Skip to content

Elisabeth II, Regina Angliei, omagiata la 96 de ani. Fotografii de familie facute public pentru prima data: regina la 2 ani, o papusa Barbie cu chipul Reginei si mesaje de la Familia Regala a Romaniei

Astazi Regina Elisabeth II a implinit 96 de ani, fiind cel mai varstnic monarh in viata. Majestatea Sa a ales sa-si sarbatoreasca ziua la Sandringham si a calatorit cu elicopterul pana la proprietatea sa din Norfolk, unde i se vor alatura familia si prietenii. Presa britanica spune ca va sta intr-o cabana apreciata in mod deosebit de raposatul ei sot, printul Philip.

Pentru a marca ziua de nastere a fost publicata o fotografie care o arata pe regina cu doi ponei si care reflecta interesul sau pentru cai, manifetat pe parcursul intregii vieti.

Imaginea a fost realizata in urma cu o luna la Castelul Windsor, unde regina sta acum in cea mai mare parte a timpului, si o arata pe aceasta cu doi ponei Fell, care vor aparea in cadrul viitorului Royal Windsor Horse Show.

Astazi Casa Regala a mai facut publica o fotografie cu Regina Elisabeth II-a la 2 ani…

Mesajele de felicitari au venit din toate partile si ziua de nastere a reginei a fost un prilej pentru a fi facute publice si alte fotografii de familie pe care publiccul nu le-a vazut.

In urarile sale, familia ducilor de Cambridge, Kate si William, a facut publica si o fotografie cu regina si toti stranepotii sai.

Fiul sau, Printul Charles, mostenitorul tronului i-a adus un omagiu reamintind, prin fotografii, intalniri de peste ani.

Familia Regala a Romaniei a postat un mesaj dedicat Reginei: “Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si Irlandei de Nord implineste 96 de ani. In aceasta exceptionala zi, ne gandim cu respect si admiratie la suverana britanica si ii uram la multi ani!

Cu ocazia aniversarii, Custodele Coroanei Margareta a adresat o scrisoare Reginei Elisabeta a II-a.

Nascuta la 21 aprilie 1926, Regina Elisabeta a II-a a succedat tatalui sau, Regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952, si a fost incoronata in anul 1953.

Elisabeta a II-a este suverana Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Regina Canadei, Regina Australiei, Regina Noii Zeelande, precum si suverana statelor Jamaica, Bahamas, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Santa Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Belize, Antigua si Barbuda, Saint Kitts si Nevis. Majestatea Sa este seful Commonwealth si Guvernator Suprem al Bisericii Angliei. In calitate de sef de Stat, Regina Elisabeta a II-a este comandantul suprem al Fortelor Armate ale Regatului Unit.

Regina si-a sarbatorit Jubileul de Argint (25 de ani de domnie) in 1977, Jubileul de Aur (50 de ani de domnie) in 2002, Jubileul de Diamant (60 de ani de domnie) in 2012 si, anul acesta, Jubileul de Platina (70 de ani de domnie).

Suverana a acordat inaltul patronaj unui numar de mai bine de 600 de organizatii caritabile, cu scop educativ sau social.”

Dar cea mai surprinzatoare dintre celebrari vine de la compania Mattel care produce papusile Barbie si care, astazi, a lansat o papusa cu chipul Reginei.

Ea face parte din colectia care prezinta personaje vizionare care au adus un impact major asupra omenirii si a debutat cu o papusa dedicata actritei Lucille Ball lansata anul trecut.

Citește în continuare