Skip to content

A aparut prima vopsea de par holografica din lume. Isi schimba culoarea pe parcursul zilei in functie de temperatura si de lumina soarelui. Nu contine decolorant si nu afecteaza sanatatea parului.

Compania The Unseen Beauty, specializata in stiinta materialelor, tocmai a lansat un produs revolutionar pentru par.

Vopseaua de par „Colour Alchemy” foloseste o culoare „structurala”, asa cum o numesc specialistii, pentru a reflecta lumina si pentru a crea nuante de par nemaivazute pana acum. Mai simplu spus, culoarea parului se transforma ca raspuns la temperatura si lumina soarelui.

Un alt element spectaculos al vopselei este faptul ca nu are nevoie ca parul sa fie deschis la culoare sau decolorat pentru a avea efectul dorit. Poate fi creata o culoare temporara unica si adaptabila chiar si pe cele mai inchise nuante de par.

Pentru inceput, Colour Alchemy este disponibila in 5 nuante iridescente care se transforma in diferite culori, in functie de temperatura si lumina. Practic, culoarea de par a fiecarei persoane va fi unica, in functie de modul in care parul respectiv va reactiona la mediul inconjurator.

Gama de culori a fost descrisa ca fiind caleidoscopica prin nuante precum Borealis, care se transforma de la verde trifoi la portocaliu inflacarat la violet imperial. O alta varianta este Phoenix, care trece de la portocaliu arzator la galben polen si la ultraviolet.

Celelalte game de culori se numesc „Andrite”, „Peacock” si „Scarab” (de la oranj solar la verde iasomie la albastru lapis) si utilizeaza o tehnologie de patentata care este implementata in premiera in industria de beauty.

Pentru a obtine una dintre cele 5 game iridescente de culori trebuie sa aplicati formula de gel pe par si sa asteptati sa fie absorbita de firele de par. Ulterior, se piaptana si se lasa se usuce natural sau se foloseste un uscator de par, pot fi folosite si instrumente de coafare care sa influenteze procesul transformativ. Astfel, veti obtine orice culoare din spectrul curcubeului.

Spre deosebire de alte vopsele de par, nu afecteaza sanatatea sau structura parului, este o culoare de par temporara care poate fi indepartata la spalat care nu necesita si nu include decolorant. Viteza de schimbare a culorii depinde de schimbarea temperaturii sau a intensitatii luminii UV, se poate intampla rapid si dramatic daca veti merge din interior spre exterior intr-o zi insorita de vara sau daca folositi aerul cald al unui uscator de par.

Produsele pot fi achizitionate de aici.

Produsul a fost inspirat de fenomenul de „culoare structurala” care apare la gandaci, pauni si fluturi. Aspectul lor sidefat este rezultatul modului in care invelisul exterior reflecta o anumite lungime de unda a luminii. 

Colour Alchemy imita acest fenomen printr-o formula compusa din mii de micro-prisme care se extind si se micsoreaza in functie de temperatura, permitandu-le sa reflecte diferite lungimi de unda de lumina intr-un mod care nu a mai fost vazut pana acum intr-un produs de par.

Noul produs vine la un an dupa lansarea de catre The Unseen Beauty a fardului de pleoape „dual reality”, care apare intr-un fel in fotografii si in alt mod in viata reala. Cele 2 produse subliniaza misiunea companiei de a inova modul in care industria frumusetii foloseste culoarea.

„Am inceput The Unseen pentru a crea produse care deschid noi posibilitati in frumusete si transforma modul in care vezi lumea”, spune fondatoarea Lauren Bowker. „Am vrut sa dezvolt adevarate inovatii – sa explorez culoarea, sa ma joc cu lumina si sa dezvalui o latura a frumusetii sau a ta pe care nu ai mai vazut-o pana acum. Am vrut sa inventam o culoare care sa fie vie, care sa se miste cu tine pe masura ce te deplasezi prin lumea ta. Avem o multime de inovatii pe care urmeaza sa le lansam si ne concentram pe produse care transforma cu adevarat sectorul de beauty.”

Citește în continuare