Skip to content

Mihai Malaimare Jr este directorul de imagine al serialului despre care vorbeste toata America. Cu Adrien Brody, Quincy Isaiah si Sally Field in rolurile principale, Winning Time – despre viata echipei LA Lakers – se vede si pe HBO Max in Romania

HBO Max are in plina desfasurare si in Romania un serial care impresioneaza lumea sportului si care i-a emotionat profund pe americani… Winning Time, istoria din spatele dinastiei LA Lakers, echipa de baschet care l-a descoperit pe Magic Johnson si care, in anii 80, a revolutionat business-ul din baschet transformandu-l in divertisment pentru intreaga familie, prin actiunile conexe din pauzele meciurilor.

Serialul care ii are in rolurile principale pe Quincy Isaiah drept Magic Johnson si Adrien Brody drept Pat Riley (fost jucator in NBA care dupa retragere e trimis drept ajutor de crainic de sala, dar ajunge unul dintre cei mai mari antrenori americani din toate timpurile) il are drept director de imagine pe Mihai Malaimare Jr.

El i-a mai filmat in aceasta productie pe Sally Field, Julianne Nicholson sau Hadley Robinson.

Mihai Malaimare Jr locuieste la Los Angeles si munceste de multi ani alaturi de unii dintre cei mai mari regizori de film din lume.

El este cel care a semnat imaginea pentru filmul Jojo Rabit, nominalizat la Oscar ( in regia lui Taika Waititi) si filmul The Master in regia lui Paul Thomas Anderson., dar si pentru Tinerete fara tinerete al lui Francis Ford Coppola care a fost de altfel si filmul care a marcat trecerea lui la o cariera internationala.

In portofoliul lui se afla si serialul For Life inspirat din viata lui Aaron Wallance care a fost inchis pe viata fiind nevinovat, a devenit avocat in inchisoare, s-a aparat singur, a fost eliberat dupa 9 ani si si-a dedicat viata cauzelor negrilor acuzati pe nedrept. For Life poate fi urmarit pe Netflix.

Revenind la serialul Winning Time, prezentat de HBO Max este bine sa stiti ca primele doua episoade prezinta in detaliu prima experienta a lui Johnson in NBA si cumpararea, in 1979, a echipei Lakers de catre regretatul Jerry Buss, care avea sa le schimbe soarta.

Oricine se asteapta la baschet adevarat ar putea fi dezamagit, deoarece este vorba de o abordare din culise, detaliind mult mai mult finantele curajoase si jocurile macho decât sportul, iar romanii pasionati de fotbal vor gasit multe asemanari autohtone in implicarea lui Buss, haotica si aparent fara nicio strategie, in jocul echipei.

 Este o drama la locul de munca, desi v-ati putea astepta la ceva mai multa forta de la un loc de munca precum LA Lakers. Producatorii au precizat inca de la inceput ca sunt prezentate doar o parte din faptele si evenimentele din viata echipei LA Lakers, fapte care se refera la ascensiunea si cresterea a jucatorilor sai vedeta, care au ajuns sa defineasca nu doar baschetul, ci si o intreaga epoca culturala.

Winning Time este produs de regizorul lui Don’t Look Up si The Big Short, Adam McKay, care regizeaza si episodul pilot.

Când a fost intrebat despre serial, Magic Johnson a spus ca „nu asteapta cu nerabdare sa il vada”.

Kareem Abdul-Jabbar a adaugat ca „povestea celor de la Showtime Lakers este cel mai bine spusa de cei care au trait-o cu adevarat”. Nu au aparut comentarii inca din partea lui Jeanie Buss, actualul proprietar al Los Angeles Lakers si fiica lui Jerry.

Citește în continuare