Skip to content

20 de cladiri si locuri istorice din Marea Britanie care au fost transformate pentru filmarile sezonului 2 din „Bridgerton”. Trucul scenografilor pentru a crea un cadru mai romantic a fost includerea ghivecelor si vazelor cu flori.

Dupa un prim sezon care a devenit unul dintre ele mai urmarite seriale din istoria platformei Netflix, „Bridgerton” a revenit in urma cu o luna cu un al doilea sezon. Reactia publicului s-a tradus din nou in cifre de audienta record, fiind cel mai urmarit serial in limba engleza lansat pana acum pe Netflix. Noile episoade arata mult mai grandios iar povestile au mai multa profunzime, s-a pus mai mult accentul pe intrigi, tensiune dramatica si romantism si mai putin pe scenele cu conotatie sexuala dintre protagonisti.

O mare parte din fascinatia pe care o creeaza „Bridgerton” vine din modul in care este redata perioada Regentei pe micul ecran prin decoruri si costume. Este o perioada istorica prea putin exploatata in filme si seriale pe care creatoarea Shonda Rhimes, echipa Shondaland si showrunnerul Chris van Dusen au exagerat-o intr-un stil specific Romantismului, o miscare artistica definita prin imaginatie, evadare si visare.

Scenografia a jucat un rol important iar colajele de imagini pe care le veti gasi mai jos ilustreaza cel mai bine aceasta idee. 

Multe dintre locurile din sezonul al 2-lea „Bridgerton” au aparut in zeci de alte filme si seriale dar sunt mai greu de recunoscut datorita Ginei Cromwell, scenografa cu 30 de ani de experienta care a transformat majoritatea cladirilor si spatiilor care apar in Bridgerton pentru a reda ideile asociate Romantismului. 

Cromwell a creat o experienta aproape imersiva in care fiecare loc este decorat cu buchete uriase de flori, cu ghivece si mai ales cu celebrele glicine in nuante de lila care imbraca vilele in care locuieste familia Bridgerton dar si castele, palate si muzee care au fost transformate in decoruri rupte parca din ilustratii feerice.

Majoritatea episoadelor din „Bridgerton” sunt filmate in Bath, Londra si Bristol, cele mai multe mosii si institutii sunt deschise publicului si pot fi vizitate.

Stanga: Bridgerton, dreapta: Ranger’s House

Vila familiei Bridgerton din cele 2 sezoane ale serialului este filmata la Ranger’s House, o vila din perioada Georgiana aflata in zona Londrei, langa Parcul Greenwich. Cladirea gazduieste o colectie de arta impresionanta cu peste 700 de lucrari create in atelierul maestrului Renascentist Sandro Botticelli sau de catre ucenicii Vechilor Maestri olandezi.

Detalii despre vizita la Ranger’s House veti gasi aici.

Gradinile Buckingham ale Reginei Charlotte sunt filmate la Hampton Court Palace, una dintre cele mai importante constructii din istoria monarhiei britanice, fosta resedinta regala. In ambele sezoane Bridgerton, Hampton Court Palace a aparut de mai multe ori, atat pentru gradinile Reginei Charlotte, pentru gradinile lui Lady Danbury dar si pentru Chancery Lane Printing Press, locul in care Eloise Bridgerton il intalneste pe Theo Sharpe.

Mai multe detalii despre cum poate fi vizitata mosia palatului aici.

Printre cele mai dramatice si romantice secvente din sezonul 2 sunt cursele de cai intre Anthony Bridgerton si Kate Sharma. Acestea au fost filmate pe mosia pe care traieste si Regina Elizabeta a II-a de la inceputul pandemiei: Windsor.

In serial, Anthony si Kate au filmat scenele de calarie in ceea ce se presupune ca ar fi Battersea Fields si Rotten Row din Hyde Park. In realitate este Windsor Great Park, locul care gazduieste mai multe resedinte regale, gradini si copaci vechi de aproape 1000 de ani. In aceeasi zona s-a filmat si secventa din padure cand cei doi protagonisti alearga dupa mingea jocului de Pall Mall.

