Skip to content

Fanii seriei „Game of Thrones” se pot fotografia cu celebrul tron in fata Turnului Londrei, resedinta oficiala a Reginei Elizabeta. Campania promoveaza serialul „House of the Dragon” care va fi lansat pe 22 august.

Finalul verii aduce doua dintre cele mai asteptate evenimente cinematografice ale anului: premierele celor 2 seriale noi inspirate din universurile fantastice create de J.R.R. Tolkien – „The Lord of the Rings: The Rings of Power” si George R.R. Martin – „House of the Dragon”.

O campanie inedita de a promova noul serial „House of the Dragon” – un prequel pentru „Game of Thrones” bazat pe povestea dinastiei Targaryen – a fost dezvaluita in Londra unde celebrul tron din serial a fost instalat in fata Turnului Londrei. 

Tronul este deopotriva o oportunitate pentru fanii serialului de a se poza pe tron in spatiul public, intr-un loc istoric, foarte cunoscut, dar si o asociere cu monarhia deoarece Turnul Londrei este resedinta oficiala a Majestatii Sale, Regina Elizabeta a II-a, cel mai puternic monarh din lume. Similar, despre regii dinastiei Targaryen s-a spus in cartile lui George R.R. Martin ca au fost cei mai puternici si memorabili conducatori ai celor sapte regate.

In lumea fictiva din Westeros, Tronul de Fier este simbol suprem al puterii chiar mai mult decat era in „Game of Thrones” deoarece povestea din „House of the Dragon” are loc cu 2 secole inainte de evenimentele din seria principala. Erau vremuri in care dinastia Targaryen a pus un accent puternic pe o reprezentare si o reputatie intimidanta.

Ideea campaniei cu Tronul de Fier expus in spatiul public apartine postului TV britanic Sky si serviciului de streaming NOW care au pregatit un intreg turneu britanic pentru elementul de decor al serialului.

Astfel, fanii seriei vor avea ocazia sa se pozeze pe Tronul de Fier langa Turnul Londrei, complet cu garzile regale alaturi dar si cu steagurile familiei Targaryen – intr-un amestec de realitate si fictiune. Langa tron exista coduri QR cu informatii suplimentare despre serialul care fi lansat incepand cu 22 august – in Romania il veti viziona pe HBO Max. 

Ulterior, tronul va fi expus in Leicester Square pe 15 august, locul in care va avea loc si o premiera mondiala a serialului „House of Dragon”. Apoi, tronul va vizita orasul Cardiff pe 17 si 18 august, White City din Londra pe 20 si 21 august si Carlton Hill din Edinburgh pe 24 si 25 august.

Alegerea de a debuta proiectul langa Turnul Londrei este simbolica din mai multe puncte vedere.

Celebra fortareata medievala, care a fost ridicata de William Cuceritorul dupa Razboiul European de Cucerire de acum 1.000 de ani, a fost un punct cheie care l-a inspirat pe George R.R. Martin sa scrie romanul „A Song of Ice and Fire”. Un alt punct comun este faptul ca Tronul de Fier a fost realizat din sabiile deformate si topite ale dusmanilor invinsi de membrii familiei Targaryen. In realitate, Turnul Londrei era locul puterii regalitatii britanice dar si inchisoarea unde erau tinuti si torturati in moduri extrem de brutale inamicii monarhilor englezi.

De altfel, o mare parte din firul narativ gandit de George R.R. Martn este construit in jurul istoriei medievale a regatului britanic.

Campaniile de promovare pentru „House of the Dragon” au inceput inca din toamna anului trecut cand a fost lansat primul teaser al seriei. Ulterior, George R.R. Martin a anuntat mai multe detalii despre povestea noului serial si cartile pe care le va lansa in curand in care va fi detaliata povestea dinastiei Targaryen.

In „House of the Dragon”, Emma D’Arcy joaca rolul Printesei Rhaenyra Targaryen si este descrisa ca fiind „primul nascut al regelui, cu sange pur Valyrian, este o calareata de dragoni. Multi ar putea spune ca Rhaenyra s-a nascut cu totul la picioare… insa nu s-a nascut baiat.”

Matt Smith il interpreteaza pe Printul Daemon Targaryen, fratele mai tanar al Regelui Viserys si mostenitorul al tronului. Este descris ca „un razboinici fara egal, calaret de dragoni, Daemon detine adevaratul sange al dragonului. Se spune ca de ori cate ori se naste un Targaryen, zeii arunca o moneda in aer…”

Steve Toussaint este Lordul Corlys Velaryon, i se mai spune si „The Sea Snake”. Face parte din Casa Velaryon, o familie cu sange la fel de vechi precum Targaryen. Este cel mai faimos aventurier nautic din istoria Westeros, are cea mai vasta flota din lume si se spune ca este mai bogat decat Casa Lannister.

Olivia Cooke joaca rolul lui Alicent Hightower, fiica lui Otto Hightower, Mana Regelui. Este descrisa ca fiind „cea mai frumoasa femeie din cele Sapte Regate, a fost crescuta in Red Keep, in apropierea Regelui si a cercului sau de curteni apropiati, are atat o gratie nobila dar si o minte agera cand vine vorba de politica”.

Rhy Ifans este Otto Hightower, Mana Regelui, un om loial si credincios care isi serveste cu onestitate atat regele dar si pe toti supusii sai. Otto il vede pe Daemon ca fiind cea mai mare amenintare la viata Regelui, fiind in pozitia de mostenitor al tronului.

Greg Yaitanes (a contribuit si la productii precum „Prison Break”, „Heroes”, „Banshee” si „Grey’s Anatomy”) va fi regizor principal si producator executiv iar Clare Kilner (Snowpiercer) si Geeta Patel (The Witcher) vor contribui la cateva episoade in calitate de regizori.

Paddy Considine il va juca pe Regele Viserys care a fost ales de Lorzii din Westeros in cadrul Marelui Consiliu de la Harrenhal pentru a-l urma pe tron pe Regele Vechi, Jaehaerys Targaryen, bunicul lui Viserys.

Primul sezon al serialului „House of Dragon” va avea 10 episoade si va fi creat de George R.R.Martin impreuna cu Ryan Condal care va lucra la screnariu alaturi de Sara Lee Hess.

Intre timp, HBO lucreaza la alte cateva seriale inspirate de personajele devenite iconice din „Game of Thrones”. Mai jos puteti afla mai multe detalii.

Citește în continuare

Primele imagini cu Johnny Depp in primul rol din ultimii 3 ani. Il joaca pe Regele Ludovic al XV-lea in "Jeanne du Barry", un film despre ultima amanta oficiala a regelui. Este povestea spectaculoasa a unei femei extrem de sarace care l-a cucerit pe cel mai influent rege al vremurilor.

Compania franceza Why Not Production a dezvaluit prima fotografie cu personajul lui Johnny Depp, care este inapoi pe platourile de filmare. Dupa cativa ani in care cariera actorului american a…

Citeste mai mult