Skip to content

(galerie foto) Campania primei colectii Adidas x Gucci a fost dezvaluita in intregime. Este inspirata din fotografiile anilor ’70 si ’80.

Noua colectie Adidas x Gucci a fost dezvaluita partial in cadrul prezentarii de moda din luna februarie a casei de moda italiene. Incepand cu 7 iunie, va fi lansata in magazine intreaga colectie care este promovata printr-o campanie vizuala cu o estetica retro, inspirata de sedintele foto ale anilor ’70 si ’80.

In timp ce majoritatea colaborarilor intre branduri mass-market si designeri de lux par sa fie dominate de estetica unuia dintre cele 2 stiluri vestimentare, pentru colectia Adidas x Gucci s-a facut un schimb de identitate intre elementele recognoscibile ale celor 2 branduri celebre.

Costumele elegante Gucci au fost recreate intr-un stil mult mai relaxat, mai sport, prin includerea liniilor si logo-ului Adidas in timp ce sepcile si elementele sport sunt brodate cu marca Gucci. Este un Rai al iubitorilor de marci expuse la vedere, in mod ostentativ.

Fotografiile campaniei de promovare au fost realizate de Carlijn Jacobs si aduc un omagiu cataloagelor de moda din trecut, in special din anii ’80 cand modelele obisnuiau sa pozeze cu diferite obiecte de decor care completau tinutele tematice. In cazul de fata, este vorba despre accesorii de sport, de la golf la tenis, fitness, jogging, ridicari de greutati, cycling, stretching, baschet, fotbal sau skateboarding.

Conform declaratiilor oferite presei de specialitate de catre Alessandro Michele, directorul creativ Gucci, colectia va fi vanduta in intreaga lume prin magazine de tip pop-up dar si pe site-urile casei de moda italiene si in aplicatia Adidas Confirmed.

Este una dintre cele mai jucause colectii supervizate de Michele din 2015, de cand a preluat conducerea creativa a brandului Gucci, si pana astazi. Include siluete retro dar moderne, colorate in nuante intense si imprimeuri geometrice iar printre piesele-vedeta se numara pantalonii evazati, tricourile de bowling, veste tricotate si pulovere pentru barbati in timp ce pentru femei au fost create topuri din tulle sau fuste tip creion.

Pe langa numeroase articole de marochinarie care sunt piesele semnatura ale brandului Gucci (a pornit ca o afacere de familie care vindea bagaje, pantofi si curele din piele), colectia include si o noua versiune a pantofilor Adidas Gazelle, modelul preferat al lui Michele.

A fost reinterpretat intr-o serie noua de culori, cu platforme in culorile curcubeului. In acelasi timp, mocasinii Horsebit si sabotii din colectiile Gucci au fost decorati cu trifoiul Adidas, alaturi de materiale aditionale care decoreaza partile lateralele ale pantofilor.

Inaintea de lansarea de pe 7 iunie, Gucci va dezvalui pe 16 mai noua colectie cu tinute masculine si feminine. Defilarea de moda va fi desfasurata langa Castel del Monte, cladirea istorica mentionata in romanul „In numele trandafirului” al lui Umberto Eco. Ulterior, brandul va sustine renovarea si intretinerea constructiei din secolul al XIII-lea care a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1996.

Asa cum a promis, Michele a reiterat ideea ca noile colectii Gucci nu vor fi pentru un sezon anume, fiind considerate atemporale.

Stilul Gucci s-a conturat in ultimile 2 sezoane ca un amestec intre estetica Gucci din anii ’90-‘2000 si un aspect retro, extravagant al fiecarui element inclus in colectie, de la ceasuri, rame pentru ochelari de vedere, ochelari de soare, inele, pantofi si celebrele costume de catifea care devin treptat semnatura Gucci. Mai jos puteti vedea cea mai recenta campanie a casei de moda.

Mai jos puteti vedea alte 20 campanii de moda din primavara 2022: Versace, Prada, Balmain, Alexander McQueen, adidas, MiuMiu, Moschino, LOEWE, Missoni si Jacquemus.

Citește în continuare

Premierele saptamanii la teatru in trei povesti despre iubire spuse pe tonuri diferite. Alexandru Potocean si Irina Movila in Pescarusul la TNB, Cerasela Iosifescu si Gabriel Rauta in Cancun la Nottara, Cristi Iacob si Tania Popa in Despre dragoste, cu ura la T. Elisabeta

Saptamana aceasta sunt programate trei premiere pe scenele bucurestene, „Pescarusul” la TNB, „Cancun” la Teatrul Nottara si „Despre dragoste, cu ura”, pe scena Teatrului Elisabeta. Totodata, publicul poate vedea si…

Citeste mai mult