Skip to content

(galerie foto) Cele mai elegante aparitii de la gala Premiilor Gopo 2022. Au fost cele mai sofisticate tinute purtate pe un covor rosu din Romania in ultimii ani.

Dupa mai bine de 3 ani de la ultima gala Gopo desfasurata in conditii normale, evenimentul echivalent al „Oscarurilor romanesti” s-a tinut la Teatrul National din Bucuresti in seara de 3 mai 2022. Dupa 2 editii desfasurate cu un dress code de garden party, covorul rosu al galei Gopo a fost dominat din nou de rochii lungi din matase, sandale cu toc, machiaje si coafuri mai sofisticate si numeroase aparitii surprinzatoare.

Pe langa faptul ca este cel mai elegant eveniment care reuneste cei mai importanti artisti, regizori, oameni creativi si tehnicieni din industria cinematografica locala, gala Gopo ii determina pe invitati – nominalizati, castigatorii din anii anteriori, veterani ai industriei si celebritati – sa prezinte cea mai eleganta si spectaculoasa versiune a lor in spatiul public.

Nu exista un alt eveniment local la care atat de multi actori sau regizori sa poarte costum negru de ceremonie cu papion, actritele sa inchirieze rochii de la designerii preferati iar artistii de machiaje si coafuri sa realizeze transformari pe care nu le vedeti de obicei pe scenele teatrelor, cu atat mai putin in filmele romanesti care tind sa ilustreze o versiune cat mai realista a fiecaruia.

Va invitam sa descoperiti mai jos o selectie Urban.ro a celor mai elegante prezente de la premiile Gopo 2022, in colaje si intr-o galerie foto care reuneste prezentele care au impresionat prin tinute sofisticate, bine asortate si completate cu accesorii, machiaj si coafura potrivite.

Asa cum s-a intamplat si cu o seara inainte, la MET Gala 2022, actorii romani au optat predominant pentru alb si negru, ceea ce a rezultat in cele mai minimaliste si deloc ostentative tinute de pe covorul rosu de la Gopo din ultimii 10 ani. Pe de o parte, este un rezultat al pandemiei care i-a determinat pe multi sa se refugieze in zona de confort, optand pentru simplitate. In acelasi timp, culorile neutre permit atitudinii si personalitatii fiecaruia sa dea tonul tinutei respective.

Eleganta nu se obtine prin haine scumpe de la cei mai exclusivisti designeri si nici prin machiaje care ar putea fi imprumutate din editoriale de moda. Mai degraba este despre o armonie a posturii, atitudinii si expresiilor purtatorului cu hainele alese. Nu este nici despre confort, asa cum bine stiu doamnele care au petrecut aprope 5 ore pe tocuri in seara galei Gopo. In schimb, este o asumare a sinelui si o alegere a hainelor care se potriveste cu starea de spirit si personalitatea fiecaruia.

In privinta tinutelor de gala, rochiilor doamnelor ar trebui sa atinga podeaua si se apreciaza si o mica trena a rochiei (rochiile midi nu se poarta la gale).

Materialele trebuie sa fie mai pretioase si mai calitative decat bumbacul sau jerseurile purtate in timpul zilei pentru a crea o silueta mai fluida, cu un efect mai captivant. Pentru rochiile lungi, trebuie asortate sandale cu varful la vedere si bijuterii cu pietre pretioase sau perle.

Pentru domni, versiunile sunt mai putine insa trebuie sa urmeze standardul de „black tie” (ideal ar fi „white tie” dar la Gopo, de exemplu, nu a fost niciun domn cu o astfel de tinuta, sunt mai obisnuite la Oscar sau BAFTA). Mai exact, se recomanda costum negru cu jacheta de tip „tuxedo” cu rever intors, se apreciaza costumele de catifea sau matase, camasile cu butoni, pantofi negri luciosi iar papionul este cel mai elegant accesoriu al serii.

Marii castigatori ai serii – lista completa o gasiti aici – au fost si cele mai elegante aparitii de pe scena Gopo 2022: Mariana Mihut si Victor Rebengiuc care au fost omagiati pentru intreaga cariera in ovatiile salii.

Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Intr-o rochie alba cu capa inspirata de celebra tinuta creata de Tom Ford pentru Gwyneth Paltrow pentru a fi purtata pe covorul rosu la Oscar in 2012, Monica Barladeanu a fost una dintre cele mai elegante si sofisticate aparitii ale serii.

Oana Giurgiu, Katia Pascariu si Monica Barladeanu

Cu un stil mereu impecabil, atat doamna Rodica Mandache cat si Emilia Dobrin au demonstrat o eleganta atemporala si moderna in acelasi timp. In cazul domnilor, una dintre cele mai elegante prezente a fost Istvan Teglas, intr-un sacou de catifea verde de la Tudor Tailor, accesorizat impecabil.

Rodica Mandache, Adi Nartea, Emilia Dobrin, Istvan Teglas, Toma Cuzin, Stefana si Cristian Samfira

Citește în continuare