Skip to content

Clasica banda desenata crossover JLA/Avengers va fi reeditata pentru a-l onora pe artistul George Pérez. Va avea un tiraj special limitat de 7000 de numere si va costa 30 de dolari

LA/Avengers crossover comic CR: George Perez

The Hero Initiative, o organizatie dedicata ajutorarii creatorilor de benzi desenate aflati in dificultate, va lansao noua editie a team-up-ului Marvel/DC, care va avea doar 7000 de exemplare

The Jutice League si The Avengersi se reunesc din nou, pentru a-l onora pe unul dintre cei mai buni artisti care i-au desenat vreodata. In decembrie, legendarul artist de benzi desenate George Pérez a anuntat ca se afla intr-un stadiu termina al unui cancer pancreatic, spunand ca a ales sa isi petreaca ultimele luni din viata alaturi de familie, prieteni si fani, in loc sa incerce tratamente dureroase impotriva cancerului.

De-a lungul carierei sale de cinci decenii, Pérez a desenat benzi desenate definitive pentru supereroi de referinta atât la DC, cât si la Marvel, precum Teen Titans, Avengers si Wonder Woman. Impreuna cu scenaristul Marv Wolfman, Pérez a creat, de asemenea, seria de evenimente DC din 1985, Crisis on Infinite Earths; recunoscut ca fiind primul eveniment major de „crossover” al supereroilor, influenta lui Crisis on Infinite Earths continua sa reverbereze in intreaga cultura pop (si este greu de imaginat ca alt artist in afara de Pérez ar fi capabil sa deseneze atât de multe personaje diferite si sa le imbine atât de bine).

Dar, in timp ce Crisis on Infinite Earths a reunit aproape toate personajele din continuitatea intortocheata a DC, unul dintre proiectele pe care si le-a dorit mult Pérez a fost un crossover inter-companii care a reunit echipele de supereroi de la DC si Marvel: JLA/Avengers.

Publicata initial in perioada 2003-2004 si scrisa de Kurt Busiek, JLA/Avengers a prezentat lupte intre Superman si Thor sau Batman si Captain America, inainte ca cele doua echipe sa isi reconcilieze in cele din urma diferentele pentru a invinge o amenintare mai mare. Crossover-ul de patru numere a fost scos de sub tipar de ani de zile, dar va fi retiparit intr-un tiraj special limitat de 7000 de numere in aceasta primavara de catre Hero Initiative pentru a-l onora pe Pérez.

Hero Initiative este o organizatie dedicata ajutorarii creatorilor de benzi desenate care au nevoie de ajutor, deoarece exista atât de putina siguranta financiara intr-o industrie care se bazeaza in mare masura pe munca pe cont propriu. Pérez este membru fondator al consiliului de administratie al organizatiei, iar acestia il onoreaza pe el si sprijinul sau indelungat pentru organizatie prin retiparirea uneia dintre lucrarile sale fundamentale.

Doar 7000 de exemplare ale acestei editii JLA/Avengers vor fi tiparite (cu un pret de vânzare cu amanuntul de 29,99 dolari), asa ca incercati sa va asigurati o precomanda la unul din magazinele de benzi desenate participante. Va fi disponibila in luna martie, desi nu a fost anuntata inca o data anume de lansare. Aceasta colectie cuprinde, de asemenea, 64 de pagini de continut auxiliar si va retipari opinii ale scriitorului/editorului original al Avengers, Stan Lee, si ale editorului Justice League of America, Julius Schwartz. Un bonus in editia Hero Initiative este o noua postfata de Busiek.

Citește în continuare