Skip to content

(interviu exclusiv) Kaley Cuoco despre The Flight Attendant, sezonul 2: „Mi-a fost frica de acest rol si ma intrebam daca oamenii din industrie ma vor accepta. Este rolul vietii mele.”

Dupa succesul primului sezon, HBO Max va lansa al doilea sezon din „The Flight Attendant” incepand cu 21 aprilie. Seria care o are ca protagonista pe Kaley Cuoco va prezenta cate 2 episoade in primele 2 saptamani urmate de un episod pe saptamana pana pe 26 mai.

In primul sezon din „The Flight Attendant”, Cassie, o insotitoare de bord care consuma prea mult alcool, se trezeste dupa o noapte de petrecere langa un pasager bogat (Michiel Huisman), doar ca acesta este mort in patul sau de hotel. Ea incearca sa rezolve crima – si sa se exonereze pe ea insasi – dar descopera o retea de traficanti si ucigasi platiti. Ea aproape ca este ucisa in acest proces de aflare a adevarului.

In total, sezonul al doilea are 8 episoade in care va fi continuata povestea lui Cassie Bowden si vor introduse peste 10 personaje noi, unul dintre ele fiind jucat de Sharon Stone.

Conform descrierii oferite de HBO Max si a trailerului lansat in urma cu cateva ore, personajul lui Cassie traieste linistit, lucrand ca agent sub acoperire pentru CIA in timpul liber. Dar cand o misiune in strainatate o face sa asiste, din neatentie, la o noua crima, ea va fi incurcata intr-o alta intriga internationala.

Recent, echipa Urban.ro a stat de vorba cu Kaley Cuoco, protagonista si unul dintre producatorii seriei, ea fiind responsabila pentru ecranizarea romanului „The Flight Attendant” scris de Chris Bohjalian. In discutia despre sezonul 2, Cuoco a dezvaluit ca noile episoade se bazeaza pe un scenariu creat de echipa showrunnerului Steve Yockey.

Cuoco a devenit celebra in jurul lumii incepand cu anul 2007 cand a jucat in primul sezon al serialului devenit fenomen „The Big Bang Theory”. A petrecut 12 sezoane in rolul lui Penny, in ultimele sezoane castiga in jur de 1 milion de dolari pentru fiecare episod al seriei. 

Rolul din „The Flight Attendant” i-a oferit lui Cuoco prilejul sa arate ca poate juca mai mult decat „blonda amuzanta de vizavi” iar prestatia din primul sezon i-a adus primele nominalizari la Globurile de Aur si la premiile Emmy din cariera. Va invitam sa descoperiti din interviul de mai jos provocarile pe care le-a avut pentru al doilea sezon al seriei si cum a devenit Cassie rolul vietii ei.

Primul sezon al serialului a fost lansat in perioada pandemiei, intr-un moment in care majoritatea zborurilor erau suspendate iar oamenii nu puteau calatori. Cum a fost pentru tine lansarea unui proiect in care ai investit atat de mult intr-un moment atat de ironic?

Cu siguranta a fost ironic. La inceput, eram panicati pentru ca toata lumea trecea printr-o experienta complet noua iar noi planuiam sa lansam un serial despre calatorii, cu moda, cu multe lucruri distractive. Initial ne-a parut ca luam o decizie gresita si ne gandeam ca nimeni nu o sa il urmareasca, insa a fost cea mai mare binecuvantare. Cred ca eram cu totii atat de disperati sa evadam din ceea ce traiam incat serialul a reusit sa scoata publicul din realitate, precum calatoriile din anii ’60. Pentru ca nimeni nu reusea sa calatoreasca, uniformele, partile distractive si interesante au reusit sa ofere 45 de minute de libertate. Avem unul dintre putinele seriale care nu a redat realitatea din perioada Covid asa ca aproape ca am pus pe ecran o lume diferita iar publicul s-a distrat, s-a relaxat si a gasit un moment de respiro. Pana la urma, a fost o decizie grozava. 

Serialul a devenit un fenomen la nivel global. Care au fost cele mai surprinzatoare reactii pe care le-ai primit in legatura cu personajul tau, Cassie, dupa lansare?

