Skip to content

Cumparati inteligent si sustenabil. DRESSINGZ, un social-marketplace pentru fashion de lux second hand. Produsele sunt verificate de Luxury Appraisal & Authentication

Pentru ca avem tot mai multi romani care sustin prin fapte concrete ideea de sustenabilitate in moda, de la a cumpara eficient pentru o garderoba smart si pana la cumpara produse de brand second hand, a aparut in Romania www.dressingz.com, un social-marketplace pentru fashion de lux second hand, pentru a vinde sau cumpara articole premium din garderobele personale.

In acest moment pe platforma au scos la vanzare produse de colectie, item-uri foarte valoroase, acum la un pret de second hand, nume ca designerul Maria Marinescu, Dana Savuica,  make up artist-ul Alex Abagiu, stilistul Ovidiu Buta dar si multi altii.

Platforma e destinata oricui vrea sa cumpere sau sa vanda produse de lux, iar in aceasta saptamana vizitatorii pot beneficia de o selectie de produse recomandate de Ovidiu Buta.

 Printre brandurile pe care le gasiti pe site se afla Pierre Hardy, Louis Vuitton Alexander Wang, Prada, Dior, Versace si cam oricare alt brand mare din categoria luxury cu produse pentru femei, barbati si copii.

Fondatorii DRESSINGZ sunt Romina Tazlaoanu, cu peste 20 ani de experienta in marketing si branding, care a avut rolul de Head of Brand & Convergence la Vodafone si Alexandru Andries, partener fondator Car-Rush, EuCeMananc (acum Tazz by Emag), TaxaTimbru, MyJustice si EzStick.

DRESSINGZ ofera comunitatii sale de utilizatori posibilitatea de a-si vinde, printr-un proces usor si sigur, hainele pe care nu le mai poarta. Totodata, le ofera sansa iubitorilor de branduri premium, de a cumpara articole de lux pre-owned, autentificate de experti, la un pret cu pana la 80% mai mic fata de pretul de retail. Un lucru imbucurator pentru utilizatori, si in acelasi timp important pentru planeta, cand ne uitam la imaginea de ansamblu.

Industria modei se afla in top 3 cele mai poluante industrii de pe glob, din cauza risipei si a proceselor de productie daunatoare.

Este responsabila pentru 10% din emisiile de gaze la nivel global, mai mult decât transportul aviatic si maritim impreuna.

Aceasta statistica trista a alimentat ambitia fondatorilor de a incepe proiectul si de a se alatura tendintei internationale de accelerare a circularitatii in fashion. Tendinta este deja in expansiune pe pietele internationale, unde luxul second-hand devine o noua normalitate, atât din perspectiva sustenabilitatii, cat si a accesibilitatii articolelor de lux.

DRESSINGZ isi doreste sa faca din misiunea sociala un modus operandi, propunâdu-si pe termen lung sa doneze 10% din profituri catre cauze de sustinere a mediului. Desi la inceput de drum, proiectele pe care le dezvolta au deja o amprenta sociala – un exemplu este popup store-ul celebritatilor ‘RELOVED by You’ organizat luna trecuta in Bucuresti, cu participarea unor celebritati ca Mirela Bucovicean, Alexandru Abagiu, Ovidiu Buta, Cristina Craciun. In urma evenimentului, 30% din incasari au fost donate catre Crucea Rosie pentru sustinerea poporului ukrainean.

Procesul de vânzare al unui produs este foarte simplu, complet digitalizat si 100% securizat.

Orice utilizator poate inscrie un articol spre vânzare pe platforma sau in aplicatie, cu doar câteva clicuri, accesând www.dressingz.com sau aplicatia DRESSINGZ.

Completati un formular rapid si intuitiv, incarcati imagini (facute cu smartphone-ul), completati pretul de listare si totul este gata de vânzare. Inainte insa de a fi listat pe site, articolul este verificat de expertii DRESSINGZ, specializati in autentificare de lux, pe baza fotografiilor incarcate de utilizator. Unele articole, dupa ce sunt vândute, ajung la sediul DRESSINGZ pentru verificare fizica, inainte de a ajunge in mâinile cumparatorului.

Vânzatorul expediaza gratuit produsul vândut, accesând eticheta gratuita de transport (AWB) din contul sau de pe platforma, iar curierul ridica pachetul in 24 de ore. Vânzatorul primeste banii in aprox. 5 zile lucratoare de la livrarea produsului.

Toate produsele de pe platforma sunt verificate de o echipa de specialisti cu experienta in branduri de lux.

DRESSINGZ a incheiat un parteneriat extern, cu firma Luxury Appraisal & Authentication din Statele Unite, pentru verificarea autenticitatii produselor de lux incarcate de utilizatori.

Citește în continuare