Skip to content

Trupa Blondie a facut publica arhiva demo-urilor melodiilor care nu au ajuns niciodata la public.  Setul de 124 de melodii fac parte din primele sase albume

Trupa Blondie a deschis publicului larg arhiva, cu 36 de piese care nu au mai fost auzite pana acum. Extras dintr-un tezaur de casete principale care se afla intr-un hambar apartinand trupei Chris Stein din Woodstock, New York, setul – intitulat „Blondie: Against the Odds 1974-1982” – are 124 de piese. Primele lor sase albume de studio sunt incluse, anexate cu demonstratii, versiuni alternative si raritati.

Din seria surprizelor pentru public, acestea includ o inregistrare a primei sesiuni de din studio a trupei din 1974, cu o versiune timpurie a melodiei „Out in the Streets” si „The Disco Song”, reintitulat apoi ca „Once I Had a Love”, si apoi „Heart of Glass”.

Setul contine si versiuni timpurii ale hiturilor „Hanging on the Telephone” si „Denis”, si demo-uri nelansate anterior ale „Live It Up” si „Angels on the Balcony”, inregistrate cu Giorgio Moroder, care a produs hitul „Call Me”, si colectii de fotografii care nu au mai aparut nicaieri pana acum.

Aceasta arhiva de colectie va fi lansat oficial pe 26 august in colaborare cu Numero Group, si vine in formatele 10LP, 4LP, 8CD si 3CD, dar si o discografie ilustrata de 120 de pagini, zeci de fotografii si eseuri nepublicate anterior de la producatorii Mike Chapman, Richard Gottehrer si Ken Shipley.

Blondie este o formatie rock americana fondata de cantareata Debbie Harry si chitaristul Chris Stein. Trupa a fost o pioniera pe scena New Wave si punk de la mijlocul anilor ’70 din America.

La sfarsitul anilor ’70, Blondie a devenit una dintre trupele de mare succes pe plan international, lansand albumele „Blondie” (1976), „Plastic Letters” (1978), „Parallel Lines” (1978), „Eat to the Beat” (1979), „Autoamerican” (1980), „The Hunter” (1982).

Succesul insa a fost oprit din cauza faptului ca in 1982, trupa Blondie s-a destramat. Debbie si-a continuat activitatea si a inceput sa apara in filme si seriale de televiziune – ca actrita, dar si ca voice-over pentru o serie de personaje.

In 1997, trupa Blondie s-a reunit si in 1999 a lansat albumul „No Exit”. Single-ul „Maria” a intrat pe prima pozitie in topul Marii Britanii si in alte 14 tari, dar a intrat si in Top 10 al US Dance Charts şi Top 20 al US Adult Top 40 Charts. Ulterior revenirii trupei, Debbie si-a continuat in paralel si aparitiile single, fiind parte din proiecte ca True Colors World Tour alaturi de Cyndi Lauper (2006) sau pe scena Coachella Valley Music and Arts Festival (2014).

Citește în continuare