Skip to content

25 tinute din colectiile de primavara inspirate de serialul „Bridgerton”

Popularitatea serialului „Bridgerton” de pe Netflix se datoreaza, printre altele, si sentimentului de evadare intr-o lume complet diferita fata de prezent. Decorurile, coafurile si mai ales costumele sunt o parte importanta a universului perioadei Regentei.

Era Regentei a fost definita de monarhia britanica: intre 1811 si 1820, Printul George al IV-lea conducea tara drept Regent in locul tatalui sau, Regele George al III-lea care avea probleme mintale si de sanatate. 

Din punct de vedere al impactului avut in moda, arhitectura, politica, cultura si literatura, perioada Regentei s-a extins din 1795 pana in 1837. In intreaga Europa, lumea era socata de evenimentele petrecute in timpul Revolutiei Franceze iar aristocratii si nobilii cautau sa arate mai putin extravagant, sa para mai simpli si mai usor de recunoscut de catre clasa sociala aflata sub ei.

In lumea artei, neoclasicismul era principala miscare stilistica a vremurilor si aducea o reluare a principalelor siluete regasite in sculpturile provenite din Grecia Antica si Roma Antica. Rochiile doamnelor semanau cu structura unei coloane grecesti, materialele folosite erau destul de simple, aproape opuse stilului bombastic popularizat de Maria Antoineta.

Creatorii costumelor din Bridgerton au fost condusi de designerul Ellen Mirojnick care a declarat ca folosit siluetele grecesti si stilul imperial pe care le-a reinterpretat prin perspectiva culorilor si materialelor folosite.

Prioritatea serialului a fost sa creeze ceva atragator, nu neaparat sa respecte acuratetea istorica. Astfel, a fost folosita o paleta de culori inspirata de nuantele serbetului si cele de macarons frantuzesti care nu era specifica perioadei Regentei ci mai degraba anilor ’50 si ’60.

Fiecare familie din serial a avut o paleta de culori dedicata. De exemplu, familia Bridgerton a purtat nuante de albastru, bleu, argintiu si verde iar familia Featherington a purtat nuante aproape neon de roz, verde, galben si imprimeuri stridente.

Desfasurarea de forte impresionanta pe partea de costume – 238 de artizani si croitori au creat peste 7500 de costume – s-a manifestat in influenta pe care serialul a inceput sa o manifeste in lumea modei. Desi colectiile pentru primavara 2021 erau deja lansate cand a aparut „Bridgerton”, asemanarea din tendintele noului sezon si costume este neobisnuit de potrivita.

Mai jos puteti citi un interviu cu Ellen Mirojnick.

Va invitam sa descoperiti tinute din colectiile de primavara ale celor mai mari case de moda, inspirate de personajele preferate din Bridgerton.

Rochiile din noua colectie Markarian sau Miu Miu se potrivesc personajului principal, Daphne Bridgerton.

Surorile familiei Featherington ar putea purta tinute de la Rodarte sau Antonio Marras.

Reginei Charlotte i se potrivesc rochiile create de Moschino si Simone Rocha.

Costumele Marinei Thompson se potrivesc cu tinutele prezentate in cadrul defilarilor Erdem si Jenny Packham.

Colectiile Erdem si Simone Rocha pentru primavara 2021 includ numeroase tinute inspirate de perioada Regentei.

Erdem Primavara-Vara 2021
Simone Rocha Primavara-Vara 2021
Patou, Zimmerman, Badgley Mishka, Moschino, Moschino
Markarian, Alice & Olivia, Love Shack Fancy, Loewe

Pentru tendintele din moda in primavara 2021, va invitam sa cititi mai jos.

Mai multe informatii despre al doilea sezon Bridgerton puteti descoperi mai jos.

Citește în continuare