Skip to content

WonderTheatre anunta premiera spectacolului “O ORA DE LINISTE” cu Cristi Iacob, Monica Davidescu, Andrei Mateiu si Irina Antonie. Piesa e scrisa de Florian Zeller, nominalizat la Oscar pentru The Father cu Anthony Hopkins in rolul principal.

Compania independenta de teatru WonderTheatre anunta premiera spectacolului “O ORA DE LINISTE”, un spectacol dupa “Un Heure de Tranquilite” de Florian Zeller care ii va avea in distributie pe Cristi Iacob, Monica Davidescu, Andrei Mateiu, Irina Antonie, Sergiu Costache, Dani Ionescu.

Spectacolul este regizat de Razvan Savescu, costumele sunt semnate de Radu Mada. Primele reprezentatii sunt pe 12 martie, biletele sunt disponibile aici.

Florian Zeller este noua revelatie a cinematografiei franceze. Zeller, romancier, dramaturg, regizor de teatru la baza, a scris si regizat “The Father” in 2020, filmul cu Anthony Hopkins si Olivia Colman in rolurile principale, care a avut sase nominalizari la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat.

“O ora de liniste” este povestea lui Michel, doctor stomatolog reputat care descopera intr-o piata de vechituri din Parislegendarul album al lui Neil Youart, “Me, myself and I, pe care il cauta de ani de zile. In timp ce vrea sa asculte in liniste in sufrageria lui pretiosul album, lumea intreaga pare sa se impotriveasca micii lui bucurii: sotia alege tocmai acest moment pentru a-i face o marturisire neasteptata, fiul sau soseste pe neasteptate, prietenul lui cel mai bun ii bate la usa cu o veste proasta, vecinul il deranjeaza, instalatorul ii inunda apartamentul amanta lui decide sa-i dezvaluie totul sotiei sale, in timp ce mama lui il tot suna pe mobil… Manipulator, mincinos si fundamental egocentric, Michel este gata sa faca orice pentru a avea pace si, in sfârsit, sa se bucure de o mica ora de liniste.

Textul, tradus si adaptat de Razvan Oprea, este o poveste despre egoismul si egocentrimul pe care ni l-a adus tot mai aproape de noi societatea in care traim.

Razvan Savescu este actor, regizor de teatru si film cunoscut publicului pentru filmul “America, venim!”, dar si serialele “La Bloc” si “La servici”.  “O ora de liniste” nu este prima colaborare cu WonderTheatre, Savescu fiind regizorul pentru doua dintre comediile de mare succes la public ale companiei, “Prenumele” (cu Mihai Calin, Ecaterina Landin si Leonid Doni) si “Scandal in familie” (cu Adriana Trandafir, Marius Bodochi, Paula Chirila).

WonderTheatre este un proiect de teatru independent creat de Rollywood Film pentru productie itineranta, spatii neconventionale, sali de teatru si de cinema.

WonderTheatre produce entertainment si experiente memorabile pentru spectatorul modern pasionat de cinema, teatru si televiziune, conectat la realitate, dornic de divertisment de buna calitate dedicat intregii familii.

WonderTheatre este producatorul spectacolului “Prenumele” cu Mihai Calin si Leoni Doni in rolurile principale, una dintre cele mai indagite comedii atat la Paris cat si in Romania, dar si producatorul unora dintre cei mai mari musicaluri de la noi: Mamma Mia! si We will rock you.

Citește în continuare