Am fost atat de emotionata cand s-a lansat. Evident, am fost intr-un sitcom pentru 12 ani si a fost o schimbare majora. Si mai mult, serialul a fost ideea mea asa ca daca avea sa mearga prost, era numai vina mea si eram foarte constienta de acest lucru. Nu era nimeni altcineva pe care puteam sa dau vina. Mi-a fost frica de acest rol si ma intrebam daca oamenii din industrie ma vor accepta cu noul personaj pentru ca am jucat intr-un serial atat de multi ani, mi-am asumat un risc foarte mare. 

In momentul in care s-a lansat, nu voi uita niciodata, mi-am anuntat echipa ca nu imi doresc sa citesc nicio recenzie. In dimineata urmatoare, cand a aparut prima recenzie, era a unui reporter de la Variety si era stralucitoare. M-au sunat din echipa mea sa-mi spuna ca trebuie neaparat sa citesc si eu insistam ca „nu, nu si nu”. Iar ei au insistat sa il citesc si am inceput sa plang pentru ca nu-mi venea sa cred cat de frumos a fost. Am simtit cum colegii din industrie au acceptat acest rol nou, acest personaj pe care l-am creat. Si mai important, a placut publicului iar oamenii au fost incantati de ritmul rapid, de muzica si toate micile detalii pe care le-am luat in serios si in care m-am implicat personal. Nu-mi venea sa cred.

Dupa o asemenea reactie, ai avut emotii pentru al doilea sezon, cum a fost?

Pe de o parte, nu-mi venea sa cred cat de multa iubire si apreciere au primit serialul si distributia. Si in acelasi timp, a devenit si mai infricosator sa facem un al doilea sezon. Am spus „De ce? Hai sa o lasam asa, e atat de bine, hai sa plecam de acolo, lasati-l la primul sezon si atat!” Iar echipa a insistat ca e momentul potrivit pentru o continuare asa ca am fost ingrozita. Si in continuare sunt inspaimantata de lansarea celui de-al doilea sezon. Si voi continua sa fiu ingrozita pana cand, intr-o zi nu voi mai fi. 

Acest sezon este de 100 de ori mai mare decat ceea ce am facut in prima parte. Si este amuzant pentru ca am filmat multe lucruri din culise. Pentru fiecare episod, veti vedea un videoclip de 10 minute cu interviuri si filmari despre cum a fost in spate. Stiu cat dureaza pentru ca am aprobat recent aceste filmari si m-a incantat foarte tare sa aratam lumii tot ceea ce este greu in spatele unei asemenea productii, munca si lucrurile pe care le-am facut cu multiplele Cassie pe care le joc. Totul e minunat, si etapele de lucru si decorurile. Avem o multime maini care au lucrat la acest sezon, sunt mandra de toti cei implicati si putin speriata. Ce spun? De fapt, sunt extrem de speriata!

Una dintre noutatile acestui sezon, asa cum ai spus si tu, este faptul ca joci mai multe versiuni ale tale. Producatorii il numesc „palatul mintii” pentru ca este despre tot ce se intampla in imaginatia lui Cassie. Cum ati dezvoltat acest concept in noul sezon?

Palatul mintii a aparut din sezonul trecut cand Cassie l-a intalnit pe Alex cel mort in imaginatia ei. Asa ca am vrut sa ne asiguram ca avem acest palat al mintii din nou dar nu am vrut sa spunem aceeasi poveste. Ne-am pus multe intrebari despre personalitatile pe care le va intalni in acest palat si am hotarat ca se va intalni pe sine, toate diferitele parti ale ei pe care nu le place si nu le accepta.

La inceput mi s-a parut o idee buna sa joc 5 versiuni ale mele pana cand am inceput sa filmam si m-am intrebat: „la ce naiba ma gandeam?” A fost o experienta salbatica, de multe ori jucam impotriva mea si aveam multe dubluri, a fost o experienta foarte ciudata. Nu am facut niciodata ceva asemanator dar cred ca va fi foarte cool. Am facut un pas urias si cred ca este de 10 ori mai mare decat a fost in sezonul 1.

Cum a fost sa joci impotriva dublurilor tale si cum te-ai pregatit tehnic si fizic?

