Skip to content

O fosta biserica din Londra a fost transformata intr-o sala de inot. In timpul activitatilor sportive, clientii pot admira decorul spectaculos al arhitecturii neo-gotice.

Repton Park din Londra s-a deschis in 1892 drept un spital psihiatric in mijlocul unui spatiu verde, menit sa le ofere pacientilor o oaza de liniste. In urma cu 20 de ani, spatiul a fost transformat intr-un complex sportiv care ofera o experienta inedita clientilor sai.

Sala Virgin Active din Repton Park include diverse activitati, pastrand in acelasi timp estetica victoriana a arhitecturii spatiului. Cel mai spectaculos element al complexului sportiv o reprezinta biserica in stil neo-gotic care a fost convertita intr-o sala de inot, fiind una dintre cele mai impresionante din capitala britanica. 

Bazinul salii de inot are o lungime de peste 24 de metri si ocupa nava centrala a fostei biserici. Decoratia interioara a ramas intacta si este caracterizata de ferestre mari cu vitralii, ornamente si arce in stil gotic.

Pe langa piscina spectaculoasa, complexul include si o sauna, o sala de sport ultramoderna si jacuzzi. De altfel, clientii se pot inscrie la sesiuni de grup de pilates, yoga sau cycling si pot beneficia de antrenamente private cu instructori specialisti in fitness. Printre serviciile oferite se numara si tenisul sau zumba, iar complexul a lansat recent o aplicatie de smartphone pentru membrii care vor sa-si urmareasca progresul fizic.

In mod neobisnuit, numele bisericii a fost transformat din ”Virgin Mary” in „Virgin Active” si reprezinta stilul de viata activ si sanatos pe care complexul doreste sa-l inspire clientilor, fiind parte dintr-un lant national din Marea Britanie.

Dupa inchiderea spitalului in 1997, un grup de sportivi a preluat spatiile din Repton Park si le-a transformat in complexul care poate fi admirat in imagini. Primul pas a fost adaptarea la cerintele unor sali de sport moderne care sa includa toate facilitatile de care clientii au nevoie. Mai apoi a urmat transformarea bisericii intr-o sala de inot cu o piscina generoasa, un pas indraznet care in cele din urma a devenit un simbol pentru Virgin Active, fiind una dintre cele mai spectaculoase bazine de inot din Europa.

Construit dupa planurile lui George Thomas Hine, arhitectura spatiului reprezinta ambitiile epocii victoriene si exprima ideea unui palat format din mai multe cladiri functionale.

Complexul se intinde pe un teren inconjurat de spatii verzi de peste 48.000 de metri patrati si a ramas fidel arhitecturii londoneze de secol al XIX-lea, construit din caramida si decorat in majoritatea salilor cu marmura si gresie care pot fi admirate si astazi. 

Citește în continuare