Skip to content

(foto) Vila din Provence a lui Brigitte Bardot este la vanzare. Pretul incepe de la 5.9 milioane de euro pentru locuinta cu 11 dormitoare, chiar de langa Cannes

Brigitte Bardot, una dintre cele mai cunoscute actrite a tuturor timpurilor, a locuit in timpul vietii la Le Castelet, o vila din secolul al XV-lea, cu 11 dormitoare, intr-un sat de pe deal, langa orasul Cannes. Acum, vila a fost scoasa la vanzare pentru 5.9 milioane de euro.

Casa are doua piscine dintre care una este infinity pool, hamam, lift intre piscine si terase, incalzire prin pardoseala, sistem de sonorizare inclusiv acvatic, o sala de cinema, o sauns, un teren de tenis si o livada de maslini, fiind pozitionata cu fata spre peisajul rural din Provence.

Vila a fost folosita de Bardot dupa divortul ei de regizorul si scenaristul Roger Vadim, la sfarsitul anilor 1950. Din fericire, intreaga casa a fost renovata inca de pe vremea lui Bardot, totul aratand ca nou. Grajdurile au fost modificate si transformate intr-o proprietate pentru oaspeti, iar o alta anexa a devenit un garaj urias pentru masini.

Cei doi s-au iubit in secret pentru ca parintii ei nu au fost de acord cu relatia, dar au acceptat pana la urma tanarul regizor dupa ce actrita a incercat sa se sinucida. Parintii ei i-au permis casatoria cu Roger Vadim la implinirea varstei de 18 ani, insa relatia lor nu a durat mult, divortand dupa 4 ani, deoarece amandoi au fost infideli.

Filmul „Et Dieu… créa la Femme/Si Dumnezeu… a creat femeia“ (1956), regizat chiar de Roger Vadim, in care Brigitte Bardot joaca rolul principal, alaturi de Jean-Louis Trintignant, avea sa schimbe definitiv lucrurile. Actrita a devenit imediat un star, iar pelicula s-a bucurat de un succes imens la nivel international. Totodata, succesul filmului a marcat si finalul mariajului dintre cei doi, pentru ca Bardot s-a indragostit de Trintignant, mentioneaza publicatia Historia. 

Agentia imobiliara Carlton International care are la vanzare casa mentioneaza ca este situata pe acelasi versant in care autorul Jean de Florette a scris cateva dintre cele mai faimoase reprezentari ale sale despre Provence.

Propritatea are si o livada de maslini cu aproximativ 90 de arbori, sub un rand de platani, dar si o vie cu aproximativ 300 de butasi care in fiecare an ajunge in mii de sticle de vin in pivnita vinificatorului.

Vila respecta regulile arhitecturii romantice, iar designul interior stabileste un nou reper pentru proprietatile acestui stil. Casa este situata in Cabris, un sat medieval care inconjoara atat Cannes, cat si Antibes. Satul are legaturi rutiere excelente cu orasele din apropiere si se afla la 20-30 de minute cu masina de plaja.

Proprietatea este formata din doua cladiri elegante. Principala cladire are 7 dormitoare, iar a doua cladire este o casa de oaspeti cu 4 dormitoare. Tavanele sunt inalte si elegante, cu cornise delicate. La parter exista o camera de zi, un lounge, o bucatarie in plan deschis si o zona de luat masa, un semineu confortabil, grinzi de lemn originale si pereti din piatra. Intreaga vila a fost proiectata cu ferestre mari care inunda locuinta cu lumina naturala. Detalii despre casa, aici.

Brigitte Bardot este una dintre cele mai cunoscute actrite franceze, o personalitate foarte senzuala in anii ’50 si ’60, care a devenit un sex-simbol al cinematografiei mondiale.

Recent, actrita in varsta de 87 de ani a scos o biografie, „Brigitte Bardot:The Life, The Legend, The Movies“, scrisa de Ginette Vincendeau, unde a dat mai multe detalii despre parcursul ei profesional.

Publicatia Historia mentioneaza ca Brigitte Bardot a trecut prin numeroase depresii, a avut patru soti, patru tentative de suicid, peste o suta de iubiti de ambele sexe si o sarcina pe care nu si-a dorit-o niciodata.

Nascuta pe 28 septembrie 1934, intr-o familie bogata din Paris, a crescut in elegantul arondisment 16, in apropierea Turnului Eiffel. Si-a petrecut vacantele in Alpi, iarna, si la Saint Tropez, vara. Micuta localitate de pe Coasta de Azur, in trecut un sat de pescari, a ramas pana astazi locul ei de suflet, casa scoasa la vanzare fiind in apropierea statiunii mediteraneene.

Citește în continuare