Skip to content

Angelina Jolie si Salma Hayek fac echipa pentru filmul „Without Blood”. Angelina regizeaza povestea inspirata de romanul omonim al lui Alessandro Baricco. Imagini de la filmari

Angelina  Jolie va regiza si va scrie filmul bazat pe cel mai bine vandut roman al lui Alessandro Baricco, „Without Blood”. Filmarile au inceput in Roma si in regiunile Puglia (Apulia) si Basilicata din sudul Italiei.

Jolie a declarat pentru presa, citata de publicatia Harpers Bazaar: „Sunt onorata sa fiu aici in Italia pentru a aduce acest material foarte special in film. Am fost incredintata de Alessandro Baricco cu adaptarea cartii sale – cu poezia si emotia sa unica si felul de a privi razboiul si intrebarile pe care le punem cu privire la ceea ce cautam dupa traume, pierderi sau nedreptate.”

Foto: Profimedia

Filmul ii va avea in rolurile principale pe Salma Hayek Pinault („Frida”, „Eternals”) si Demián Bichir („A Better Life”, „The Hateful Eight”). Angelina Jolie e jucat alaturi de Salma Hayek in „Eternals”, o adaptare a benzilor desenate cu acelasi nume create de Jack Kirby intre 1976 si 1978 pentru Marvel.

„Without Blood” este cel de-al cincilea film al lui Jolie ca regizor si primul ei film in cadrul noii colaborari cu Fremantle, care s-a semnat in martie 2022. Jolie si Fremantle vor dezvolta impreuna o lista internationala de lungmetraje, documentare si seriale originale.

Angelina Jolie este laureata a unui Premiu Oscar, trei Premii Globul de Aur si doua Screen Actors Guild Awards.

Jolie si-a facut debutul regizoral cu filmul „Land of Blood and Honey”, despre razboiul bosniac, in timpul caruia se estimeaza ca 20.000 de femei au fost violate.

In anul 2000, a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolul din filmul “Girl, Interrupted”. A fost numita de catre Forbes cea mai bine platita actrita de la Hollywood in anii 2009, 2011 si 2013. A fost numita „cea mai frumoasa femeie din lume” de reviste ca Vogue, People si Vanity Fair, iar Esquire, FHM si Empire au numit-o „cea mai sexy femeie in viata”.

Angelina Jolie sustine cauze umanitare in toata lumea, in calitate de Ambasador al Bunavoinței pentru Organizația UNHCR.

Din cei 46 de ani de viata, Jolie si-a petrecut 20 de ani implicata in campanii pentru drepturile omului. A inceput ca ambasador temporar si a devenit trimis special pentru ONU in cazurile refugiatilor.

De-a lungul timpului a realizat 60 de misiuni pe teren, deseori avand pixul si hartia in mana pentru a documenta vietile oamenilor stramutati de razboi si persecutati in tari precum Siria, Sierra Leone, Irak sau Afghanistan. Campaniile in care este implicata sunt vizibile si pe contul de Instagram pe care si l-a deschis recent, prima postare fiind o scrisoare trimisa de o fetita din Afghanistan care este afectata de situatia tragica din regiune, dupa retragerea americanilor.

Citește în continuare