Skip to content

Pat McGrath lanseaza o noua colectie de produse de machiaj inspirata de sezonul 2 din Bridgerton. McGrath este primul si singurul make-up artist decorat de Regina Elizabeta.

Unul dintre cei mai cunoscuti make-up artisti din lume, Pat McGrath, a colaborat cu Shondaland si Netflix pentru o noua colectie inspirata de serialul-fenomen „Bridgerton”. A creat o noua serie de produse de machiaj inspirate de sezonul 2 al seriei care va avea premiera pe 25 martie.

Colectia Pat McGrath Labs x Bridgerton o are ca ambasadoare pe Nicola Coughlin, cunoscuta drept Penelope Featherington dar si Lady Whistledown in „Bridgerton”, personajul care influenteaza toate evenimentele desfasurate pe scena sociala aristocratica din Londra.

Printre piesele disponibile in noua colectie de produse de machiaj – toate fiind inspirate de machiajul personajelor din serial – include o paleta de farduri pentru pleoape, creion de ochi, pudra stralucitoare pentru corp, blush-uri si un ruj colorat intr-o nuanta cat mai discreta. Desi nu sunt tipul de produse care ar fi fost disponibile in Londra in perioada Regentei – in care se desfasoara actiunea serialului – machiajele respecta oarecum simplitatea si aspectul natural al tenului din vremurile respective. Accentul era pus pe blush, pentru a oferi culoare obrajilor si pe fardurile de ochi.

Colectia produsa in editie limitata va fi disponibila pe site-ul Pat McGrath incepand cu 24 martie insa poate fi comandata deja, o parte din produse au fost pre-comandate deja pana la epuizarea stocului. Va include o selectia de 7 rujuri intens pigmentate care imita textura catifelata a unora dintre tinutele din serial.

Preturile produselor oscileaza intre 28 si 65 de dolari, exista si optiuni mai scumpe care includ pachete cu toate produsele de tip farduri, blushuri sau pudre din colectie. Mai mult, ambalajele acestora includ un design special inspirat de accesoriile purtate de personajele din Bridgerton in noul sezon.

Mai jos puteti afla tot ceea ce se stie despre noul sezon Bridgerton. Influenta serialului in lumea modei a fost regasita in majoritatea colectiilor prezentate la Saptamanile Modei in ultimul an.

Supranumita „Mama Machiajului” in cercurile de specialisti, Pat McGrath este unul dintre cei mai influenti make-up artisti din lume. Daca ati vazut fotografii de la Saptamana Modei din ultimii 25 ani inseamna ca stiti deja cum arata creatiile sale.

Puterea creativa a machiajelor lui Pat McGrath este unul dintre elementele care a ajutat industria de beauty sa se dezvolte si sa inspire o intreaga generatie de artisti tineri. S-a nascut in 1965 in Northampton intr-o familie modesta in care mama ei, Jean, era croitoreasa si a inspirat-o sa urmeze o cariera in lumea artei si a modei, in mod deosebit. 

McGrath nu a avut parte de o pregatire formala in moda sau machiaj, a absolvit un curs de baza despre lumea artei la Colegiul din Northampton iar ulterior a inceput sa lucreze in moda. De aproape 25 de ani, in fiecare an semneaza machiajul a peste 80 de colectii care sunt prezentate la Saptamana Modei la Milano, Paris, Londra si New York. Printre designerii care o angajeaza constant sa creeze machiaje menite sa stabileasca noi tendinte se numara Prada, Dior, Burberry, Givenchy, Gucci, Lanvin, Louis Vuitton, Versace, Maison Margiela, Valentino, Yohji Yamamoto, Balenciaga, Alexander McQueen sau Calvin Klein.

Pe langa sute de campanii publicitare dar si filme  – cel mai recent a realizat machiajul lui Zoe Kravitz pentru rolul Catwoman din noul „Batman” pe care il puteti vedea zilele acestea in cinematografe – McGrath a semnat aproape toate copertile Vogue Italia din ultimii 20 de ani.

A fost numita de editia americana a revistei Vogue drept „cel mai bun make-up artist in viata” iar revista TIME a inclus-o in 2019 in lista celor mai influenti oameni din lume.

Probabil cea mai mare onoare care a recunoscut influenta lui McGrath in lumea modei si a culturii contemporane a venit anul trecut cand Regina Elizabeta a II-a a decorat-o cu un DBE  – Dame of the British Empire – pentru serviciile aduse in industria modei si a frumusetii, devenind primul make-up artist din lume decorat de monarhul britanic.

Compania Pat McGrath Labs a fost lansata in 2015 si a devenit un model de business pentru majoritatea liniile de beauty si machiaje lansate in ultimii ani de celebritatile de la Hollywood. Pana in 2019, compania a depasit cifra de afaceri de 1 miliard de dolari si a devenit una dintre cele mai bine vandute din lume, fiecare colectie in editie limitata se vinde, in mod obisnuit, in cateva minute sau ore de la lansare. In prezent, detine recordul pentru cea mai repede vanduta colectie de machiaj pentru colaborarea cu Supreme din septembrie 2020 care s-a vandut pana la epuizare in 8,2 secunde.

Citește în continuare