Skip to content

O companie a lansat mini submarine de lux care pot cobori curiosii la o adancime de 200 de metri. Submarinul personal poate transporta pana la 9 persoane.

O companie olandeza, U Boat, de submarine a creat si versiunea de lux, pentru turism si grupuri mici, care poate ajunge pana la o adancime de 200 de metri, au un geam enorm, scaune rotative si spatiu interior generos, astfel incat pasagerii sa se simta confortabil.

Denumite seria Nexus, submarinele pot transporta pana la noua pasageri, merge cu o viteza de pana la trei noduri si are o autonomie a bateriei de 18 ore, fiind si cel mai rapid submarin de pe piata. De asemenea, submarinul se poate misca in orice directie, pe langa manevrele de baza, cum ar fi miscarile inainte, inapoi, sus si jos, acesta se poate deplasa si lateral. Miscarile laterale optimizeaza foarte mult a eficientei scufundarii, imbunatatind astfel vederea pasagerilor si oferind pilotului o mai mare libertate de explorare.

Pe langa fabricarea de submarine pentru agrement si recreere, U-Boat produce si nave de cercetare pregatite pentru explorarea la mare adancime.

In lume, exista deja o serie de muzee subacvatice care pot fi vizitate in costum de scafandru, dar care acum pot fi descoperite si intr-un mediu mult mai sigur.

Sculptorul Jason deCaires Taylor este bine-cunoscut pentru muzeele si exponatele sale subacvatice incredibile, iar ultimul sau proiect, Muzeul Sculpturii Subacvatice Ayia Napa (MUSAN), este descris ca o padure subacvatica care asteapta sa fie populata de vietuitoarele marine.

Situat la 200 de metri de coasta Aiya Napa, MUSAN ofera 93 de sculpturi care completeaza o padure subacvatica plina de copaci, copii la joaca si personaje pe care sa le poata explora scafandrii si snorkelerii din zona. La fel ca toate lucrarile deCaires Taylor, acest proiect serveste nu numai pentru a oferi o experienta de scufundare atipica, ci si pentru a crea un habitat pentru viata marina.

Fiecare dintre sculpturi este realizata din materiale neutre pentru a preveni un impact negativ asupra mediului. Aceste structuri vor actiona ca o noua casa pentru viata din mare. In timp, sculpturile vor fi acoperite cu biomasa marina si vor oferi adapost creaturile apelor. Practic, zona va deveni doar mai vibranta si mai interesanta pe masura ce viata marina se va adapta noilor lucrari de arta.

Citește în continuare