Skip to content

Strazi Deschise: Parada de catei pe Calea Victoriei, spectacole de teatru pentru copii si activitati sportive pe Kiseleff, plus noi masuri restrictive pentru protectia locuitorilor din aceste zone. Fara comert stradal, muzica mai incet si restrictionarea circulatiei bicicletelor si trotinetelor.

Ultimul weekend de mai dedicat Strazilor Deschise continua cu noi activitati si evenimente culturale si de agrement pe traseele pietonale din Bulevardul Kiseleff si Calea Victoriei, potrivit Primariei Bucuresti.

Pentru iubitorii de teatru, in zona Palatul CEC – Muzeul de Istorie al României, actorii Teatrului Masca for prezenta „Ingerii de la Vacaresti”. Pentru cei mici, Teatrul de Animatie Tandarica va avea spectacole in intervalul 18.00-20.25 in zona Hotelului Radisson.

Instalatia participativa de pe vitrina magazinului Muzica care a adunat sute de ganduri despre Bucuresti de la locuitorii si turistii orasului in limba romana, ucraineana, turca, engleza si franceza, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti asteapta si in acest weekend participantii la Strazi deschise sa se opreasca la Magazinul Muzica, sa citeasca mesajele instalatiei participative si sa contribuie cu propriile impresii despre Bucuresti.

In prima parte a zilei, de la 09.00-11.00, atat sambata, cat si duminica, ASPA – Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor va organiza o parada de catei pe Calea Victoriei.

Mai mult, Soseaua Kiseleff devine spatiu pentru sport, agrement si arte vizuale, cu activitati pregatite de Proedus, locuri de joaca, rampe pentru skateri, role, panouri catarare, punct activitati sportive, basket, batminton sau poarta cu perete de precizie.

In acest weekend, din proiectul Strazi deschise fac parte si o serie de expozitii din cadrul Muzeului Municipiului Bucuresti.

„In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani”/ „Muzeul Varstelor” – expozitii permanente, „Piatra in epoca omului”si „Disobedient Waste” – instalatie sunt deschise publicului.

De asemenea, cea de-a 65-a editie a World Press Photo Romania continua in Piata Universitatii si prezinta cele mai interesante fotografii documentare si de jurnalism ale anului.

Una dintre cele patru zone pietonale ale weekendului, Bulevardul Unirii gazduieste incepand de saptamana trecuta spectacole multimedia la Fantanile Urbane.

Programul complet al weekendului 28-29 mai 2022 Strazi deschise este disponibil pe pmb.ro, arcub.ro, creart.ro, proedus.ro. Din cauza supra-aglomerarii in zona Strazilor Deschise, va recomandam sa nu folositi masina personala pentru a ajunge in aceste zone.

Masuri suplimentare pentru buna derulare a proiectului Strazi Deschise in Bucuresti. Primaria Capitalei a anuntat ca regulile din spatiile Strazilor Dechise se modifica pentru confortul celor care locuiesc in zonele respective.

Aceste masuri sunt: limitarea muzicii amplificate in aer liber, atât pentru localurile/terasele din zona, cât si pentru artistii stradali; desemnarea unor zone dedicate pentru artistii stradali care participa ad-hoc la eveniment; interzicerea comertului stradal si a oricarui tip de mobilier stradal inestetic, care este in neconcordanta cu aspectul zonei; restrictionarea circulatiei bicicletelor si trotinetelor doar pe pista dedicata si interzicerea acestora pe carosabilul devenit traseu pietonal si in zonele foarte aglomerate de pe traseu (Hotel Novotel, Teatrul Act – str. Amzei). 

”Aceste masuri vor intra in vigoare chiar din acest weekend, Politia Locala a inceput deja informarea riveranilor, iar politistii locali vor fi prezenti pe tot parcursul desfasurarii proiectului pentru a ne asigura ca vor fi respectate aceste reguli”, a transmis primarul Nicusor Dan.  

Citește în continuare