Mai multe detalii despre cum poate fi vizitata mosia Windsor aici.

Zona Royal Crescent din Bath a fost utilizata pentru a imita zona Mayfair din Londra in perioada Regentei. Bath era una dintre destinatiile preferate ale aristocratiei britanice in perioada respectiva iar o mare parte din cladiri si constructii au ramas fidele arhitecturii secolului al XVIII-lea.

Constructia circulara este formata din 30 de case asezate una langa alta care amintesc de structura originala a Grosvenor Square din Londra, zona istorica in care locuiesc familiile Brigderton si Featherington in serial.

Primul bal grandios din episodul 1 al noului sezon Bridgerton se desfasoara in ceea ce in serial se numeste „Royal Conservatory”. In realitate, este un Conservatory din Syon Park din Brentford, la o ora distanta de centrul Londrei.

Conform informatiilor de pe site-ul Syon Park, mosia este „ultima resedinta ducala din zona Londrei care a supravietuit in intregime cu mosia adiacenta”. Este deschisa publicului si dateaza din aceeasi perioada in care se desfasoara actiunea din „Bridgerton: inceputul secolului al XIX-lea.

In locul Palatului St.James, resedinta regala din perioada Regentei, au fost utilizate Wilton House, Lancaster House si, bineinteles, Hampton Court Palace. Din fiecare dintre cele 3 cladiri au fost alese cele mai bogat decorate si spectaculoase incaperi. Ulterior, au fost adaugate lucrari de arta care imita opere celebre, vaze cu flori, ghirlande si mobilier rococo.

Bridgerton. Episode 201 of Bridgerton. Cr. Liam Daniel/Netflix © 2022

Membrii societatii britanice din „Bridgerton” obisnuiesc sa apara la promenade in 2 locuri: centrul Londrei si in Hyde Park. Pentru centrul Londrei, s-a utilizat Old Royal Naval College, o constructie din Greenwich care a mai aparut recent si in „The Crown” sau in „Thor: The Dark World”.

Veche de peste 500 de ani, zona este deschisa vizitatorilor, iar printre atractiile principale se numara The Painted Hall, o sala supranumita „Capela Sixtina a Marii Britanii”.

Pentru parcuri, familiile Bridgerton, Featherington si restul multimii numita „the ton” in cartile Juliei Quinn (care au inspirat serialul „Bridgerton”) se plimba prin Hyde Park, Hampstead Heath, Battersea Fields sau Rotten Row. Secventele din aceste locuri au fost filmate pe mosiile Wilton House si Somerley House.

Pentru Primrose Hill si Gradinile Botanice Regale a fost utilizat Painshill Park iar pentru marele bal din primul sezon a fost utilizat Stowe Park care a fost decorat in stilul Bridgerton cu flori, coloane corintice si faclii.

Un ultim loc pe care vi-l prezentam este casa respectabilei Lady Danbury care este filmata in Muzeul de Arta din Holburne, in Badminton House si Wilton House pentru interioare. 

Vila in care locuieste Lady Danbury are un rol esential in sezonul 2 deoarece este locul care le gazduieste pe surorile Sharma, Kate si Edwina. Pentru a putea oferi libertate de filmare din orice unghi posibil, au fost create camere in studio, de la zero, care nu pot fi vizitate.

In schimb, exteriorul casei lui Lady Danbury poate fi vizitat in Bath in cadrul Muzeului de Arta Holburne. Asa cum se intampla cu majoritatea cladirilor din „Bridgerton”, el a fost decorat cu plante, flori si au fost acoperite orice simboluri ale lumii moderne.

Intr-un interviu acordat publicatiei Architectural Digest, Gina Cromwell a declarat ca s-a bazat predominant pe 2 carti si o arhiva editoriala drept inspiratie pentru decorurile din noul sezon. In privinta cartilor, a utilizat „Regency Furniture and Interiors” publicata de Rudolph Ackermann in 1984 si „Dior and His Decorators” din 2018. In plus, a avut acces la arhiva imensa a revistelor „World of Interiors’, din 1980 si pana in zilele noastre.

Citește în continuare