Skip to content

Jesse Williams (Anatomia lui Grey) debuteaza pe Broadway in rolul unui jucator de baseball gay. Williams nu are studii in domeniul actoriei

Fostul star din „Grey’s Anatomy” isi face debutul pe Broadway in „Take Me Out”, un spectacol care vorbeste despre situatiile prin care trec persoanele gay atunci cand isi declara orientarea sexuala. Piesa „Take Me Out” are loc in jurul unui star de baseball pe nume Darren Lemming (Jesse Williams), care se declara homosexual si se confrunta in afara terenului cu prejudecati profund inradacinate, homofobe si rasiste. „Take Me Out” a fost pentru prima data pus in scena in 2002, iar acum regizorul Scott Ellis l-a pus din nou in scena, de aceasta data cu Jesse Williams, Jesse Tyler Ferguson si Patrick J. Adams in rolurile principale.

„Take Me Out” a fost montat mai intai la Donmar Warehouse din Londra si ulterior la Public Theatre din New York ca o coproductie intre cele doua companii. Premiera „Take Me Out” Broadway a avut loc in 2003, cu Daniel Sunjata in rolul lui Darren Lemming, montare cu care s-au castigat trei premii Tony.

Spectacolul ofera o abordare exploziva a homofobiei, rasismului, clasei si masculinitatii in lumea sportului.

foto: Profimedia

Despre noul rol, Jesse Williams, care a jucat timp de 12 ani in serialul „Anatomia lui Grey”,  a spus ca „Trebuia sa merg intr-un loc foarte necunoscut”, intr-un interviu pentru New York Times. Totodata, actorul a subliniat ca nu are nicio pregatire oficiala in zona de teatru – nici in cea de film, acesta fiind selectat pentru „Anatomia lui Grey” pe baza aparitiilor in alte seriale si filme, datorita agentului sau.

Spectacolul „Take Me Out” are loc la mijlocul anilor 1990, iar Williams, in varsta de 40 de ani, joaca rolul lui Darren Lemming, un jucator de baseball superstar care isi face publica homosexualitatea. Discutand cu jurnalistul New York Times, acesta mentioneaza ca a simtit pe pielea lui in adolescenta ce inseamna rasismul, motiv pentru care in ultimii doi ani s-a alaturat activ Miscarii Black Lives Matters. De asemenea, actorul stia deja sa joace baseball, insa si-a luat rolul in serios si a luat lectii pentru a se antrena pentru spectacol.

„Stiam ca, in timp ce imi proiectam iesirea din serial, urmatorul lucru pe care l-am facut trebuia sa fie terifiant. Trebuia sa ies din zona de confort, trebuia sa merg intr-un loc foarte necunoscut”, a spus el, iar „Take Me Out” i-a oferit aceasta oportunitate, povesteste Williams pentru New York Times.

Spectacolele se joaca intre 4 aprilie si 29 mai, iar bilete se pot achizitiona de aici.

Citește în continuare