Skip to content

Filmul week endului de la Orange TV Go: Encanto – povestea fetitei care, desi nu are nicio putere magica, salveaza satul magic in care traieste

Daca vreti ca pentru aceste zile de vacanta sa le oferiti celor mici un film ca o calatorie in cultura altei lumi, urban.ro va recomanda de la Orange TV Go, filmul “Encanto”.

“Encanto” este un muzical animat, creatie Disney care se petrece in Columbia si o are ca protagonista pe Mirabel Madrigal (vocea ii apartine lui Stephanie Beatriz), cea mai tanara nepoata a unei familii care isi protejeaza satul fermecat cu puterile magice pe care le au de doua generatii…

E ceva special cu Mirabel: intr-un sat in care fiecare locuitor are puteri magice, fetita nu face nimic iesit din comun, iar asta ii acentueaza neincrederea de sine pentru ca nu se simte potrivita pentru lumea in care traieste.

In timp ce isi ajuta varul sa se pregateasca pentru ritualul de trecere la varsta magica, Mirabel incepe sa-si puna la indoiala rolul ei in familie. Insa cand familia si intreg satul ajung intr-o situatie critica, Mirabel realizeaza ca ea ii poate ajuta.

Filmul da astfel ocazia parintilor sa le povesteasca celor mici despre acceptare, incredere in propria persoana, unicitatea fiecarei persoane si curajul de a merge pe drumul tau indiferent de ce se asteapta societatea de la tine.

Temele empatiei, muncii in echipa si curajului sunt clare si exista o reprezentare diversa puternica pe ecran, cu personaje multirasiale, toate facand parte din aceeasi familie si fiind dublate de actori columbieni si latino-americani celebri. Cultura columbiana este, de asemenea, bine reprezentata sub forma muzicii, a costumelor, a secventelor de dans si chiar a mancarii, chiar daca echipa de realizatori, inclusiv compozitorul Lin-Manuel Miranda (multi premiat cu Oscar), nu este de origine columbiana.

Muzica este si ea foarte simpatica, iar cantecul tema a castigat premiul Oscar pentru o piesa originala, tot asa cum filmul a primit o statueta pentru cel mai bun film animat.

Succesul acestei productii Disney a fost atat de mare, incat se vorbeste despre o continuare, poate chiar sub forma unui serial animat.

Si, ca fapt divers, pentru amuzamentul celor mici cand se vor uita la film rugati-i sa-l caute pe Mickey Mouse printre cadre. Animatorii de la Disney s-au distrat putin si l-au pus pe Mickey, personajul lor emblematic iubit de milioane de copii, in diferite secvente: e o fotografie cu el in camera lui Antonio, cand e focul de artificii pe piesa Waiting on a Miracle, din artificii apare chipul lui Mickey, iar cactusul pe care Isabela il creeaza din greseala are si el forma lui Mickey.

„Encanto” poate fi vazut la orice ora va doriti sa creati o atmosfera speciala in familia dvs, daca sunteti abonat Orange sau utilizator prepay Orange; poate fi inchiriat din sectiunea Movie Go din Orange TV Go pana pana pe 21 decembrie 2022. Il gasiti aici.

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si când sunteti in miscare, in plus, puteti câstiga super premii la concursurile din aplicatie.

Puteti descarca aplicatia din Google PlayApp Store sau AppGallery  

Citește în continuare