Skip to content

De azi, World Press Photo, cea mai importanta expozitie globala de fotojurnalism, poate fi vizitata gratuit in Piata Universitatii din Bucuresti

Cea de-a 67-a editie a expozitiei internationale anuale World Press Photo  poate fi vizitata pana in 7 iunie in Bucuresti, in Piata Universitatii. Adusa in Romania de 13 ani consecutivi de catre Fundatia Eidos, expozitia va fi expusa publicului larg, timp de 21 de zile. 

Cele 146 de fotografii pun in lumina relatari despre razboiul din Gaza si Ucraina, migratie, schimbari climatice, familie si sanatate mintala si demonstreaza importanta fotografiei jurnalistice in jurul lumii. Expozitia va fi insotita si de un audio-tur gratuit, realizat in parteneriat cu aplicatia Smartify, prin care vizitatorii vor putea asculta, pe propriile device-uri, povestea fiecarei fotografii castigatoare.

Competitia World Press Photo recunoaste fotojurnalismul de calitate si premiaza imagini si povesti din intreaga lume. Cei patru castigatori globali au fost selectati din 24 de castigatori regionali, alesi din jurizarea a 61.062 lucrari inscrise de catre 3.851 fotografi din 130 de tari.
Cei 4 castigatori globali sunt:

Citește în continuare