, a fost nevoit sa se retraga.

In cazul lui Hart, campania de promovare pentru Oscar 2019 a fost costisitoare pentru organizatori iar esecul acesteia i-a determinat pe organizatori sa stea departe de ideea unei gazde oficiale. Cea mai recenta gazda a galei a fost Jimmy Kimmel in 2018 cand trofeul pentru Cel mai bun film a fost castigat de „The Shape of Water” in regia lui Guillermo del Toro.

Ceremonia de anul trecut a inclus mai multi prezentatori alesi din randul castigatorilor sau actorilor nominalizati anteriori, printre care s-au numarat Regina King, Laura Dern, Brad Pitt, Zendaya sau Riz Ahmed.

Astfel, Schumer, Sykes si Hall vor relua traditia gazdelor care vor deschide gala Oscar si vor mentine atmosfera de relaxare pe parcursul intregului eveniment.

Informatia vine la cateva zile dupa ce Will Packer, producatorul Oscar 2022, se afla saptamana trecuta in cautarea unor gazde care sa prezinte spectacolul. Scopul invocat pentru alegerea mai multor celebritati este de a atrage un public cat mai variat.

Inaintea alegerii acestora, producatorii galei au incercat sa il convinga pe Dwayne Johnson sa fie gazda ceremoniei dar acesta a refuzat. Ulterior, a fost vehiculata optiunea de a-i pune pe Pete Davidson si John Mulaney sa prezinte impreuna sau pe Steve Martin si Martin Short insa aceste versiuni nu au fost validate, Martin si Short aflandu-se in turneu in perioada respectiva iar Pete Davidson nu a fost prea interesat de gala.

Conform informatiilor publicate de Vanity Fair, Sykes, Schumer si Hall vor prezenta fiecare separat cate o parte a galei. Toate trei sunt recunoscute si premiate drept actrite de comedie de succes iar Sykes si Schumer au experienta vasta in universul stand-up comedy deci au o abilitate ascutita in improvizatie, in cazul unei erori tehnice.

Amy Schumer este cunoscuta pentru serialul de sketch-comedy „Inside Amy Schumer” difuzat pe Comedy Central care a fost nominalizat pentru 8 premii Emmy.

Pe langa cariera in stand-up comedy, fiind una dintre cele mai carismatice si amuzante prezente din Hollywood in ultimul deceniu, Schumer a jucat si in filme precum „Trainwreck” din 2015 care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur, „Snatched” din 2017 in care a reusit sa o convinga pe Goldie Hawn sa revina la actorie dupa 15 ani de pauza sau „I Feel Pretty” in 2018.

In ultimii ani, Schumer s-a dedicat familiei sale si unor probleme de sanatate insa anul acesta va reveni pe micile ecrane in seria „Life & Beth” care va fi lansata pe Hulu pe 18 martie in calitate de actrita, regizoare, scenarista si producatoare.

Wanda Sykes are o cariera de peste 20 de ani in care a reusit sa exploreze aproape toate optiunile existente in Hollywood, de la carti, filme, seriale, podcasturi, animatii, regizoare, scenarista, producatoare si mai ales, stand-up comedy unde exceleaza in continuare fiind considerata una dintre cele mai talentate femei din industria americana.

Prezenta lui Sykes pe scena premiilor Oscar marcheaza un moment cheie in privinta diversitatii rasiale dar si a orientatii sexuale si amoroase. Pe langa faptul ca este o femeie de culoare, Sykes este si lesbiana, fiind casatorita cu Alex Niedbalski, o frantuzoaica alaturi de care are 2 copii. Astfel, Sykes devine primul artist LGBT+ de culoare care gazduieste gala Oscar. In trecut, actrita a fost extrem de vocala in privinta orientarii sale sexuale in scopul de a-i convinge pe americani sa fie mai toleranti in acest aspect.

Cariera lui Sykes nu a inceput in Hollywood, mai intai a lucrat pentru guvernul american. Dupa ce tatal ei a fost colonel la Pentagon, Wanda s-a angajat la NSA (National Security Agency), corespondentul american al SRI-ului romanesc. Pentru ca a simtit ca nu este tocmai jobul potrivit pentru ea, Sykes s-a inscris la concursuri de talente pentru comedianti incepand cu 1987. Dupa cativa ani de prestatii de stand-up in cluburi americane si cateva aparitii minore la TV, a fost remarcata de Chris Rock care a ales-o sa ii deschida turneul american si a angajat-o ca scenarista la „The Chris Rock Show”.

