Skip to content

La Marsilia puteti sta intr-un apartament spectaculos dintr-un sit UNESCO, proiectat de Le Corbusier. Cazarea pe noapte incepe de la 725 lei.

Arhitectul Le Corbusier are 17 dintre proiectele sale inscrise ca site-uri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, iar una dintre cladiri este La Cité Radieuse din Marsilia, Franta. Cladirea are o serie de apartamente din beon, luminoase, cu o terasacomuna cu piscina si vedere la Marea Mediterana. Unul dintre aceste apartamente este la vanzare pe platforma Airbnb, iar toate detaliile pentru inchiriere sunt aici. Pretul incepe de la 725 lei pe noapte, cu o sedere de minim trei nopti.

In interiorul acestei Unité d’Habitation – principiul de design care a definit o mare parte din munca lui Le Corbusier – veti gasi o multime de detalii originale si mobilier de designer. Exista, de asemenea, ferestre din podea pana in tavan, astfel incat sa puteti privi Golful Marsilia si Insulele Friuli.

Conform descrierii, proprietatea poate gazdui patru oaspeti in doua dormitoare si, pe langa toate elementele de mobilier de designer, veti gasi si Wi-Fi si un Nintendo Wii. Complexul are o piscina pentru copii, teren de tenis, brutarie si restaurant.

Nascut de fapt Charles-Édouard Jeanneret-Gris, dar cunoscut publicului larg ca Le Corbusier, acestaa revolutionat arhitectura, dar a ridicat si numeroase critici.  

Dupa al doilea razboi mondial, Corbusier a construit repede locuinte pentru milioane de persoane, oferindu-le insa si un cadru care stimula socializarea. Le Corbusier a creat o estetica a betonului brut, fiind considerat un artist arhitect de avangarda. Printre inovatiile aduse arhitecturii, el a conceput imobile pe piloni, cu siruri de ferestre astfel incat sa intre lumina in interior pe toata durata zilei. 

Le Corbusier a inventat propriul sau sistem de proportii, pe care l-a aplicat riguros in majoritatea cladirilor construite in ultima parte a carierei sale. Unitatile sale locative se bazau pe modelul dominoului – denumirea unui sistem structural constand in sase coloane, trei placi si o scara, sprijinite impreuna pe un soclu simplu.

Le Corbusier a realizat peste 100 de edificii pentru 12 natiuni si peste 150 de proiecte urbanistice. A realizat si 50 de sculpturi, 400 de picturi, 200 de litografii, 40 de tapiserii, a scris 50 de volume, dintre acestea sapte despre arta. 

In prezent, 17 cartiere sau complexe de cladiri si locuinte situate in sapte tari au fost clasate de UNESCO in categoria patromoniului arhitectural al umanitatii, printre ele si cladirea La Cité Radieuse din Marsilia, conceputa in 1945.

Citește în continuare