Skip to content

EXCLUSIV FOTO: Damian Lewis (Billions) si Guy Pearce (Mare of Easttown) filmeaza in aceste zile la Bucuresti intr-o mini serie pe nume A Spy Among Friends.

foto cover: Profimedia

Damian Lewis (Billions) si Guy Pearce (Mare of Easttown)  filmeaza in aceste zile la Bucuresti intr-o mini serie pe nume, A Spy Among Friends. Premiera serialului ar urma sa fie in toamna acestui an pentru o platforma britanica de streaming.

foto Diana Iurkiewicz

Miniserria are sase episoade care sunt bazate pe cartea omonima a lui Ben Macintyre.

Serialul urmareste dezertarea celebrului ofiter de informatii britanic si agent dublu KGB, Kim Philby (Pearce), prin prisma relatiei complexe pe care acesta o are cu colegul si prietenul sau apropiat de la MI6, Nicholas Elliott (Lewis). Miniseria  examineaza spionajul prin intermediul prieteniei lor, ale carei consecinte afecteaza relatiile Est-Vest.

Pentru secventa care se filmeaza in mijlocul Bucurestiului s–au facut pregatiri pe durata unei saptamani, a fost construita o piata, au fost duse masini de epoca si diverse animale, printre ele si un magarus.

foto: Diana Iurkiewicz

Lewis este cunoscut publicului din Romania si din intreaga lume pentru rolurile sale din serialele Homeland si MiIliarde, dar dincolo de aceste roluri este un foarte important actor de teatru si film, prezentator si productor de origine galeza. Pentru productia care se filmeaza in Romania este unul dintre producatorii executivi.

Lewis a ajuns in atentia publicului britanic cu rolul maiorului Richard Winters din armata americana in miniseria HBO Band of Brothers, care i-a adus o nominalizare la Globul de Aur. De asemenea, l-a interpretat pe sergentul de artilerie al puscasilor marini americani Nicholas Brody in serialul Homeland de la Showtime, care i-a adus un premiu Primetime Emmy si un premiu Globul de Aur.

Interpretarea sa in rolul lui Henric al VIII-lea al Angliei din Wolf Hall i-a adus a treia nominalizare la premiile Primetime Emmy si a patra nominalizare la Globul de Aur. L-a interpretat pe Bobby Axelrod in serialul Showtime Billions in primele cinci sezoane si a aparut in Once Upon a Time in Hollywood (2019) in rolul actorului Steve McQueen.

Guy Pearce a primit atentia internationala pentru rolul sau de debutant din Aventurile Priscillei, regina desertului (1994) si, ulterior, a avut roluri principale in L.A. Confidential (1997), de Curtis Hanson, Memento (2000), de Christopher Nolan, si The Time Machine (2002), de Simon Wells. Pearce este cunoscut pentru interpretarile sale in adaptarea cinematografica a cartii The Road (2009), de Cormac McCarthy, in drama de razboi The Hurt Locker (2010), de Kathryn Bigelow, si in drama istorica The King’s Speech (2010), de Tom Hooper. Mai recent, a aparut in filmele Prometheus (2012) si Alien: Covenant (2017), de Ridley Scott, in filmul de actiune Marvel Iron Man 3 (2013) si in filmul biografic istoric Mary Queen of Scots (2018).

Citește în continuare