Skip to content

Primele imagini cu Dominic West si Elizabeth Debicki in rolurile Printului Charles si al Printesei Diana in „The Crown”, sezonul 5. In centrul atentiei e anul 1992 pe care Regina Elizabeta l-a numit „annus horribilis”.

UPDATE: Netflix a dezvaluit primele fotografii cu transformarile lui Elizabeth Debicki in rolul Printesei Diana si al lui Dominic West in rolul Printului Charles pentru al cincilea sezon „The Crown”. Filmarile au inceput luna trecuta in Anglia si vor acoperi perioada de la inceputul anilor ’90 din viata Familiei Regale , inclusiv un episod care parea sa ameninte viitorul monarhiei britanice.

Scenariul va urmari cronologia reala a ceea ce Regina Elizabeta a numit ‘annus horribilis” din 1992 cand 3 din cei 4 copiii ai sai s-au despartit de partenerii lor: Printul Charles de Diana, Printul Andrew de Sarah Ferguson si Printesa Anne de Capitanul Mark Philips. In plus, existenta monarhiei a fost puternic amenintata de publicarea biografiei „Diana: Her True Story” in care au fost dezvaluite detalii intime scandaloase din interiorul Familiei Regale dar si de fotografilei cu Sarah Ferguson, Ducesa de York facand plaja topless cu amantul ei. Anul s-a incheiat cu un incendiu care a avut loc la Castelul Windsor – acolo unde Regina isi petrece o mare parte a timpului cand nu este la Buckingham.

Momentan nu se stie daca sezonul al 5lea va include si moartea Printesei Diana si accidentul teribil din Paris.

Debicki a preluat rolul Printesei Diana de la Emma Corrin care a castigat un Glob de Aur pentru prestatia sa din sezonul al patrulea.

Dupa declinul mariajului cu Printul Charles si suferinta provocata de aventura acestuia cu Camilla Parker Bowles – jucata de Emerald Fennel, Printesa Diana s-a confruntat cu tulburari de alimentatie si a avut o relatie cu James Hewitt (care va fi jucat Daniel Donskoy).

In timp ce Debicki a jucat recent in „Tenet” al lui Christopher Nolan si „Guardians of the Galaxy vol. 2”, Dominic West a aparut in „The Pursuit of Love” alaturi de Lily James si se afla in procesul de filmare pentru al doilea film Downton Abbey si seria „Call My Agent” care va fi recreata in versiunea britanica. 

Netflix a lansat prima imagine cu Imelda Staunton in rolul Reginei Elisabeta a II-a din primele zile de filmare ale noului sezon „The Crown”. Ulterior, actrita a fost surprinsa pe platourile din Macduff, Scotia acolo unde a fost recreata atmosfera anilor ’90 in timpul unei calatorii cu barca.

Dupa prestatiile oferite de Claire Foy si Olivia Colman in primele patru sezoane The Crown, pentru care au fost nominalizate la premiile Emmy si Globurile de Aur, Imelda Staunton va prelua rolul celei mai importante figuri materne din ultimii 100 de ani. 

Imelda Staunton va juca rolul Reginei in sezoanele 5 si 6 ale serialului-fenomen produs de Netflix. Sezonul 5, care se afla in productie in acest moment, acopera perioada anilor ’90 cu scandalul care a zdruncinat monarhia britanica: divortul Printului Charles de Printesa Diana. Despre sezonul 6, ultimul din serie, se stie ca va aborda perioada de la inceputul anilor ‘2000.

Sezonul 5 va include si divortului Printului Andrew de Ducesa Sarah Ferguson, incendiul de la Castelul Windsor si moartea Printesei Diana. Este preconizat ca va fi lansat in primavara anului 2022.

Intr-un interviu acordat in emisiunea Woman’s Hour de la BBC Radio, Staunton a declarat ca e o provocare in plus sa joace rolul Reginei Elizabeta a II-a din acea perioada deoarece este mult mai recenta decat perioadele jucate de Claire Foy si Olivia Colman deoarece putini isi mai amintesc cum era Regina in vremurile respective: „Perioada lui Claire, a fost aproape istorica iar acum voi juca un rol despre care oamenii care au avut acces la filmari si poze ar putea spune ca Regina nu face lucrul acela sau nu se poarta asa. Insa asta e provocarea mea personala.”

Publicatia DailyMail afirma ca scenele surprinse in Scotia ar putea recrea o vizita a Reginei din anul 2003 cand a fost invitata la deschiderea unui centru comercial din zona. In acest caz, filmarile ar fi inceput cu sezonul al 6-lea, tinand cont de faptul ca sezonul 5 va avea, cel mai probabil, mai multe scene de interior in care vor fi detaliate conflictele din interiorul familiei regale. 

Pe de o parte, Staunton a fost aleasa in mod organic deoarece are aceeasi varsta pe care o avea Regina in anii ’90: in jur de 65 de ani.

In acelasi timp, este una dintre putinele actrite britanice de statutul ei care nu a jucat pana acum rolul monarhului nici pe scena si nici pe micul sau marele ecran. Prin statut ne referim la faptul ca este foarte cunoscuta atat in Europa dar si in SUA, are numeroase premii si roluri in filme importante atat festivaliere dar si in filme comerciale de la Hollywood si seriale, a fost decorata cu Ordinul Imperiului Britanic de catre Regina si poseda abilitatile actoricesti necesare pentru a juca un personaj atat de puternic si gratios.

Cel mai apropiat rol de Casa Regala l-a avut in primul film Downton Abbey in care a jucat rolul lui Maud Bagshaw, doamna de onoare a Reginei Mary. Lunile trecute a reluat rolul in al doilea film in care joaca alaturi de buna prietena Maggie Smith si sotul ei, Jim Carter, cunoscut pentru personajul majordomului Mr. Carson.

Staunton este cunoscuta publicului larg pentru rolul principal din Vera Drake pentru care a primit si o nominalizare la Oscar si a castigat un BAFTA si rolul profesoarei Dolores Umbridge din filmele Harry Potter.

Asa cum e obiceiul in cazul serialului The Crown, intreaga distributie va fi schimbata la fiecare doua sezoane. Astfel, Lesley Manville va juca rolul Printesei Margaret (jucat anterior de Helena Bonham Carter si Vanessa Kirby), Jonathan Pryce in rolul Printului Philip, Ducele de Edinburgh si Elizabeth Debicki in rolul Printesei Diana, in timp ce Dominic West va fi Printul Charles. Lor si va alatura si Jonny Lee Miller in rolul premierului Sir John Major.

Manville a fost nominalizata la Oscar pentru rolul din Phantom Thread si a mai jucat in Harlots, Another Year sau Maleficent.

Cunoscuta pentru personajul Jemima „Jed” Marshall din productia britanica de succes „The Night Manager” difuzata pe BBC One in 2016, Elizabeth Debicki va primi rolul Printesei de Wales de la actrita Emma Corrin, pentru sezoanele cinci si sase ale celebrului serial „The Crown”. 

Decorul din „The Crown” joaca un rol important in modul impresionant in care este spusa povestea monarhiei britanice urmarind viata Reginei Elizabeta. Va invitam intr-o vizita, momentan virtuala, prin locurile superbe pe care le-ati vazut in serial.

Mai jos puteti vedea si o parte din costumele folosite in cele mai recente doua sezoane The Crown.

Citește în continuare