Skip to content

Balkan Jazz Summer Sessions, in acest weekend, in Gradina de Vara a Palatului Bragadiru. Trei zile de sound balcanic autentic si colaborari eclectice ale artistilor din Romania, Serbia si Bulgaria.

Prima editie a Balkan Jazz Summer Sessions e in plina desfasurare in Gradina de Vara a Palatului Bragadiru, un palat cu aer interbelic din mijlocul Bucurestiului. In cele 3 zile de festival (vineri – duminica), pe scena vor urca artisti din  Romania, Serbia si Bulgaria, iar publicul va descoperi colaborari  in premiera pe scena unui festival balcanic din capitala.

Pentru cei care doresc sa guste cultura balcanica si sa experimenteze melanjul organic al sound-ului specific fiecarei tari participante, pe scena de vara a Palatului Bragadiru puteti vedea sambata – ASYMMETRONICA((Bulgaria) feat. SEBASTIAN BURNECI(Bucharest Jazz Orchestra – RO), iar duminica – AMARO DEL (Serbia). FRATII CAZANOI(RO) feat DJ COSTAS IVANOV(RO).

Un prim eveniment organizat sub egida The Great Hill Society Club, Balkan Jazz Summers Sessions(5-7 august, Palatul Bragadiru – Calea Rahovei 147-153) are misiunea de a invita muzicieni din spatiul balcanic si de a le oferi un context favorabil pentru a-si prezenta proiectele personale pentru care s-au facut remarcati la nivel European, intr-o atmosfera relaxanta si eleganta de vara. Artistii sunt invitati sa colaboreze in formule inedite, cu scopul de a crea o experienta colectiva unica, atat pentru interpreti, cat mai ales pentru public.

Vineri au cantat DJ Vasile feat. Bucharest Jazz Orchestra (Romania). Lucian Stan, cunoscut sub numele de DJ Vasile,  a fost alaturi de Bucharest Jazz Orchestra – Balkan beats & Loud horns, intr-un concert in care muzica jazz s-a intalnit cu cea electronica. DJ Vasile este un veteran al muzicii electronice romanesti, in special datorita primelor emisiuni radio care au inclus promovarea muzicii electronice si alternative, la inceputul anilor ’90.

6 august, ora 20:30 – Asymmetronica (Bulgaria) feat. Sebastian Burneci (Romania)

In cea de-a doua seara, formatia din Bulgaria – Asymmetronica, condusa de unul dintre cei mai importanti bateristi – Borislav Petrov vor sustine un concert de exceptie alaturi de un invitat special, Sebastian Burneci(Bucharest Jazz Orchestra), care va canta alaturi de acestia la trompeta. Zhivko Vasilev, Dimitar Gorchako, Skiller sunt ceilalti artisti din trupa Asymmetronica care vor canta impreuna piese din albumul lor cu muzica electronic-folk. Muzica Asymmetronica creeaza o punte intre tehnologie si traditie – ritmurile si melodiile bulgaresti sunt invaluite intr-o atmosfera digitala, sonora, asemanatoare miscarilor muzicale IDM si Ambient.

7 august – Ora 19:30 – Fratii Cazanoi & DJ Costas Ivanov (Romania) | Ora 20:30 – Amaro Del (Serbia) – Balcan Gypsy Storm

Ultima seara are in program doua concerte. Fratii Cazanoi – Cezar si Anatol Cazanoi, deschid seara cu ritmuri si teme balcanice si prelucrari originale ale temelor din spatiul Est-European, alaturi de Costas Ivanov – co-fondator si co-producator al duo-ului „Temple Invisible”, alaturi de Irina Bucescu. In continuarea serii, invitatii din Serbia, Amaro Del, vor sustine concertul cu titlul – Balkan Gypsy Storm, muzica pentru care s-au facut cunoscuti de 34 de ani, atat in Romania, cat si in strainatate. Va invitam astfel la un concert cu muzica gypsy style autentica alaturi de Branko Spasojevic, Darko Zezelj, Marko Milovanovic, Milena Bozovic-Tomic si Aleksandar Radoicic.

Biletele au fost puse in vanzare atat pe site, cat si pe platformele partenere – Bilete.ro, Iabilet si Eventbook. Pentru seara de 7 august, exista un singur bilet disponibil, valabil pentru ambele concerte.

In vara anului 2021, Teatrul Godot, unul dintre cele mai iubite si cunoscute teatre independente din Bucuresti si-a mutat sediul intr-o cladire istorica aproape de centrul Bucurestiului – Palatul Bragadiru.

In vara anului 2022, Teatrului Godot i se alatura in acest demers cultural,  Bucharest Jazz Orchestra, The Great Hill si BulevART, formand, incepand cu aceasta vara ceea ce pe viitor va fi cunoscut drept un hub cultural Bucurestean de referinta – The Great Hill Society Club. Astfel, muzica, teatrul, expozitiile si vinul vor crea la Palatului Bragadiru un loc in care oamenii se vor intalni atat pentru arta, cat si pentru degustarile inedite a peste 60 de etichete de vin romanesc originar din regiunea viticola Dealu Mare, puse la dispozitie pentru pasionatii de enologie si frumos.

Citește în continuare