Skip to content

Editia a 15-a a Festivalului Undercloud incepe saptamana viitoare. Gheorghe Visu, Vlad Ivanov, Maia Morgenstern, dar si tineri la debut pot fi descoperiti pe scena

Intre 13 si 19 iunie, Calea Grivitei va fi locul de desfasurare pentru Festivalul Undercloud, ajuns la cea de-a 15-a editie. Programul cuprinde si o serie de evenimente conexe, precum expozitie de costume de teatru, un spatiu-biblioteca, o pictura-performance, doua expozitii – de manuscrise si afise de teatru, concert Nicu Alifantis si ateliere deschise de la UNARTE.

Undercloud 2022 are diminetile pentru MiniCloud, dedicate copiilor si adolescentilor, cu ateliere de actorie, dans, scenografie, pictura, constructie de papusi, dar si spectacole, iar serile sunt pentru spectacole in premiera.

Festivalul va avea o serie de spectacole de teatru in premiera, cu actori consacrati, dar si actori la debut, cu montari organizate in cadrul UNATC ca “Romeo si Julieta” (productie UNATC), “Cenusa” (cu Gheorghe Visu si Ana-Ioana Macaria), “Noaptea bufonilor” (cu Marian Ralea si Richard Bovnoczki), “Kit de supravietuire” (cu Andreea Sovan si Iulia Samson), “Control+Z” (cu Dan Boldea, Alexandra Bob), “Povestiri culese” (cu Maia Morgenstern si Ana Maria Pop), “Institutia” (productie UNATC), “Efecte secundare” (cu Vlad Ionut Popescu, Oana Jipa, Camelia Pintilie, Bogdan Nechifor), “Dragostea dureaza 3 ani” (regie Chris Simion-Mercurian), “Musca, paie si bataie” (regie Lia Bugnar), “Doi intr-un butoi” (cu Florina Gleznea si George Rotaru), “Dewaere – De vrai” (cu Vlad Ivanov), “Un copil pe un litru de benzina” (cu Armand Crisan, Oana Jipa si Dorian Leonte), “Reality Check + #Nu eu” (cu Denis Bolborea), “Nu sunt eu” (cu Maia Morgenstern).

In ultima zi a festivalului, actrita Maia Morgenstern isi va prezenta  si cartea biografica „Nu sunt eu”, dupa spectacolul care va avea loc pe scena.

Despre spectacol, actrita spune ca „Nimic nu imi pare mai dificil decat sa te interpretezi pe tine insuti, ca si cand ai fi un personaj din afara ta. Intr-un fel e fetita Maia, altfel adolescenta Maia, femeia Maia, mama Maia, toate sunt altceva decat actrita Maia. „Nu sunt eu” – spune pe drept cuvant Maia Morgenstern in spectacolul ce poarta acelasi titlu cu cel al volumului autobiografic, aparut in 2020 la Editura Litera din Bucuresti. (…) Acest „nu sunt eu” vine, in primul rand de la situatiile, deloc putine, in care fetita sau adolescenta, aratata cu degetul vinovatiei, se detaseaza de o vina pe care nu o recunoaste si nu o are, si mai apoi de faptul ca actorul pe scena este actor, iar personajul ramane personaj. (…)”

Programul festivalului cuprinde si o sectiune de dans, cu spectacolele „Alta ora de dans”, “Reverse Discourse + Choose your weapon”, “Intimacies”, “Human body images”, “Banchet la final de omenire”, “Alienation”, “Burn out”.

In fiecare seara spectatorii au intalnire cu scriitori contemporani, printre care Nora Iuga, Dan Mircea Cipariu, Florin Iaru, care vor lectura din operele proprii la lumina lumanarii.

Festivalul se desfasoara anul acesta in sapte spatii, Teatrul Dramaturgilor Romani, UNARTE, Muzeul Literaturii, Biserica Sfintii Voievozi, J`ai Bistro, Black Habit si Grivita 53.

Detalii despre fiecare eveniment si programul integral pot fi gasite pe  www.undercloud.ro. Biletele s-au pus in vanzare pe mystage.ro si bilete.ro

Citește în continuare