Skip to content

Dupa 4 ani de constructie, Disneyland Paris deschide parcul Avengers Campus, un spatiu futurist inspirat din lumea eroilor Marvel. Include programul de inteligenta artificiala FRIDAY care interactioneaza cu vizitatorii.

In ultimii ani, imagineers de la Walt Disney au lucrat impreuna cu creatorii filmelor, serialelor si benzilor desenate Avengers pentru a aduce la viata personajele si spatiile tematice intr-un nou parc de distractii care va fi integrat in parcurile Disneyland deja existente. 

Inspirat din universul super-eroilor Avengers, noua zona Disneyland Paris va putea fi vizitata de catre fanii Disney si Marvel incepand cu 20 iulie. Este al doilea Avengers Campus deschis, primul a fost inaugurat in 2021 la Disney California Adventure Park. 

In diferite distractii si locuri din Avengers Campus, vizitatorii vor putea intalni super-eroii preferati, se vor puteafotografia alaturi de ei si vor putea participa la jocuri interactive cum ar fi o competitie de dans cu protagonistii „Guardians of The Galaxy”.

Printre activitatile din Avengers Campus se numara si o misiune in care Spider-Man are nevoie de ajutorul fanilor care vor putea folosi lansatoare de panza cu senzori de miscare pentru a scapa de personaje;e negative.

„Ai nostri imagineers, echipele de la studiourile Marvel si toata lumea implicata a facut tot ce se putea pentru a aduce la viata aceasta lume plina de actiune. Cred ca oaspetii nostri vor fi uimiti de creativitatea si detaliile din Avengers Campus in timp ce vor explora si vor deveni parte al unui univers mai mare.”, a declarat Bob Chapek, directorul companiei Walt Disney.

In acelasi timp, pentru prima data in istoria Disneyland, inteligenta artificiala ”F.R.I.D.A.Y.” din filmele Avengers – care a fost conceputa de Tony Stark – va fi integrata peste tot in campus si va interactiona cu vizitatorii. FRIDAY va intampinavizitatorii in parc, va monitoriza spatiile pentru a identifica posibile amenintari si va oferi semnale cu privire la sosirea si plecarea eroilor Avengers din parc. 

O alta premiera la Disneyland Paris este ”Avengers Assemble: Flight Force”, o noua plimbare tematica cu unmontagne russe inspirat de Iron Man. 

Viziatorii vor putea folosi montagne russe-ul tematic pentru a-i ajuta pe Iron Man si pe Capitanul Marvel intr-o misiune prin care vor proteja planeta de amenintari exterioare. Totodata, in timpul in care fanii vor astepta pentru plimbare sistemul imersiv ii va anunta de sosirea lui Iron Man si le va oferi posibilitatea de a-l intalni. 

Campusul Avengers include un magazin, 2 spatii de luat masa, o cafenea si 3 restaurante, printre care se afla Pym Kitchen care a fost conceput ca un laborator stiintific in care fiecare fel de mancare sau de bautura spune o poveste. 

La Pym Kitchen mancarea are dimensiuni neobisnuite iar meniul include sandvisuri uriase ce pot fi impartite, hot dogs, burgeri si o varietate de deserturi si torturi. 

Experienta completa este asigurata de noul hotel ”New York – The Art of Marvel”, deschis in iunie 2021 la Disneyland Paris.

Hotelul este decorat cu peste 350 de lucrari de arta create de mai bine de 100 de artisti din toata lumea iar camerele sunt inspirate de povestile eroilor Avengers. Printre serviciile hotelului se numara activitati tematice adaptate pentru toate varstele care incurajeaza o dieta echilibrata si sanatoasa si sportul in spatiile exterioare special amenajate. 

Citește în continuare