Skip to content

Vinilul „Prince and the Revolution” va fi lansat in editie deluxe in iunie. Albumul se poate comanda si in Romania

O editie remasterizata a spectacolului lui Prince din 1985, surprinsa in timpul legendarului turneu Purple Rain, va fi emisa si pe CD, vinil, Blu-ray si formate digitale. Spectacolul, care a avut loc pe 30 martie la Syracuse, New York, a fost transmis la milioane de oameni in direct prin satelit si surprins in filmul de concert intitulat „Prince and the Revolution: Live”.

Acum, concertul a fost complet remasterizat si imbunatatit digital. Discul va fi disponibil pe 3 iunie, pentru prima data in formate CD, vinil si Blu-ray, iar pre-comenzile sunt deja deschise aici. Pretul albumului este de 110 dolari.

Videoclipul original al setului Prince & The Revolution a fost rescanat, restaurat si corectat de culoare, dar si remasterizat pe video Blu-ray. Inginerul de sunet al lui Prince, Chris James, a remixat sursa audio, care a fost descoperita recent in seiful lui Prince Paisley Park, unde se afla timp de trei decenii. Editia audio pentru „Prince and the Revolution: Live” va fi emisa ca set 3xLP, set de 2xCD si Blu-ray, precum si pe platforme digitale. Pachetul va contine si o carte de 44 de pagini cu fotografii din turneul Purple Rain.

Prince a murit in aprilie 2016, la varsta de 57 de ani. Cauza decesului a fost o supradoza accidentala de analgezice opioide, autoadministrate de muzician.

Prince, una dintre cele mai iconice prezente muzicale din anii 80 si pana astazi. De-a lungul carierei sale, Prince a vandut peste o suta de milioane de albume, a castigat sapte Premii Grammy, un Glob de Aur, un Premiu Oscar si a fost inclus in in Rock & Roll Hall of Fame, fiind unul dintre cei mai bine vanduti artisti din lume. 

Fosta resedinta a lui Prince, Paisley Park, transformata in muzeu, se intinde pe o suprafața de 5.000 de metri patrati, in apropiere de Minneapolis. Vizitatorii pot vedea studioul de inregistrari, unde de altfel Prince a fost gasit fara suflare, sala de spectacole si NPG Music Club, un spatiu tinut secret de artist.

Muzeul Prince expune mii de obiecte personale care i-au apartinut artistului, mai ales tinutele sale de scena, instrumente si masini. Anul trecut, a avut loc o expozitie dedicata pantofilor purtati de Prince. Cele mai extravagante 300 de perechi de pantofi purtate de Prince au fost expuse in Paisley Park, in fostul studio al artistului. 

Colectia impresionanta de pantofi cu toc purtati de Prince pe scena de-a lungul carierei a fost inclusa in expozitiile permanente din Paisley Park. Fostul studio al artistului a fost transformat intr-un muzeu care poate fi vizitat in Chanhassen, Minnesota.

Expozitia „The Beautiful Collection: Prince’s Costum Shoes” (Colectia frumoasa: Pantofii lui Prince facuti la comanda) include peste 300 de perechi de incaltari create special pentru scena – de la faimoasele ghete pe glezna la patine cu rotile. Fiecare obiect este insotit de un text cu propria poveste alaturi de imagini si filmari din arhiva lui Prince in timp ce il purta.

Citește în continuare