Skip to content

La Festivalul de Film de la Cannes din acest an vor fi premiate 3 productii postate pe TikTok. „Top Gun: Maverick” si „Elvis” vor fi proiectate in premiera la Cannes.

Anul acesta, platforma de continut video TikTok a anuntat un parteneriat oficial al celei de-a 75-a editii a Festivalului International de Film de la Cannes. Prin acest parteneriat, TikTok ajuta creativii si iubitorii de cinema din intreaga lume sa se conecteze, oferindu-le o perspectiva diferita asupra Festivalului.

„Suntem incantati sa colaboram cu TikTok pentru a impartasi magia Festivalului cu un public mai larg, format din cinefili din toata lumea. De cativa ani, Festivalul International de Film de la Cannes se conecteaza cu urmatoarea generatie de iubitori de film, oferindu-le oportunitatea de a trai experienta Festivalului prin programul nostru „3 Zile la Cannes”. Cu aceasta colaborare – care ilustreaza dorinta noastra de a diversifica publicul – asteptam cu nerabdare sa impartasim cele mai incitante si inspirate momente din Festival si sa vedem Festivalul reimaginat prin prisma creatorilor TikTok si a comunitatii. Asteptam cu nerabdare si curiozitate sa descoperim toate acestea”, adauga Thierry Fremaux, General Delegate, Festival de Cannes.

Totodata, TikTok lanseaza #TikTokShortFilm, o competitie globala care doreste sa inspire creativitatea si sa sprijine noile talente. 

Incepand cu 15 martie 2022, creatorii de continut video sunt invitati sa posteze propriile lor scurtmetraje pe TikTok. Prin aceasta competitie, cineastii cu mai multa sau mai putina experienta isi vor putea prezenta abilitatile cinematografice prin gama larga de instrumente si efecte creative de pe TikTok, in timp ce isi impartasesc povestile intr-un mod nou cu restul lumii.

Trei finalisti vor fi selectati de juriu pentru a castiga un premiu in bani si o excursie la Festivalul International de Film de la Cannes in luna mai. Lucrarile originale vor fi evaluate in trei categorii: Grand Prix, Cel mai bun scenariu si Cel mai bun montaj. Doritorii se pot inscrie pana pe 8 aprilie 2022, castigatorii urmand sa fie anuntati la sfarsitul lunii aprilie.

Pentru editia Cannes 2022, au fost anuntate 2 premiere cinematografice mult-asteptate: filmul biografic „Elvis” si „Top Gun: Maverick”.

Publicatia The Hollywood Reporter a confirmat ieri ca „Top Gun: Maverick” cu Tom Cruise in rolul principal va fi proiectat in cadrul editiei Cannes 2022, cel mai probabil inafara competitiei. 

Va fi prima oara cand Cruise va avea un film in lista filmelor de la Cannes in ultimii 30 de ani, cea mai recenta aparitia a sa fiind in 1992 cu „Far and Away” in regia lui Ron Howard. Noul „Top Gun: Maverick” a fost regizat de Joseph Kosinki si ii mai are in distributie pe Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm si Val Kilmer, actiunea are loc la 30 de ani dupa filmul original „Top Gun”.

Tot la Cannes 2022 va fi lansat si „Elvis”, filmul biografic regizat de Baz Luhrmann care il are pe Austin Butler in rolul legendarului rege al rock’n’roll-ului. Mai jos puteti urmari trailerul acestei productii.

Festivalul de film de la Cannes isi are originea in 1932 cand ministrul educatiei din Franta de atunci, Jean Zay, la propunerea lui Philippe Erlanger si cu ajutor american si britanic, a organizat primul festival international francez al filmului. 

Incepand cu 1947, festivalul a fost denumit „Festival du film de Cannes”. De atunci, locul desfasurarii festivalului a ramas acelasi, orasul Cannes de pe Riviera franceza.

Anul acesta, festivalul va avea loc in perioada 17-28 mai 2022. Anul trecut, Cineasta franceza Julia Ducournau, realizatoarea peliculei „Titane”, a primit trofeul Palme d’Or la cea de-a 74-a editie a Festivalului de film de la Cannes. Este a doua femeie din istoria festivalului care primeste prestigiosul trofeu.

Citește în continuare