Skip to content

Noutati de la George R.R.Martin si J.R.R. Tolkien. Martin va lansa in octombrie cartea „Game of Thrones: The Rise of the Dragon”. Intre timp, familia lui Tolkien a dezvaluit ilustratiile originale ale autorului pentru „Lord of the Rings”.

In timp ce stirile cotidiene sunt suprasaturate cu evenimente care dezvaluie o lume din ce in ce mai tensionata, productiile de succes de la Hollywood sunt fie inspirate din benzile desenate super-eroi sau din universurile create de autori precum George R.R.Martin sau J.R.R.Tolkien. Lumile pe care si le-au imaginat si care au fost transformate in seriale si filme iconice ofera o evadare intr-un univers fictiv cu dragoni, hobiti, uriasi sau orci si un final fericit in care fortele binelui le inving de fiecare data pe cele ale raului. 

Pentru fanii fenomenului „Game of Thrones”, autorul George R.R.Martin a anuntat zilele acestea lansarea unei carti bazate pe controversata Casa Targaryen.

Anuntul primului volum din „Game of Thrones: The Rise of the Dragon” a fost facut pe blogul lui George R.R.Martin unde se mentioneaza ca este un roman dedicat istoriei dinastiei Targaryen si, bineinteles, a dragonilor care i-au ajutat sa devina celebri. 

Cartea este legata de „House of Dragon”, serialul prequel care va fi lansat candva anul acesta pe HBO Max. Momentan nu se stie data lansarii primului episod dar se considera ca ar putea coincide cu debutul cartii in librarii, in luna octombrie.

Noul roman al lui Martin va include peste 180 de ilustratii atat cu familia Targaryen si cu istoricul ei dar si cu peisaje din Westeros, asa cum si le-a imaginat in mod original autorul. 

In privinta diferentei dintre acest roman si seria „Fire & Blood” pe care a fost bazat serialul original „Game of Thrones” si care detalia si istoria familiei Targaryen, Martin a recomandat „sa va ganditi la The Rise of the Dragon ca o carte de referinte, o versiune DeLuxe, in care cea mai faimoasa familie din Westeros – si dragonii ei – sunt adusi la viata cu ajutorul unor artisti incredibili”.

„Fire & Blood” a fost descrisa ca o istorie a evenimentelor fictive incepand din epoca lui Aegon Targaryen si momentul in care a cucerit Westeros prin „Dansul Dragonilor” si pana la razboiul civil care a pus capat conducerii dinastiei Targaryen. „The Rise of the Dragon” va acoperi aceeasi perioada dar va fi scrisa intr-un mod mult mai enciclopedic, similar cu volumul „The World of Ice and Fire” scrisa alaturi de Elio M.Garcia si Linda Antonsson care au lucrat alaturi de Martin si la noul roman.

Cartea poate fi pre-comandata deja din SUA aici sau din Marea Britanie aici.

Intre timp, Martin va face echipa si cu Marvel pentru a produce o noua serie de benzi desenate, care va avea la baza seria de antologie de supereroi Wild Cards, care a fost conceputa si editata de George R.R. Martin.

Wild Cards spune povestea unei istorii alternative in care Pamantul gazduieste indivizi cu super-puteri si cuprinde peste 25 de romane si 20 de povestiri scurte. Lucrarea a fost scrisa de peste 40 de autori de-a lungul a trei decenii, iar seria limitata „Wild Cards: Drawing Of The Cards” va fi publicata mai tarziu in acest an.

Recent, Martin a declarat ca s-au incheiat filmarile pentru primul sezon al serialului „House of Dragon” care va fi lansat anul acesta. Autorul a urmarit un montaj brut, fara efecte speciale si fara colorizare, si a declarat ca este foarte incantat de ceea ce a vazut.

Tot din universul romanelor fantasy, familia lui J.R.R Tolkien a publicat recent o serie de ilustratii ale autorului cu universul „Lord of the Rings” asa cum si l-a inchipuit cand a scris celebrele romane vandute in peste 100 milioane de exemplare.

In romanele „Lord of the Rings” publicate intre 1945 si 1955, J.R.R. Tolkien a combinat pregatirea academica in limbile straine cu pasiunea pentru scris, rezultatul fiind „Middle-earth”, un continent fictiv populat de vrajitori, elfi, orci, dragoni, hobiti, copaci vorbitori si ale creaturi mitologice. Dincolo de scris, Tolkien a fost talentat si ca artist ilustrator, a schitat, pictat si cartografiat lumile pe care si le-a imaginat si, fara sa intentioneze, a oferit un indrumator vizual pentru productiile cinematografice inspirate de creatiile lui.

Recent, reprezentantii lui Tolkien au lansat un nou website care include numeroase ilustratii realizate de artistul considerat parintele genului fantasy modern, o parte din ele fiind prezentate pentru prima oara in spatiul public. Site-ul mai include si o serie de scrisori dintre Tolkien si prieteni, scriitori sau personalitati ale secolului al XX-lea, fotografii de familie, povesti pentru copii si imagini care dezvaluie pasiunea lui Tolkien pentru cartografiere si caligrafie.

Site-ul prezinta si un manuscris al romanului „The Homecoming of Beorhnoth Beorhthelm’s Son” (1953) si 12 ilustratii publicate in premiera din „The Hobbit”, „The Lord of the Rings” si „The Silmarillion”, fiecare dintre ele fiind insotite de descrieri detaliate. 

Lansarea site-ului pe 26 februarie a coincis cu un moment important in universul din ‘Stapanul inelelor”, fiind data fictiva – 26 februarie 3019 – la care Fratia Inelului este distrusa iar Frodo Baggins si Samwise Gamgee pornesc singuri spre Mordor.

Universul lui Tolkien a fost readus in atentia noilor generatii si transformat in una din cele mai vizionate si profitabile francize cinematografice din istorie prin ecranizarile lui Peter Jackson lansate sub forma trilogiilor „Stapanul Inelelor” lansate din 2001 pana in 2003 si „The Hobbit” din 2012 pana in 2014.

Pe 2 septembrie 2022 va fi lansat primul episod al serialului „The Lord of the Rings: The Rings of Power” care ilustreaza istoria Middle Earth scrisa de Tolkien. Mai jos puteti afla mai multe detalii despre acest proiect supranumit „cea mai scumpa productie din istoria televiziunii americane”.

Citește în continuare