Skip to content

Hugh Jackman si Laura Dern vor juca impreuna in filmul “The Son”, in regia lui Florian Zeller, cel care a regizat si “The Father”, cu Anthony Hopkins

“The Son” vine dupa filmul “The Father”, castigator la premiile BAFTA si nominalizat la sase premii Oscar.

Ca si “The Father”, “The Son” este o adaptare a piesei scrise de dramaturgul francez Florian Zeller, la care a lucrat si Christopher Hampton. Cei doi au lucrat impreuna si la “The Father”, cu Anthony Hopkins in distributie.

Christopher Hampton este nominalizat la Oscar pentru adaptarea scenariului “The Father”. De asemenea, Hampton a castigat un premiu Oscar pentru filmul ““Dangerous Liaisons” si a primit o nominalizare Oscar pentru “Atonement”

Producatori vor fi Iain Canning, Emile Sherman, Joanna Laurie si Christophe Spadone, pe langa Florian Zeller.

In filmul “The Son”, Peter (interpretat de Hugh Jackman) are o viata plina alaturi de Emma, noua lui partenera de viata si bebelusul lor. Totul se schimba, cand reapare in viata lor fosta sotie a lui Peter, Kate (interpretata de Laura Dern), impreuna cu fiul lor adolescent, Nicholas.

Putem simti ca ceva nu este in regula din primul moment in care il intalnim pe Nicholas. Baiatul este tulburat, inchis in el, mereu suparat, chiulind luni la rand de la scoala. Atat fiul, cat si mama au nevoie de ajutorul tatalui. De altfel, dorinta lui Nicholas este sa locuiesca alaturi de tatal sau.

Peter se straduieste sa fie un tata mai bun, vrea sa isi ajute fiul, cu tact. Dar greutatea starii in care se afla Nicholas pune in pericol familia sa. Trebuie sa faca tot ce pot pentru a pastra legaturile care ii tin impreuna.

“‘The Son’ este o poveste foarte umana, care, cred eu, ne aduce pe toti impreuna. Sper ca publicul sa rezoneze cu aceasta calatorie a familiei. Atat Hugh, cat si Laura transmit multa caldura, compasiune si vulnerabilitate, invitand publicul sa simta fiecare moment al filmului. Povestea are loc in vibrantul New York, in sine un personaj. Filmul ar trebui sa ne determine sa ne sunam prietenii si familia, sa le spunem ca ii iubim si ca nu sunt singuri”, spune regizorul Florian Zeller.

“The Father” a castigat doua premii BAFTA si este nominalizat la sase categorii Oscar.

Pelicula e inspirata dintr-o piesa de teatru câstigatoare a premiului Molière care a fost scrisa de dramaturgul francez Florian Zeller, cel care a si transformat-o in productie pentru cinema si este o poveste impresionanta despre batranete si una dintre cele mai grave boli ale varstei inaintate: dementa.

THE FATHER este debutul in lungmetraj de fictiune al lui Florian Zeller, care a marturisit ca este un film personal, inspirat de povestea bunicii sale, cea care l-a crescut si care a inceput sa sufere de dementa pe cand Zeller avea 15 ani.

Pentru dezvoltarea scenariului filmului, Florian Zeller a colaborat cu Christopher Hampton (care a semnat si scenariul Dangerous Liaisons), lucrand direct in limba engleza si avandu-l in minte inca de la bun inceput pe Anthony Hopkins pentru rolul principal: „Eram constient ca nu aveam un vis usor de realizat, pentru ca sunt francez, este un film de debut, iar ca sa ajungi sa lucrezi cu Hopkins nu este atât de usor. Dar pana nu vine cineva sa iti spuna Nu, nu este posibil!, inseamna ca inca este posibil.”

In cele din urma, Anthony Hopkins a citit scenariul, iar Florian Zeller a fost anuntat ca acesta isi doreste o intalnire cu el. “Hai sa facem filmul in 4 luni”, i-a spus celebrul actor, care ulterior i-a propus lui Zeller sa includa in film o arie din „Pescuitorii de perle” de Georges Bizet, marturisind ca mereu a visat sa faca un film care sa contina aceasta muzica.

„The Father” a fost initial un spectacol de teatru care s-a jucat cu foarte mare succes in Londra. Florian Zeller a cucerit lumea teatrului din Franta si Marea Britanie cu acest spectacol dar si cu urmatorul „The Son”, despre un adolescent care e depresiv si are o cadere nervoasa, aflandu-se intr-o situatie in care parintii nu stiu cum sa reactioneze.

Ca si la prima piesa scrisa de Florian Zeller, si acest spectacol e inspirat din viata sa, dramaturgul regizor marturisind ca a experiment aceasta intamplare ca parinte.

Florian Zeller (40 de ani) e casatorit cu actrita Marine Delterme de mai bine de zece ani si au impreuna un copil; in familie mai este inca un copil dintr-o relatie anterioara a sotiei.

Pentru a nu fi foarte dureros pentru intreaga lui familie, Zeller a decis ca spectacolul „The Son” sa se joace numai in engleza, la Londra si nu si la Paris.

Citește în continuare