Skip to content

UNATC lanseaza pentru duminica o sesiune de cursuri pentru copii. Din 20 martie incep cursuri de actorie pentru copii si adolescenti, coregrafie si dezvoltare personala prin tehnici de teatru si film

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti (UNATC) incepe in 20 martie o noua sesiune de cursuri deschise publicului larg, cu focus pe educatia artistica a copiilor si adolescentilor.


Cursurile disponibile sunt actorie pentru copii (7 – 14 ani) si adolescenti, coregrafie pentru doua grupe de varsta, 8-14 ani, si adolescenti, dezvoltare personala prin tehnici de teatru si film, educatia si expresia vorbirii – tehnici de comunicare, fotografie – tehnici si elemente ce tin de estetica limbajului vizual, dar si scenografie – arta vizuala a teatrului.

Totodata, universitatea ofera si pasionatilor de film urmatoarele cursuri: introducere in animatie; primii pasi in productia video – de la idee la post-productie si online; productia de film si introducere in regia de film; scenariu de film, TV, web – de la teorie la practica; regie de film si TV, poetici cinematografic si montaj de film.

“Conceptul este dedicat celor care doresc sa-si dezvolte noi abilitati creative, fara a se dedica statutului de student permanent. La finalul cursului fiecare participant va obtine un atestat de absolvire eliberat de UNATC”, mentioneaza organizatorii. Cursurile sunt organizate in 10 sedinte a cate 2 ore desfasurate in 5 duminici, cu 2 sedinte in fiecare duminica.

Programul Scoala de Duminica isi propune sa implementeze un model educational bazat pe cateva notiuni de baza: accesul la cultura si la notiuni fundamentale din domeniile de referinta teatru si film, promovarea unor cursuri concepute interactiv, diseminarea informatiilor de specialitate si formarea unui mod de a gandi teatral si cinematografic.

Inscrierile se pot face pana pe 20 martie, iar informatiile despre continutul cursurilor, inscriere si modalitati de plata se gasesc pe https://unatc.ro/devunatc/scoala-de-duminica/. Preturile pentru cursurile de dezvoltare incep de la 400 lei.

Tot pentru a imbunatati universul cultural al copiilor, urban.ro va recomanda si seria online de cursuri dedicate muzicii clasice – Ce auzim cand ascultam muzica, un proiect online desfasurat in 2018, in cadrul Concursului International George Enescu, cu Paul Ilea si Marius Manole.

Proiectul a fost lansat in preajma editiei din 2018 a Concursului International George Enescu. Muzicianul Paul Ilea si actorul Marius Manole abordeaza, in cele 18 episoade, teme de baza in formarea unui ascultator avizat de muzica. Prin acest proiect, ascultatorii isi vor dezvolta ceea ce specialistii numesc „ascultarea critica” a muzicii clasice, urechea si simtul artistic. Subiectele abordate sunt diverse dar sunt imbinate cu informatii si exemple foarte accesibile din muzica contemporana: de la perioadele muzicale si compozitorii reprezentativi la structurile de compozitie in muzica clasica si diferentele dintre ele, structurarea unei orchestre simfonice si rolul diferitelor partide, partitura si rolul dirijorului, tema muzicala si dezvoltarea ei, elemente de tehnica si stilistica ale interpretilor, auditia si sala de spectacol, expresivitatea si prezenta scenica.

Proiectul a fost dezvoltat in urma unor serii de intalniri cu adolescentii, iar subiectele propuse au fost testate, astfel incat sa descopere atat cel mai potrivit modul de abordare a subiectelor si nivelul de interes al publicului tanar fata de subiectele propuse.

Intreaga serie este disponibila pe Youtube, pe canalul dedicat Festivalul Enescu, aici.

Citește în continuare