Singurul serial pe care il stiu care face lucruri la un nivel asemanator in privinta jocului este „Orphan Black” si am lucrat cu o multime din oamenii lor, am vorbit cu multi dintre ei ca sa ne ajute sa gasim solutii. Si da, este fix cum va imaginati, filmam ore in sir o secventa drept una dintre personalitatile lui Cassie si apoi ma schimbam si o jucam pe cealalta Cassie si jucam „impotriva mea”. M-au ajutat foarte mult dublurile pe care le-am avut si care au jucat cu mine. Dar trebuia sa ma asigur ca totul era corect, de la modul in care imi miscam mainile la directia precisa a privirii mele. A fost mult pentru cineva ca mine pentru ca imi place sa improvizez pe moment si sunt mult mai imprastiata iar aici totul era extrem de planuit si a fost foarte dificil sa lucrez in acest mod. 

Ce ne poti spune despre scena cu Sharon Stone si despre implicarea ta in castingul ei?

Castingul pentru actrita care avea sa o joace pe mama lui Cassie era foarte important si am vrut sa alegem persoana perfecta. Iar cand am auzit ca lui Sharon i-a placut serialul, ca se simte apropiata de poveste si ar fi interesata sa o joace pe mama lui Cassie, aproape ca am cazut de pe scaun. Si nu am sa uit niciodata cand a aparut prima data pe platoul de filmare, eu filmam o secventa cu Theo, care il joaca pe fratele meu, eram in masina si dintr-o data, Sharon Stone isi baga capul pe geam si spune: „Copiii mei!”. S-a aplecat si ne-a imbratisat pe amandoi, a fost foarte mamoasa si cred ca a inteles atat de bine rolul. Cand veti vedea secventele dintre Cassie si mama ei, veti intelege o mare parte din trauma prin care au trecut, povestea lor se completeaza in ambele sezoane.

Din trailerul noului sezon, Cassie afla ca se poate intampla orice cu viata ei, in orice moment totul poate lua o intorsatura periculoasa. Crezi ca a devenit mai ingenioasa in meseria ei de spion?

Cred ca e mai desteapta in acest sezon pentru ca nu mai bea si le spune familiei, prietenilor si intregii lumi ca traieste o viata noua. Ea chiar crede ca este foarte ingenioasa in legatura cu viata ei de spion dar aflam destul de repede ca se minte pe sine si ii minte pe cei din jur. Si de fapt, nu a facut schimbarile pe care spune ca le-a facut. Cred ca ea era de parere ca ar fi fost mult mai usor sa fie treaza si o sa fie o schimbare usoara. Dar ii este mai rau ca niciodata si mai are si jobul de la CIA care este destul de mic. Nu este un agent sau ceva serios, e doar un atu al CIA-ului, verifica anumite lucruri. Dar ii este dor de alcool si de felurile nebunesti in care obisnuia sa se simta asa ca pune tot ce are in jobul ei, se crede mult mai importanta decat este si nu functioneaza.

„Serialul este interesant prin aceasta calatorie prin care trece personajul principal. Iar la final, este ok cu ea insasi. Si cred ca asta e tot ce putem sa facem si noi ca oameni, in general. In cazul meu, am lucrat cu mine insumi, sa invatat sa fiu ok cu greselile pe care le facem cu totii in fiecare zi, si sa le accept ca fiind parte din viata.”

Ce le-ai spune telespectatorilor care judeca deciziile pe care le ia Cassie, pentru ca ia atat de multe decizii eronate si parca e greu sa nu o judeci?

Asa e ea, Cassie, a luat decizii oribile si in primul sezon. Dar cred ca are ceva care ii face pe spectactori sa fie de partea ei, ei isi doresc ca ea sa ia deciziile corecte si nu cred ca o uraste nimeni pentru ele. E un personaj adorabil, are o inima mare si o multime de traume din trecut peste care incearca sa treaca. Si cred ca prietenii si familia ajung sa creada in aparenta ei schimbare. Incearca sa le demonstreze tuturor ca este mai bine dar nu isi demonstreaza siesi, de aceea avem palatul mintii si toate versiunile ei pe care trebuie sa le infrunte, pentru ca nu s-a pus fata in fata cu ea insasi pana acum. Dar cred ca poarta o fatada pentru restul lumii si cred ca audienta este de partea ei din primul sezon. Ceea ce inseamna ca ea poate continua sa faca greseli si publicul o va incuraja in continuare. Dar in sezonul acesta, face mai multe greseli decat in primul.

Cum ai inteles tu povestea serialului, care e tema generala pentru tine si ce te-a atras la el?

