Skip to content

Regatul magic Númenor al lui J.R.R. Tolkien este ecranizat in premiera in „The Lord of the Rings: The Rings of Power”. Noi imagini si un nou trailer dezvaluie detalii din primele episoade ale celui mai scump serial produs pana acum.

In mai putin de 2 luni, va fi lansat cel mai scump serial de televiziune produs vreodata. Amazon Studios a dezvaluit noi imagini si un nou trailer pentru „The Lord of the Rings: The Rings of Power”.

Noul trailer de 2 minute si 30 de secunde al seriei – care a avut un buget extraordinar de 465 de milioane de dolari – dezvaluie in premiera regatul magic Númenor care a fost deseori descris in romanele lui J.R.R. Tolkien dar niciodata ecranizat pana acum. In plus, imaginile prezinta si personajele de legenda din Númenór: Isildur (Maxim Baldry), Elendil (Lloyd Owen), Pharazôn (Trystan Gravelle) si Queen Regent Míriel (Cynthia Addai-Robinson). Alaturi de ei vor mai aparea si Kemen (Leon Wadham) and Eärien (Ema Horvath).

Primul episod al seriei „The Lord of the Rings: The Rings of Power” va fi lansat pe Prime Video pe 2 septembrie 2022. Va fi un proiect ambitios de ilustrare a povestilor din a „Doua Era a Pamantului de mijloc”.

Trailerul evidentiaza si unele din taramurile pe care spectatorii le vor vedea pe parcursul serialului care va avea 8 episoade, inclusiv taramurile Elfilor din Lindon si Eregion, cel al piticilor din Khazad-dûm, Tarile de Sud si pustiurile din nord, Marile Despartite si regatul insular Númenór.

Atat in trailer dar si in imaginile dezvaluite de publicatia Entertainment Weekly mai apar si Galadriel (Morfydd Clark), Elrond (Robert Aramayo), High King Gil-galad (Benjamin Walker), Marigold Brandyfoot (Sara Zwangobani), Elanor ‘Nori’Brandyfoot (Markella Kavenagh), Poppy Proudfellow (Megan Richards),Sadoc Burrows (Sir Lenny Henry), The Stranger (Daniel Weyman), piticii King Durin III (Peter Mullan) si Printul Durin IV (Owain Arthur), Halbrand (Charlie Vickers) si Arondir (Ismael Cruz Córdova).

Serialul va fi disponibil in peste 240 de teritorii din intreaga lume, saptamanal va fi lansat cate un episod, incepand cu 2 septembrie 2022. „The Lord of the Rings: The Rings of Power” ii care ca showrunneri pe J.D. Payne si Patrick McKay.

Primul trailer al seriei a fost lansat in timpul pauzei SuperBowl LVI devenind cel mai vizionat trailer din istoria evenimentului cu peste 257 de milioane de vizualizari in primele 24 de ore.

Tot atunci au fost dezvaluite si 23 de postere care au inclus numai mainile personajelor esentiale ale noului serial, fara a dezvalui detalii legate de identitatea sau povestea din spatele acestor personaje. Mai multe imagini veti descoperi mai jos.

Actiunea noilor episoade este plasata cu 1000 de ani inaintea evenimentelor din „Hobbitul” si „Stapanul Inelelor” si promite sa „duca privitorii inapoi intr-o epoca in care au fost create marile puteri si regate care au devenit glorioase si au cazut in ruina, cei mai putin probabil eroi au fost pusi la incercare, speranta a atarnat de unul dintre cele mai fine fire de arta iar raufacatorul creat de stiloul lui J.R.R.Tolkien ameninta sa acopere intreaga lume in intuneric.”

Seria va incepe intr-o perioada de pace si va urmari un ansamblu urias de personaje, unele familiare, altele care nu au aparut pana acum pe micul sau marele ecran. Acestea se vor confrunta cu pericolul aparut in Middle Earth, de la cele mai intunecate adancimi ale Muntilor Cetosi pana la padurile elfilor din Lindon sau regatul insular Númenor.

Regizorii episoadelor din primul sezon au fost Wayne Che Yip, J.A.Bayona si Charlotte Brändström. Acestia au avut sarcina dificila de a lucra cu 22 personaje principale si secundare, fiecare avand un fir narativ important in poveste.

Fiind ecranizarea unor carti traduse in peste 38 de limbi si vandute in peste 150 de milioane de exemplare, noul serial „Lord of The Rings” va fi cea mai scumpa productie de televiziune realizata pana acum.

In timp ce primul sezon a costat 425 de milioane de dolari, este estimat ca Amazon sa plateasca peste 1 miliard de dolari pentru cele 5 sezoane care ar urma sa fie realizate daca primele episoade vor avea succesul asteptat. Criticii de film care au comentat trailerul lansat in week-end au comparat noua productie cu serialul „Game of Thrones”. De altfel, se preconizeaza ca noul „Lord Of The Rings” va ocupa segmentul de piata al publicului pasionat de seriale de epoca pe care l-a creat fenomenul Game of Thrones.

Citește în continuare