Ascensiunea lui Sykes in Hollywood s-a intamplat treptat si a strans 14 nominalizari la premiile Emmy cu un trofeu castigat alaturi de echipa de scenaristi ai lui Chris Rock in 1997.

De-a lungul timpului a aparut in seriale precum „The New Adventures of Old Christine”, „Curb Your Enthusiasm”, „Black-ish”, „The Upshaws” de pe Netflix pe care l-a scris, produs si regizat, „The Good Fight”. Cel mai recent rol de succes a fost Moms Mabley in „The Marvelous Mrs.Maisel” care i-a adus o nominalizare la Emmy.

 In lungmetraje, vocea ei este cunoscuta din mai multe animatii – „Over The Hedge”, „Rio”, „Barnyard” si din rolul Bunicii din cele 4 filme „Ice Age”, una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei. In plus, a mai jucat in „Monster-in-Law”, „Evan Almighty”, „License to Wed” si „My Super Ex-Girlfriend”.

Pe Netflix puteti urmari cel mai recent stand-up special „Wanda Sykes: Not Normal” care a fost nominalizat pentru 2 trofee Emmy.

Regina Hall se reuneste cu Will Packer, producatorul galei Oscar, dupa ce a fost protagonista in filmul acestuia din 2017, „Girls Trip”.

Regina Hall si-a inceput cariera in presa cu un master in jurnalism absolvit la Universitatea din New York insa traiectoria i s-a schimbat dupa ce tatal ei a murit de un atac cerebral. Asa cum au declarat de-a lungul timpului mai multi actori americani care fac stand-up comedy, nevoia lor de a glumi vine dintr-un loc intunecat din mintea lor, inspirat cateodata de evenimente tragice sau traumatizante. Astfel, decesul tatalui a determinat-o pe Hall sa se orienteze spre industria divertismentului, la inceput a primit roluri in reclame iar treptat a inceput sa joace in comedii, fiind foarte apreciata pentru sincronizarea unica a glumelor sale, ceea ce americanii numesc „timing”.

Hall a devenit cunoscuta dupa ce a jucat rolul Brendei Meeks in seriale de filme Scary Movie 1, 2, 3 si 4 care au fost lansatre intre 2000 si 2006. S-a remarcat in filme si seriale precum „Ally McBeal”, „Law & Order”, „The Best Man” si „The Best Man Holiday” dar si in „Nine Perfect Strangers”, „Black Monday”, Support the Girls”, „The Hate U Give”.

Dupa ce gala Globurile de Aur nu s-a desfasurat in acest an, castigatorii fiind anuntati pe contul de Twitter al organizatiei, Oscarurile se afla de asemenea in pericol. Anul trecut, transmisiunea galei Oscar a avut cele mai mici rating-uri din istoria evenimentului cu numai 10,4 milioane de telespectatori in SUA.

Pentru a asigura o crestere in randul audientei, Academia America de Film a dezvaluit luni o noua campanie menita sa atraga publicul din mediul online. A fost creat un premiu al publicului care va celebra „cel mai popular film” al sezonului si care va fi desemnat prin votul organizat pe site-ul organizatiei si pe Twitter.

Astfel, fanii sunt invitatii sa voteze filmul preferat prin utilizarea hashtagului #OscarsFanFavorite si pe site-ul OscarsFanFavorite.com.

Fiecare utilizator poate vota de 20 de ori pe zi iar votul se va incheia pe 3 martie. Dintre votanti, vor fi alesi 3 fani, prin tragere de la sorti, care vor fi castiga cate o invitatie la ceremonia premiilor Oscar din 2023, exista posibilitatea ca acestia sa prezinte un trofeu in timpul galei.

Intre timp, votantii din cadrul Academiei Americane de Film au ales pelicula lui Jane Champion – „The Power of Dog” drept favorita pentru a castiga cele mai multe trofee la gala din acest an. Filmul are 12 nominalizari si este urmat de „Dune”, „Belfast”, „King Richard” si „West Side Story”.

Citește în continuare