Skip to content

Sarah Jessica Parker lanseaza propria colectie de recomandari de lectura, SJP Lit. De la lansarea „Sex and the City”, actrita a promovat continuu lectura

Sarah Jessica Parker devine si editor de carti, printr-un parteneriat cu editorul independent Zando cu care lanseaza SJP Lit, propriul raft de recomandari de lectura a actritei. Totodata, parte din intelegere reprezinta si publicarea a patru pana la sase carti pe o perioada de trei ani, noteaza publicatia Deadline.

Sarah Jessica Parker lucrase deja cu CEO-ul Zando, Molly Stern, cand au lansat impreuna un club de carte. „Nu fac nici un secret din devotamentul meu pentru carti, rolul necesar pe care acestea il joaca in viata mea si admiratia mea nesfarsita pentru autori si povestitori”, a declarat actrita, citata de publicatia Town and Country Magazine. 

Acordul o reuneste pe Parker cu directorul de editura Molly Stern, care a condus Crown Publishing Group de la Penguin Random House si a fost editor cand actrita „Sex and the City” a lansat SJP For Hogarth. Stern a fondat Zando in 2020 cu misiunea de a face echipa cu creatori influenti si in decurs de un an a anuntat contracte cu Lena Waithe, John Legend si Gillian Flynn.

Potrivit lui Zando, Parker va fi „intens implicata in procesul de publicare, de la selectie si achizitie pana la designul copertei si lansarea cartilor pe piata”, mentioneaza Deadline. Totodata, se asteapta ca actrita si producatorul sa lucreze in parteneriat cu echipa de publicitate, marketing si vanzari a lui Zando pentru a sprijini autorii si cartile SJP Lit prin interviuri, evenimente live, implicare in retelele sociale, discutii cu bibliotecarii si librarii, printre altele.

Sigla pentru noua colaborare prezinta SJP Lit pe un indicator de metrou din New York City, un omagiu adus dragostei lui Parker pentru New York.

Recent, HBO a lansat seria de 10 episoade in care Carrie, Miranda si Charlotte au trecut prin schimbarile specifice varstei – de data aceasta au in jur de 50 de ani – si printr-o viata mult mai complicata. 

Titlul seriei – „And just like that” – este o referinta la faimoasa replica rostita de Sarah Jessica Parker in serialul original din 1998. In timp ce Cynthia Nixon si Kristin Davis isi vor relua rolurile Miranda si Charlotte, Kim Catrall a ales sa nu li se alature celor 3 in rolul Samanthei din cauza conflictelor deschise pe care le-a avut cu Sarah Jessica Parker. Din distributia originala a seriei fac parte si Chris Noth in rolul lui Mister Big, Mario Cantone, David Eigenberg, Willie Garson si Evan Handler.

De asemenea, din noua serie fac parte si actritele Sarita Choudhury, Nicole Ari Parker si Karen Pittman. Includerea actritelor de culoare in povestea celor trei prietene din New York se aliniaza cu tendintele actuale si agenda sociala dominata de discutii legate de diversitatea rasiala si miscari precum „Black Lives Matter”. 

SATC a rulat timp de 6 sezoane, intre 1998 si 2004, cu 94 de episoade de o jumatate de ora fiecare. A fost urmat de doua filme de lung metraj in 2008 si 2010, si de un serial care a avut-o protagonista pe AnnaSophia Robb in ipostaza de tanara Carrie Bradshaw, care a avut premiera in 2013 si a fost inchis dupa doua sezoane.

Serialul a fost unul dintre cele mai mari hit-uri ale HBO din toate timpurile si a avut si o versiune braziliana, cu cele patru prietene actrite de culoare.

Citește în continuare