Skip to content

Actrita Hannah Dodd a fost distribuita in rolul Francescai Bridgerton pentru cel de-al treilea sezon „Bridgerton”. Intr-unul din sezoanele viitoare, va avea rolul principal.

Al treilea sezon al serialului-fenomen „Bridgerton” va intra in productie in vara acestui an, urmand ca noile episoade sa fie lansate, cel mai probabil, anul viitor. Netflix a anuntat o schimbare importanta in distributia unuia dintre cele mai mari succese de streaming din ultimii ani: actrita Ruby Stokes a fost inlocuita de Hannah Dodd in rolul Francescai Bridgerton, una dintre fiicele familiei Bridgerton aflata in sezonul anterior la varsta adolescentei.

Desi nu a avut un rol foarte important pana acum in firul narativ, „Bridgerton” urmeaza seria romanelor scrise de Julia Quinn in care, rand pe rand, membrii familiei Bridgerton isi gasesc jumatatile. Productia ecranizata de Shonda Rhimes care o are ca showrunner pe Jess Brownell (pentru sezonul 3) are momente in care divagheaza de la subiect insa respecta structura narativa originala. 

Astfel, Hannah Dodd preia rolul Francescai de la Ruby Stokes care este acum cap de afis pentru un alt proiect Netflix (Lockwood & Co.). Iesirea ei din serial a fost anuntata luna trecuta.

In jurul Francescai Bridgerton planeaza putin mister atunci cand o plasam in contextul familiei sale guralive si extrovertite. In ciuda naturii sale rezervate, ea se conformeaza regulilor din societate, avand si o doza de sarcasm si pragmatism care, in paralel cu mondenitatea superficiala, ajung sa atraga atentia atunci cand isi doreste cel mai putin.

Recent, Hannah Dodd a aparut in „Anatomy of a Scandal” unde joaca o versiune mai tanara a personajului principal, Sophie, interpretat de Sienna Miller.

La 26 de ani, Hannah Dodd este o actrita britanica in plina ascensiune. A lucrat pentru prima data ca actrita inca de cand era la scoala, jucand unul dintre rolurile principale din serialul „Find Me In Paris”, continuand rolul si in urmatoarele doua sezoane. De asemenea, Dodd a avut si un rol recurent in doua dintre sezoanele celebrului serial „Harlots”.

2022 a adus lansarea de mare succes a serialului Anatomy of a Scandal, in care Dodd s-a remarcat ca versiunea mai tanara a personajului principal interpretat de Sienna Miller. Mai apoi, a continuat cu interpretarea unui rol principal in mini-seria Flowers In The Attic: The Origins – o adaptare a unei serii de carti celebre si controversate. Dodd joaca acelasi personaj interpretat de Heather Graham in spectacolul original. Cuprinzand doua generatii de drame de familie, a doua jumatate a povestii se concentreaza in intregime pe personajul ei.

In cele din urma, Dodd a avut si un rol secundar in continuarea celebrului film Enola Holmes, alaturi de Millie Bobby Brown.

Intre timp, succesul „Bridgerton” a continuat si cu sezonul al doilea a carui audienta l-a transformat in cel mai urmarit serial in limba engleza de pe Netflix (primul loc la nivel global fiind detinut de „Squid Game” care este in sud-coreeana).  

Dupa un prim sezon in care Daphne, sora cea mai mare a familiei Bridgerton jucata de Phoebe Dynevor si Simon, Ducele de Hastings jucat de Rege-Jean Page, au devenit unul dintre cele mai indragite cupluri fictive din serialele ultimilor ani, „Bridgerton” a revenit in aceasta primavara cu un al doilea sezon in care protagonistii au fost schimbati iar plecarea lui Rege-Jean Page a starnit reactii controversate in randul fanilor seriei.

In timp ce primul sezon s-a bazat in intregime pe romanul „Eu si Ducele” scris de Julia Quinn, sezonul 2 a fost inspirat din „Vicontele care ma iubea”, actiunea fiind plasata in anul 1814 si avandu-l ca protagonist pe Lordul Bridgerton care este in cautarea unei sotii.

Condus de datoria lui de a sustine numele familiei, cautarea lui Anthony a unei debutante care sa indeplineasca standardele lui imposibile pare nefasta pana cand Kate (Simone Ashley) si sora ei mai mica Edwina (Charithra Chandran) Sharma sosesc din India. 

Cand Anthony incepe sa o curteze pe Edwina, Kate descopera adevarata natura a intentiilor sale – ideea unei relatii bazate pe iubire nu este pe lista lui de prioritati – si decide sa faca tot ce-i sta in putere pentru a opri posibila casatorie. Dar, facand acest lucru, meciurile dintre Kate si Anthony nu fac decat sa-i apropie, complicand lucrurile de ambele parti.

In Grosvenor Square, familia Featherington trebuie sa-l intampine pe cel mai nou mostenitor al proprietatii lor, in timp ce Penelope (Nicola Coughlan) continua sa navigheze prin multime, pastrand in acelasi timp cel mai profund secret fata de oamenii cei mai apropiati. Mai multe detalii despre cel mai recent sezon veti gasi mai jos.

Intre timp, serialele 3 si 4 au fost anuntate inca de anul trecut iar in prezent se lucreaza o serie de tip prequel in care personajul principal este Regina Charlotte.

Citește în continuare