Cred ca este despre acceptarea de sine, despre iertare, despre iertarea de sine mai ales. Cred ca ea este atat de ocupata incercand sa impresioneze oamenii din jur incat nu a avut timp sa se uite la ea cu atentie si sa accepte cine este. De aceea o vedem in mai multe persoane in acelasi timp, cu totii avem diferite parti in vietile si personalitatile noastre pe care le uram sau pe care le iubim. Dar cred serialul este interesant prin aceasta calatorie prin care trece personajul principal. Iar la final, este ok cu ea insasi. Si cred ca asta e tot ce putem sa facem si noi ca oameni, in general. In cazul meu, am lucrat cu mine insumi, sa invatat sa fiu ok cu greselile pe care le facem cu totii in fiecare zi, si sa le accept ca fiind parte din viata.

In privinta jobului pe care Cassie il are in cadrul CIA, exista mai multe nuante in modul in care este portretizata agentia in serial. Stiu ca sunt multe filme si seriale care colaboreaza cu CIA pe partea de consultanta. Ati lucrat si voi cu ei?

Cred ca echipa noastra de scenaristi si producatorii a fost foarte implicata in acest aspect, s-a asigurat ca fiecare criteriu, cuvant si fiecare poveste este in regula si corecta. Am lasat toata aceasta parte profesionistilor, am avut prea multe pe cap incercand sa joc 17 Cassie diferite. Dar nu am lucrat cu CIA-ul personal insa echipa noastra a verificat totul cu atentie incat din primele stadii ale scenariului. Pentru ca daca am fi avut vreo greseala, cine ar fi descoperit-o si ar fi mentionat-o undeva. 

Ai spus anterior ca tu ai descoperit cartea si ai facut lobby intens pentru ecranizarea intr-un serial, ai fost foarte implicat in procesul de pre-productie. Ce te-a atras atat de mult la personajul Cassie?

Da, asa e, eu am gasit cartea si este interesant faptul ca e o carte cu o poveste foarte intunecata. Si la inceput m-am gandit ca ar putea fi transformata intr-un film asa am propus studiourilor aceasta idee. Si dupa ce m-am gandit mai mult, mi-a venit ideea unui serial si aveam toate aceste idei care le-au placut si lor, dupa multe conversatii. 

Mi-a placut foarte mult personajul lui Cassie, cred ca a fost foarte distractiva, de asemenea nebuna, aproape ca avea mai multe personalitati chiar daca nu le are, de fapt. M-am simtit intr-o calatorie actoriceasca, m-am transformat in aceasta femeie care le face pe toate, e amuzanta, plange, se imbraca in haine frumoase, e foarte putin machiata. M-am simtit ca o actrita adevarata, sunt toate lucrurile pe care mi-am dorit mereu sa le fac. Simt ca este personajul vietii mele si ca daca nu as fi insistat sa o joc eu, ar fi jucat-o altcineva asa ca trebuia sa o fac. Dar este despre povestea vietii ei care este grozava si are un fundal intrigant si foarte distractiv. La finalul zilei, am simtit ca Cassie este personajul carierei mele si asa a fost.

Care sunt lucrurile si trasaturile pe care le ai in comun cu Cassie?

Si mie si lui Cassie ne place sa bem. Nu-mi place sa beau la nivelul dar si ei ii plac animalele, este un lucru foarte important pe care il avem in comun. Ii place sa calatoreasca, isi iubeste prieteni. Familia mea nu este intr-un loc anume dar este disfunctionala ca a ei, e un loc in care suntem cumva diferite. Dar imi place faptul ca isi iubeste prietenii, si-a da viata pentru ei, ei sunt familia ei si sunt foarte importanti pentru ea. Iar aici suntem la fel. Dar sunt deopotriva similaritati si diferente.

Recent, echipa Urban.ro a fost invitata la o masa rotunda alaturi de actorii care joaca rolurile principale in al doilea sezon al seriei. Dintre insotitorii de zbor au fost Rosie Perez in rolul lui Megan Briscoe, Griffin Matthews in rolul Shane Evans si Mae Martin in rolul lui Grace St.James, un personaj nou care va fi introdus in noile episoade. Dintre prietenii lui Cassie, au fost prezenti Zosia Mamet care o joaca pe avocata Annie Mouradian si Deniz Akdeniz care il joaca pe iubitul acesteia, Max Park.

Citește în continuare